Τελευταίες αναρτήσεις

21 Μαρτίου 2017

Έπρεπε πρώτα να αθωωθεί το ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ για να τρέξουν μετά τα γεγονότα.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Το Βατοπαίδι  σήμερα αθωώθηκε καιρός να «αθωωθεί» και η Ελλάδα από τα μνημόνια. 
Η υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, ο μέγιστος διασυρμός και ο φοβερός κατασκανδαλισμός της Ελληνικής κοινής γνώμης πριν 9 ακριβώς χρόνους.

Κάποιοι δίχως να το γνωρίζουν τα «έβαζαν» με την Ἐφορο του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ την ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ και ο κοσμάκης πιστός και μη πιστός έκρινε, κατέκρινε, καταλήγοντας σε συμπεράσματα και υποθέσεις  που του τα είχαν ετοιμάσει τα ΜΜΕ.

Εφησυχασμένοι όλοι από τα τρελά  οικονομικά πακέτα γινόταν οι Πόντιοι Πιλάτοι και ευκολόπιστα προχωρούσαν σε εικονικές σταυρώσεις ανθρώπων.

Η σημερινή αθωωτική απόφαση της υπόθεσης που ταλάνισε τα χρονικά της καθημερινότητας μας  δείχνει του λόγου το αληθές.

Από τότε που έσκασε μύτη η ¨εθνική μας¨ αυτή συκοφαντία τα ίδια ισχυρά γεωπολιτικά συμφέροντα αποκορυφώνουν τις δράσεις τους σήμερα  στην χάραξη νέων  ενεργειακών αγωγών, συνόρων και οικονομικής υποδούλωσης Εθνών.

Ποιος μπορούσε να κατανοήσει τότε ότι ο διασυρμός  του Βατοπαιδίου ήταν ο προπομπός του διασυρμού της πατρίδος μας και αυτών που θα πάθαινε η ΕΛΛΑΔΑ αργότερα  και εξακολουθεί να παθαίνει;

Το Βατοπαίδι σήμερα αθωώθηκε καιρός να «αθωωθεί» και η Ελλάδα από τα μνημόνια.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ του 1989 μόλις είχε αναλάβει την επάνδρωση της Ιεράς Μονής του Βατοπαιδίου  η νέα αδελφότητα υπό τον Γέροντα Ιωσήφ.

Από καθαρή συγκυρία βρέθηκα στην Ιερά Μονή.
Μόλις είχα πάρει την ευλογία του Γέροντα Εφραίμ του Κατουνακιώτη που τον φιλοξενούσαν εκείνες τις μέρες στο Μοναστήρι (ήταν 2 Αυγούστου με το Αγιορείτικο τυπικό).

Και στην μεγάλη  φημισμένη για τις περίτεχνες αγιογραφίες της Τράπεζα μας ομιλούσε ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός για το πώς πρέπει να πορευτούμε απέναντι στις πολυσύνθετες προκλήσεις της εποχής που έμοιαζε να τα σαρώνει όλα.
Τον γέροντα Ιωσήφ τον έβλεπα για πρώτη φορά.

Εκείνη την ημέρα έμαθα από τους συμπροσκυνητές μου ότι ο Γέροντας Ιωσήφ και ο Γέροντας Εφραίμ ο Κατουνακιώτης ήταν στην σ Αγιασμένη συνοδεία του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή.

Μετά το τέλος της ομιλίας-συζήτησης που μας εξέπληξε όλους διότι με απλές λέξεις εισχωρούσε στις βαθιές αιτίες της  παγκόσμιας κοινωνικής κρίσης, πλησίασα κατ ιδία τον Γέροντα για να τον ευχαριστήσω διότι μου έλυσε δια των λόγων του τους προβληματισμούς μου.

Του ευχήθηκα από καρδίας η Υπεραγία Θεοτόκος να στέργει των προσπαθειών τους στην επάνδρωση της ιστορικότατης  και ΠΑΝΑΓΙΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ Ιεράς Μονής του Βατοπαιδίου.
Ως απάντηση έλαβα από τον Γέροντα του εξής λόγους:
-εδώ ήρθαμε για να Σταυρωθώμεν και να Αναστηθώμεν.
-εδώ ήρθαμε για να διδαχτώμεν και να διδάξουμε.
-θα περάσωμεν πολλά και θα δούμε περισσότερα.
-η Ελλάδα και η Κύπρος παιδί μου έχουν καρδιά το ΠΕΡΙΒΟΛΙ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ.
-οι πνευματικοί χυμοί από αυτό το ΠΕΡΙΒΟΛΙ θα διατρέξουν ολάκερη την οικουμένη στο τέλος του καιρού των παθημάτων της φιλτάτης πατρίδος.

Σήμερα μπορώ να κατανοήσω καλύτερα του λόγους του Γέροντα Ιωσήφ.
Αφού ομιλούμε για την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, αυτή πέραν των Ιερών πνευματικών θησαυρισμάτων της κατέχει μετά τον ΤΙΜΙΟ και ΖΩΟΠΟΙΟ ΣΤΑΥΡΟ του ΚΥΡΙΟΥ μας, το μείζον.
Ποιο προσωπικό αντικείμενο-σέβασμα που φορούσε η ΠΑΝΑΓΙΑ μας κατάσαρκα σφράγιζε τα μεγάλα γεγονότα της ΕΝΘΕΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ από την Γέννηση του Θεανθρώπου, μέχρι την Σταύρωση και την ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ;

Η ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ της Υπεραγίας Θεοτόκου περίζωνε μητρικά τον ΑΧΩΡΗΤΟ και η ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ που ενέδυε την ΠΑΝΑΓΙΑ μας κήδευε με τις άλλες μυροφόρες τον ΠΛΑΣΤΗ και ΠΟΙΗΤΗ του ΠΑΝΤΟΣ.

Άρα δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το Σέβασμα της ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ κρατάει τον Ουρανό και την Γη.

Έφτασε η ώρα που το πανίσχυρο αυτό όπλο θα πυροδοτηθεί πνευματικά για την σωτηρία της ανθρωπότητας.

ΤΟ όπλο όμως αυτό θα πυροδοτηθεί αναγκαστικά από φοβερές γεωπολιτικές εξελίξεις για να δούμε την υπέρβαση του ΘΕΙΟΥ και να μετρήσουμε την ολιγοπιστία μας.

Η ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ δεν σφράγισε μόνο όλα τα γεγονότα της ΕΝΘΕΗΣ ΒΙΟΤΗΣ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ αλλά σφράγισε και τα γεγονότα της υπερχλιετούς πνευματικής αυτοκρατορίας της Ρωμιοσύνης σκεπάζοντας αυτήν με την Αγιαστική Δύναμη ΤΗΣ.

Αναθυμούμενους τους λόγους του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ
«το Βυζάντιο έκανε το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ και σήμερα το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ μπορεί να ξαναφτιάξει το Βυζάντιο»
Να γιατί το Περιβόλι της Παναγίας μας δεν είναι απλώς ένα θαυμαστό μουσείο τέχνης αλλά είναι η τράπεζα του Ουρανού που διαφύλαξε όλα αυτά τα χρόνια την διαχρονική παρακαταθήκη του Ελληνοχριστιανικού –Ρωμαίικου Πολιτισμού και της Πατερικής Παράδοσης.

Με πίστη και ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.