12 Μαρτίου 2017

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο: Καταγγελίες Λευκωσίας στον ΟΗΕ

Με επιστολή του στις 23 Φεβρουαρίου, που κυκλοφόρησε χθες ως επίσημο έγγραφο του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, καταγγέλλει στο Γενικό Γραμματέα Αντόνιο Γκουτιέρες αναλυτικά τις παραβιάσεις των διεθνών κανονισμών εναέριας κυκλοφορίας και του εθνικού εναερίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία και την παράνομη χρήση των κλειστών λιμανιών από τουρκικά πολεμικά πλοία, τον περασμένο Ιανουάριο. 

Σημειώνει επίσης ότι τουρκικά εμπορικά αεροσκάφη χρησιμοποιούν συστηματικά το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου. Επιπλέον τον ενημερώνει ότι ” το κατοχικό καθεστώς έχει εκδοθεί παράνομα τρεις οδηγίες για αεροπόρους, στις 4, 10 και 26 Ιανουαρίου, σχετικά με τις ασκήσεις που πραγματοποιούνται από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία. 

“Ακόμη πιο πρόσφατα, το κατοχικό καθεστώς έχει αρχίσει να παρεμβαίνει στις ραδιοσυχνότητες, συμπεριλαμβανομένων αυτών του κινδύνου και της έκτακτης ανάγκης, της Κυπριακής Δημοκρατίας, εμποδίζοντας έτσι την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας NAVTEX που προσφέρει προειδοποιήσεις πλοήγησης και μετεωρολογικών συνθηκών και προβλέψεις, καθώς και επείγουσες πληροφορίες σε πλοία για την ασφάλεια στη θάλασσα”. 

Ο κ. Κορνηλίου υπογραμμίζει στην επιστολή του προς τον ΓΓ του ΟΗΕ ότι “οι ενέργειες της Τουρκίας στοχεύουν σαφώς στην υπονόμευση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενισχύοντας τη συνεχιζόμενη ντε φάκτο διαίρεση και την αναβάθμιση του καθεστώτος της αποσχιστικής οντότητας, με τη διεκδίκηση δήθεν εναέριου χώρου πάνω από το κατεχόμενο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επιπλέον, η Τουρκία εξακολουθεί να παρενοχλεί συστηματικά πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη εντός του FIR Λευκωσίας, μέσω ραδιοφωνικών κλήσεων”. 

Προσθέτει παράλληλα ότι οι παραβάσεις του FIR Λευκωσίας και του εθνικού εναέριου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζονται αμείωτα. 

“Η πολιτική της Τουρκίας να παραβιάζει επίμονα το διεθνές δίκαιο και να αψηφά τους διεθνείς κανόνες και κανονισμούς, βάζει την ασφάλεια της διεθνούς πολιτικής αεροπορίας σε κίνδυνο, έχει αρνητικό αντίκτυπο στη σταθερότητα της περιοχής και προκαλεί δυσκολίες στην εναέρια κυκλοφορία πάνω από την Κύπρο”. 

Ο πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου υπογραμμίζει στην επιστολή του ότι η συνέχιση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας δημιουργεί ένταση κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης περιόδου για την επιτυχή έκβαση της εν εξελίξει διαδικασίας των διαπραγματεύσεων, για μια ειρηνική ολοκληρωμένη λύση στο κυπριακό πρόβλημα. 

“Εκ μέρους της Κυβέρνησης μου, διαμαρτύρομαι σθεναρά για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των διεθνών κανονισμών εναέριας κυκλοφορίας και τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία και απευθύνω έκκληση για τον άμεσο τερματισμό τους. Η Κυπριακή Δημοκρατία επαναλαμβάνει, στο πλαίσιο αυτό, την έκκληση της προς την τήρηση της αρχής της κυριαρχίας και της μη επέμβασης που κατοχυρώνονται στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών”, καταλήγει η επιστολή. 

Πηγή MIgnatiou
το είδαμε ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.