Τελευταίες αναρτήσεις

6 Μαρτίου 2017

Πωλείται πατρίς, τιμή συζητήσιμη

Του Παναγιώτη Λιάκου

Αν θέλεις να αγοράσεις Ελλάδα, αγόρασε Ελλάδα τώρα ,γιατί είναι φτηνή». Ποιος το είπε αυτό; Ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης, ο Πρόκλος, ο Ιάμβλιχος, ο αργυραμοιβός Ριχάρδος που έχει γεμίσει διαφημίσεις όλα τα κανάλια ή ο φλογερός πατριώτης, αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και δεινός ρήτωρ Αδωνις Γεωργιάδης;

Μπράβο σας! Μαντέψατε άριστα! Το είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο άνθρωπος που αξίζει να μείνει στην Ιστορία για πολλούς λόγους - τους εξής δύο: Πρώτον, έχει δηλώσει ότι δεν θέλει να του κλέβει τη δόξα ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ και, δεύτερον, έχει προσφέρει στον χώρο του θεάτρου (επιθεωρήσεις και βάλε) τη θρυλική ιαχή «Τα λιγουρεύεστε; Τα λιγουρεύεστε; Πάρτε τα όσο προλαβαίνετε».

Το δήλωσε ο μέγιστος των εθναμυντόρων (και προσφάτως υπερψηφίσας την ανέγερση του ισλαμικού τεμένους εις τας Αθήνας) σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CNBC. Αυτή η φράση του μπορεί κάλλιστα να προστεθεί στις προηγούμενες δύο, ώστε να αποτελέσουν όλες μαζί τη λεκτική τριάδα που φανερώνει την κοσμοθέαση του εκλεγμένου αρχαιοφίλου, που έχει διακριθεί στις άνισες μάχες των τηλεοπτικών αρενών.

Χρειάστηκαν η πώληση χιλιάδων τόμων Αρχαίων Ελλήνων ποιητών, στοχαστών, ιστορικών και μυθολόγων και η απαρίθμηση σε άναυδους τηλεθεατές μυριάδων ηρωικών μαχών, ώστε να καταλήξει να ψηφίσει ΝΑΙ στο τζαμί, να φοβάται μήπως του κλέψει τη δόξα ο Τόμσεν και να προσκαλεί ξένους να αγοράσουν τώρα Ελλάδα, γιατί είναι… φτηνή!

Φτηνή τη βλέπουν, φτηνή τη μολογούν την πατρίδα. Αν το κράτος τούτο είχε πολιτικούς που θα τιμούσαν όσο αξίζει την ιδέα και την πραγματικότητα της Ελλάδας, δεν θα εξευτέλιζαν τον εαυτό τους «μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου, μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες» και δεν θα ευτέλιζαν τις ιδέες που τάχα υπερασπίζονται, η πατρίδα μας θα φαινόταν σε όλους χιλιάκριβη. Τώρα, με το κράτος στα γόνατα, οι εκλεγμένοι ψιττακοί, ενώ τρώνε τα σποράκια που τους πετά η ξενοκρατία, παπαγαλίζουν υπέρ της φτήνιας και της εκποίησης απάντων των υπαρχόντων στη χώρα, αΰλων και υλικών.

Ντροπή…

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.