8 Μαρτίου 2017

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΚΑΙ Η ΕΦΕΣΗ ΤΟΥ…

Γράφει η Μαίρη Καρά

     Η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία είναι Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή, με λειτουργική ανεξαρτησία, οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια και δεν υπόκειται σε έλεγχο από κυβερνητικά όργανα ή άλλη διοικητική αρχή της Ελλάδας ή του εξωτερικού. Η λειτουργία της υπάγεται στον έλεγχο της Βουλής των Ελλήνων και διέπεται απ' τις διατάξεις του Νόμου 3832/2010. Είναι η πιο σημαντική Δημόσια Υπηρεσία, αφού τα στατιστικά στοιχεία είναι η βάση διαμόρφωσης των οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών. Σκοπός της είναι η παραγωγή επίσημων στατιστικών στοιχείων και η διενέργεια επιστημονικών ερευνών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και η κατάρτιση ΜΕΛΕΤΩΝ. 
     Απ' τον Αύγουστο 2010 και μέχρι να δραπετεύσει στις ΗΠΑ, ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ και ταυτόχρονα υπάλληλος του ΔΝΤ, είχε προβεί σε συστηματικές παραβιάσεις των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών νόμων και Κανονισμών, για την μέτρηση του δημοσίου χρέους και ελλείμματος της Ελλάδας και διώκεται για κακούργημα απ' την Ελληνική Δικαιοσύνη σε βαθμό ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. 
     Η κυβέρνηση στα πλαίσια των καταστροφικών πολιτικών της που υπαγορεύονται πλέον παντελώς απ' την Τρόικα και τους δανειστές, τον κρατούσε μέχρι πρότινος στην ΕΛΣΤΑΤ, προφανώς για να την βοηθάει  με τα δήθεν ελλείμματα, ή με τα δήθεν πλεονάσματα, ενώ εμείς συνεχώς καταποντιζόμαστε ως ΕΘΝΟΣ, ως ΚΡΑΤΟΣ, ως ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και ως ΚΟΙΝΩΝΙΑ. 
     Ο Γεωργίου χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο ενεργώντας «Ελέω Θεού», -παγκόσμια πρωτοτυπία- προέβαινε σε δαπάνες κατά βούληση… αλλά εν αγνοία της Κυβέρνησης και της Βουλής; Τώρα πια αυτό δεν το πιστεύει ούτε ο "αφελής" ελληνικός λαός, που   του φόρτωσαν τα ΧΡΕΗ που εξύφανε ο Γεωργίου. 
     Στις 27 Ιουλίου 2014 ο Γεωργίου εκμεταλλευόμενος την θέση του προέδρου που κατείχε, ανάρτησε Δελτίο Τύπου στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ, αποκαλώντας τον Διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών κ. ΝΙΚΟ ΣΤΡΟΜΠΛΟ στατιστικό απατεώνα και λαθροχείρα. Τον κ. Στρόμπλο ο ίδιος ο Γεωργίου είχε καθαιρέσει παράνομα απ' την θέση του, επειδή είχε επισημάνει τις παραβιάσεις της Ευρωπαϊκής μεθοδολογίας του 2009 για την μέτρηση του δημοσίου ελλείμματος και ΧΡΕΟΥΣ.
     Ανάρτησε δε το Δελτίο αυτό λίγες ημέρες μετά την έκδοση του Βουλεύματος 1212/10-7-2014 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο απέρριψε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης της ψευδούς διόγκωσης του δημοσίου χρέους και ελλείμματος του 2009 και διέταξε την συμπλήρωση και ολοκλήρωση της κύριας ανάκρισης με την κλήση και του κ. Ν. Στρόμπλου του οποίου η ουσιώδης κατάθεση στους οικονομικούς εισαγγελείς περιέργως είχε αφαιρεθεί απ' την ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ. 
     Ο κ. Στρόμπλος υπέβαλε μήνυση και αγωγή κατά του Γεωργίου για συκοφαντική δυσφήμιση, που εκδικάστηκε στις 14-6-2016. Σ' αυτήν ο Γεωργίου καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή για δυσφήμιση. Μετά την καταδίκη του υποτίθεται ότι άσκησε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης διαμέσου των δικηγόρων του. Μέχρι τότε ήταν σε εξέλιξη τρεις δίκες του: η πρώτη για τις ψευδείς βεβαιώσεις φουσκωμένου χρέους και ελλείμματος του 2009, η δεύτερη για παραβίαση υπαλληλικών του υποχρεώσεων και του στατιστικού νόμου για την λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ και για αποφάσεις που πήρε κατά παράβαση του Ενωσιακού και Ελληνικού Δικαίου. 
