Τελευταίες αναρτήσεις

24 Μαρτίου 2017

Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΒΡΥΧΑΤΑΙ…

Κίνδυνος για όλη την Ευρώπη

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr 

Τους τελευταίους μήνες η Τουρκία και κυρίως ο Πρόεδρός της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν “στήνει” ένα πολεμικό σκηνικό σε όλη την Ευρώπη!

Που ξεκινάει από την Ελλάδα, με τις συνεχείς προκλητικές παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου κυριαρχικού μας χώρου και τις επανειλημμένες αναφορές περί αμφισβητήσεως της Συνθήκης της Λωζάνης!

Στη συνέχεια με τον τορπιλισμό των συνομιλιών για εξεύρεση “δίκαιης” λύσης του ζητήματος της Κατοχής στην Κύπρο, αφού επιμένει να θεωρεί ότι δεν υπάρχει λύση χωρίς να είναι εγγυήτρια δύναμη η Τουρκία: “Έχουμε πει καθαρά και στην Κύπρο και στην Ελλάδα ότι δεν θα πρέπει να αναμένουν λύση χωρίς την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη.
Θα είμαστε εκεί για πάντα”!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο παραλογισμός του Ερντογάν αγγίζει τα όρια της τρέλας και κανείς δεν μπορεί να κάνει σωστή διάγνωση, δηλαδή, εάν πρόκειται για έναν πολιτικό ο οποίος πράγματι είναι τρελός ή εάν έχει άγνοια του κινδύνου για το που οδηγούν τα λόγια και οι πράξεις του! Όμως, και στις δυο περιπτώσεις είναι άκρως επικίνδυνος για τη σταθερότητα όχι μόνο της περιοχής μας, αλλά και όλης της Ευρώπης!

Το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου! 

Το δημοψήφισμα που έχει προκηρύξει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις 16 Απριλίου 2017 (το Πάσχα των Ορθοδόξων, γιατί τίποτε δεν είναι τυχαίο) στην Τουρκία, έχει ως σκοπό τη συνταγματική μεταρρύθμιση που θα δώσει τη δυνατότητα μεταφοράς όλων των Εξουσιών στον Πρόεδρο της χώρας (δηλαδή στον ίδιο) και θα την οδηγήσει σε μια θεσμοθετημένη Εκτελεστική Προεδρία!

Είναι όμως διαφορετικό να βγει το “Ναι” υπέρ της μεταρρυθμιστικής αλλαγής με 55% και είναι τελείως διαφορετικό να βγει με 90-99%! Γιατί, το ποσοστό αυτού του δημοψηφίσματος θα καθορίσει εάν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ανακηρυχθεί σε Σουλτάνο της Τουρκίας!

Έτσι, ο Τούρκος Πρόεδρος εκτός της προεκλογικής καμπάνιας στο εσωτερικό της Τουρκίας, σκοπό είχε να απλώσει τα δίχτυα του και σε Ευρωπαϊκές χώρες όπου ζουν πολλοί Τούρκοι!

Όμως το εγχείρημά του, αντιμετώπισε την άρνηση πολλών ευρωπαϊκών χωρών, οι κυβερνήσεις των οποίων δεν δέχθηκαν να δώσουν την άδεια σε Επιτελείς του Ερντογάν, ώστε να ταξιδέψουν στις χώρες τους και να μιλήσουν σε πολυπληθείς συγκεντρώσεις Τούρκων μεταναστών!

Και τότε άναψε το φυτίλι της έκρηξης Ερντογάν! Με μια ακραία ρητορική που μας παραπέμπει σε προπολεμικές περιόδους του Πλανήτη!

Κόκκινο πανί για τους Ευρωπαίους ο Ερντογάν! 

Στο στόχαστρο του Ερντογάν έχει μπει πρωτίστως η Γερμανία και προσωπικώς η Άγκελα Μέρκελ, από τη στιγμή που ο Ερντογάν δεν ξεχνάει το απαξιωτικό της ύφος και τα προσβλητικά της λόγια κατά το πρόσφατο ταξίδι της Καγκελαρίου της Γερμανίας στην Τουρκία, αλλά και τις διατυπωμένες θέσεις της Γερμανίας για το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν!

Τα λόγια Ερντογάν, του τύπου: “Γερμανοί, δεν έχετε καμία απολύτως σχέση με τη δημοκρατία και θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι τρέχουσες ενέργειές σας δεν ξεχωρίζουν από αυτές της ναζιστικής περιόδου…”, φαίνεται να οδηγούν τον Ερντογάν, στοχευμένα σε μια ολική ρήξη με τη Γερμανία! Και το θέμα είναι, που ακριβώς το πάει ο Ερντογάν;; Που πραγματικά αποβλέπει;;

Γιατί, την ίδια σκληρή ρητορική χρησιμοποίησε και εναντίον της Ολλανδίας και του Πρωθυπουργού της Μαρκ Ρούτε! Όταν ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας απαγόρεψε την προσγείωση αεροσκάφους στα εδάφη της Ολλανδίας που μετέφερε του Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών για να μιλήσει σε Τούρκους μετανάστες!

Είστε απομεινάρια των Ναζί, είστε φασίστες είπε απευθυνόμενος στον Ολλανδό Πρωθυπουργό, ο Ερντογάν!

