Τελευταίες αναρτήσεις

16 Μαρτίου 2017

Οι Έλληνες μπορούμε: Πως θα υπερβεί η Ελλάδα τα αδιέξοδα για να εξέλθει της κρίσης

Του Ξενή Χ. Ξενοφώντος  

“Η ημέρα της Κυριακής της Ορθοδοξίας, μας υπενθυμίζει τη δύναμη που διαθέτουμε ως Εκκλησία και ως Ελληνισμός να υπερβαίνουμε τα αδιέξοδα».  

Σ’ αυτή την φράση περικλείεται η πεμπτουσία της ομιλίας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου στην πρόσφατη συνάντηση του με τον πρόεδρο Παυλόπουλο την στέλνοντας μήνυμα ενότητας και αυτοπεποίθησης στην κατακρεουργημένη κοινωνία της Ελλάδας. Είναι γεγονός πως οι Έλληνες με τα πολλά χαρίσματα και τις αρετές που διαθέτουμε, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο σηκώνοντας τον Ελληνισμό σε ύψη θαυματοφόρα. 

Αρκεί να εργασθούμε ενωμένοι, προγραμμματισμένα, πειθαρχημένα, ανυστερόβουλα και με ξεκάθαρους στόχους υπέρ του εθνικού συμφέροντος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κατάκτηση του Πανευρωπαικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου το 2004, η τέλεση των καλύτερων Ολυμπιακών Αγώνων την ίδια χρονιά και η υλοποίηση του εθνικού στρατηγικού στόχου της Ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαική Ένωση παρά το τεράστιο βαρίδι του Κυπριακού Ζητήματος. Ειδικότερα στην υπόθεση της Ένταξης μεγαλούργησε η προσήλωση στον τεθέντα εθνικό στόχο υπεράνω κομματικών σκοπιμοτήτων, μωροφιλοδοξιών και ιδιοτελών συμφερόντων. 

Σήμερα που στην ευρύτερη γειτονιά μας επισυμβαίνουν πολεμικές συρράξεις και κατακλυσμιαίες γεωπολιτικές ανακατατάξεις, απαιτείται η χάραξη υπεροκομματικής στρατηγικής με κεντρικό στόχο την κοινωνική ανόρθωση, την οικονομική ανασυγκρότηση και την εθνική αναγέννηση. Περαιτέρω, απαιτείται η δημιουργία συγκροτημένου άξονα συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας σε κρίσιμους οικονομικούς τομείς όπως ο τουρισμός, η αγροτική πολιτική, η εκπαίδευση και η τεχνογνωσία. 

Πέραν τούτων, προβάλλει επιτακτικά η ανάγκη να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα ενώσουν τους πολίτες και θα πυρακτώσουν την Ελληνική ψυχή η οποία σμιλευμένη στην υψικάμινο του εθνικού χρέους και του άδολου πατριωτισμού θα μεγαλουργήσει ξανά σε τούτη την ιστορική συγκυρία. Τώρα που η ιστορία κτυπά την πόρτα μας τόσο στο Κυπριακό όσο και στα άλλα μείζονα εθνικά θέματα, ας να κάνουμε τη μεγάλη υπέρβαση. 

Ναί, οι Έλληνες μπορούμε. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στις μελλοντικές γενεές και στην μαρτυρική μικρή μας πατρίδα. 

* Ο Ξενή Χ. Ξενοφώντος είναι δημοσιογράφος, πρόεδρος Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού in.el.politismou@gmail.com 
Πηγή MIgnatiou 
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.