     Η Τρίτη Έφεση εκδικάστηκε μετά από πολλές αναβολές την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 στο Τριμελές Εφετείο Πειραιά, κατά της καταδικαστικής εις βάρος του απόφασης του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά της 14ης Ιουνίου 2016. Με την έναρξη της δικαστικής διαδικασίας για την Έφεση, οι δικηγόροι του Νίκου Στρόμπλου, κ.κ. Ιωάννης Αδαμόπουλος και Αρτεμις  Διδήλη, διαπίστωσαν ότι η Έφεση δεν ήταν σύννομη, διότι σύμφωνα με το άρθρο 465 του Κ.Π.Δ. ο καταδικασμένος Γεωργίου είχε το δικαίωμα να ασκήσει το ένδικο μέσο της Έφεσης είτε αυτοπροσώπως, είτε μέσω του δικηγόρου του, αλλά στην βάση σχετικού πληρεξουσίου, το οποίο όπως διαπιστώθηκε τελικά, δεν είχε ΠΡΟΣΑΡΤΗΘΕΙ.
     Η παράλειψη αυτή έπρεπε να είχε ως συνέπεια να κηρυχτεί απαράδεκτη η Έφεση, σύμφωνα με τους συνηγόρους του κ. Στρόμπλου. Οι συνήγοροι όμως του Γεωργίου ισχυρίστηκαν, ότι δεν θεώρησαν απαραίτητη την ύπαρξη του πληρεξουσίου επειδή τον εκπροσωπούσαν και στην ποινική ΔΙΚΗ ΤΟΥ. 
     Ανάμεσα στους μάρτυρες υπεράσπισης του Γεωργίου προσήλθε και η Μιράντα Ξαφά, της οποίας οι δηλώσεις σχετικά με την μέτρηση του δημοσίου χρέους και ελλείμματος απέχουν εκατοντάδες χιλιάδες παρασάγγας απ' την Ευρωπαϊκή Μεθοδολογία ESA, όπως έγινε φανερό απ' το άρθρο της στο capital.gr,  πριν από λίγο καιρό. Εκεί αποκάλεσε «ανατριχιαστικές» τις καταθέσεις των  κυρίων μαρτύρων για την πολύκροτη υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ στην ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. 
     Καλό θα ήταν η κ. Ξαφά αν της ξαναπροτείνουν να παραστεί μάρτυρας σε δίκη, να είναι διαβασμένη και ενημερωμένη για το θέμα της δίκης, πριν προβεί σε πραγματικά ανατριχιαστικά υποτιμητικές για το υποτιθέμενο στάτους της δηλώσεις. Απορίας άξιο είναι τι ήλθε να κάνει στην εκδίκαση της Έφεσης του συναδέλφου της στο ΔΝΤ, Α. Γεωργίου, με τέτοιου χαμηλού ως ανύπαρκτου επιπέδου γνώση στατιστικών ΕΝΝΟΙΩΝ. 
     Ή μήπως οι δικηγόροι του Α. Γεωργίου στην απελπισία τους για την έλλειψη επιχειρημάτων στήριξης του πελάτη τους, προσπάθησαν να πολιτικοποιήσουν μια καθαρά συκοφαντική δυσφήμιση του επιστήμονα κ. Νικολάου Στρόμπλου, που προτίμησε να τιμήσει τον όρκο του στην υπηρεσία της επιστήμης του, αντί να συμβιβαστεί με τις παράλογες και παράνομες απαιτήσεις των δανειστών της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ; 
     Αυτού του είδους οι "φιλικές εξυπηρετήσεις" σε δικαστικές αίθουσες και μάλιστα σε δίκες που αφορούν ποινικές υποθέσεις με αρνητική επίπτωση στα Εθνικά θέματα, έχουν γίνει πια γνωστές στον λαό και προκαλούν αρνητική εντύπωση για τα πρόσωπα που τις εκτελούν και η συνέπεια είναι ότι τα πρόσωπα αυτά ασφαλώς ο λαός τα ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ. 
     Τελικά, μετά από "ατυχίες" και περίεργες διακοπές της δίκης, οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Πειραιώς αποσύρθηκαν για να συσκεφτούν στις 2 το μεσημέρι.  Μετά από αναμονή αρκετής ώρας, επέστρεψαν για να ενημερώσουν το ακροατήριο, πως αποφάσισαν να διακόψουν την δίκη και να συνεχιστεί στις 9  το πρωί της 28ης Μαρτίου 2017, για να αναγγείλουν την ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ…



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.