Ωστόσο, αυτή η θέση του Μαρκ Ρούτε και η οποία στην Ολλανδία χαρακτηρίσθηκε Πατριωτική, επί της ουσίας εξασφάλισε την πρώτη θέση του κόμματος του Μαρκ Ρούτε (Λαϊκό κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία – κεντροδεξιάς απόκλισης) στις πρόσφατες εκλογές (15 Μαρτίου 2017) στην Ολλανδία με σημαντική διαφορά από το δεύτερο κόμμα του Γκερτ Βίλντερς! Του ηγέτη της άκρας Δεξιάς, που μέχρι να γίνει ο “τσαμπουκάς” του Μαρκ Ρούτε κατά της Τουρκίας, ο Γκερτ Βίλντερς προηγείτο σε όλες τις δημοσκοπήσεις!

Αυτή η έκφραση αλλαγής της ψήφου των Ολλανδών καταδεικνύει την αποστροφή τους στην πολεμική ρητορική του Ερντογάν! Και μιλάμε για την Ολλανδία! Τη χώρα που διαχρονικά ήταν η πλέον φιλότουρκη χώρα του Πλανήτη! Η χώρα της Ελευθερίας των Ηθών, των Ναρκωτικών ουσιών, του Αγοραίου έρωτα, που διαφημίζεται το “εμπόρευμά” τους στις βιτρίνες, ξευτιλίζοντας την ανθρώπινη ύπαρξη, γενικότερα!

Η Συρία κατατρόπωσε τα σχέδια Ερντογάν! 

Η Τουρκία δέχθηκε πολύ μεγάλο χτύπημα από τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία. Στραπατσαρίστηκε το ηγετικό προφίλ του Ερντογάν. Φάνηκε, ίσως από αλαζονεία, ανίκανος να προσεγγίσει τον Μπασάρ Αλ Άσαντ και αυτή η κρίση που έχει περάσει και σε άλλες γειτονικές χώρες, προμηνύει ότι θα τον κάψει.

Γιατί, είναι προδιαγεγραμμένη η απόφαση των ΗΠΑ και της Ρωσίας για τη δημιουργία Κουρδικού Κράτους και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται ικανός ο Ερντογάν να την ανατρέψει. Γι΄ αυτό προφανώς επιδιώκει να γίνει Σουλτάνος της Τουρκίας, για να περάσει προς τα έξω, ότι πρέπει να εισακουσθεί!

Όμως, επιδεινώνει αντί να ισχυροποιεί τη θέση του από τη στιγμή, ειδικότερα μετά το πραξικόπημα εναντίον του τον Ιούλιο του ΄16, που καταδιώκει και συλλαμβάνει εκλεγμένους Κούρδους πολιτικούς! Αυξάνοντας έτσι, τις κουρδικές επιθέσεις στα νοτιανατολικά της Τουρκίας!

Πως θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ;; 

Μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, αλλάζει ριζικά η πολιτική της Αμερικής σε αυτήν την νευραλγική - στρατηγική γωνιά του Πλανήτη!

Ο Ερντογάν, με τα πάνω και τα κάτω, είχε σύμμαχο στα σχέδιά του τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα!

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει διακηρύξει, ότι πλέον η πολιτική του Ερντογάν δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Από τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ δεν αποδέχεται τον ηγετικό ρόλο της Τουρκίας στον Ισλαμικό Κόσμο. Από τη στιγμή που θεωρεί το Ισλάμ ως κίνδυνο για τις ΗΠΑ και έχει δηλώσει πως δεν θα επιτρέψει να γίνει αδύναμος κρίκος της Αμερικανικής κυριαρχίας!

Από τη στιγμή που η υπεροπλία των Ρώσων στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας είναι φανερή και ο Ντόναλντ Τραμπ, τουλάχιστον προσεγγίζει τη Ρωσία με έναν άλλο διαφορετικό τρόπο!

Το πληγωμένο θηρίο είναι περισσότερο επικίνδυνο… 

Είναι προφανές ότι ο Ερντογάν θα συνεχίσει την ακραία πολιτική του, η οποία ακροβατεί σε ένα τεντωμένο σχοινί και η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να δυναμιτίσει τον Κόσμο!

Γιατί ο Ερντογάν είναι ένας επικίνδυνος πολιτικός! Είναι ένας σατράπης, χωρίς όρια στην “ανωμαλία” του! Είναι ο πολιτικός που έχει ξεφύγει τελείως! Ο πολιτικός που έχει γεμίσει τις φυλακές της χώρας του με Στρατιωτικούς, Ακαδημαϊκούς, Πολιτικούς του αντιπάλους! Ο άνθρωπος που θα επαναφέρει τη θανατική ποινή! Ο άνθρωπος που βασανίζει και ξευτιλίζει, καταρρακώνοντας όποιον δε συμφωνεί μαζί του!

Αυτός ο άνθρωπος ηγείται μιας χώρας, στην πλέον εύθραυστη περιοχή του σύγχρονου Κόσμου! Θα πρέπει να τον σταματήσουν, πριν μας δυναμιτίσει με την ψυχοπάθειά του! Και να σκεφτούμε πως κάποιοι στην Ελλάδα κατά καιρούς έφτιαξαν την “αγιογραφία” του (βλέπε χαρακτηριστική περίπτωση Γιώργος Παπανδρέου)!

Επίλογος! 

Σε αυτήν την ανεπαρκή, κυρίως στα Εθνικά θέματα, ελληνική κυβέρνηση, ευτυχώς υπάρχει ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Ένας σοβαρός και λογικός πολιτικός! Που αν δεν είχε την εύνοια του Ντόναλντ Τραμπ, θα ήταν ήδη σπίτι του.

Άλλωστε, θα διαβάσετε στο άρθρο μου της Κυριακής στην Ελεύθερη Ώρα, ότι παίζει καθοριστικό ρόλο στην επαναφορά Καραμανλή στην κεντρική πολιτική σκηνή!
Μετά ταύτα, επανέρχομαι…Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.