Τελευταίες αναρτήσεις

12 Μαρτίου 2017

Τα έσπασε η μέχρι σήμερα φιλότουρκη Ολλανδία με τον Ερντογάν... Διπλωματικά επεισόδια και ξύλο...

Της Μαρίνας Νικολάκη 

«Πόλεμος» μεταξύ Τουρκίας και Ολλανδίας, μετά την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης να απαγορεύσει την προσγείωση της πτήσης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος είχε προγραμματίσει να μεταβεί στο Ρότερνταμ προκειμένου να μιλήσει σε συγκέντρωση υπέρ της ενίσχυσης των εξουσιών του Τούρκου προέδρου, στο επικείμενο δημοψήφισμα στην Τουρκία. 

Η προεκλογική εκστρατεία του Ερντογάν έχει προκαλέσει εντάσεις και με τη Γερμανία, καθώς πολλές γερμανικές πόλεις ακύρωσαν εκδηλώσεις υπέρ του Τούρκου προέδρου. 

Η Τουρκία σύμφωνα με το reuters προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν αντίποινα «με τους πιο σκληρούς τρόπους» στις ενέργειες της Ολλανδίας, η οποία εμπόδισε την Τουρκάλα υπουργο Οικογενειακών Υποθέσεων  Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά να εισέλθει στο τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντρίμ. 

«Έχουμε διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση με τον πιο έντονο τρόπο και έχει μεταφερθεί στις ολλανδικές αρχές ότι θα υπάρξουν αντίποινα με τους πιο σκληρούς τρόπους (...) Θα απαντήσουμε αναλόγως σε αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά», τόνισε ο Γιλντιρίμ σε ανακοίνωσή του. 

Η ολλανδική κυβέρνηση επικαλέστηκε τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια ως λόγους που την οδήγησαν να ανακαλέσει την άδεια προσγείωσης της πτήσης του Τσαβούσογλου.
Διευκρίνισε πως η απειλή του Τσαβούσογλου μερικές ώρες νωρίτερα για πολιτικές και οικονομικές κυρώσεις σε περίπτωση που ανακαλούνταν η άδεια να πραγματοποιήσει το ταξίδι, κατέστησαν αδύνατη την αναζήτηση μιας λογικής λύσης. 

Μετά το ολλανδικό μπλόκο, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατευθύνθηκε στο Μετς της Γαλλίας, προκειμένου να μιλήσει σε δημόσια συγκέντρωση το μεσημέρι της Κυριακής. 

Στο Ρότερνταμ, αντί του Τσαβούσογλου επιχείρησε να μεταβεί οδικώς η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας, Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά, η οποία βρισκόταν στη Γερμανία για σειρά επαφών. 

Παρόλα αυτά, και η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας σύμφωνα με το RT εμποδίστηκε από τις ολλανδικές Αρχές να περάσει τα σύνορα. Το CNN Turk μετέδωσε ότι η αυτοκινητοπομπή της Καγιά διατάχθηκε να επιστρέψει στη Γερμανία. 

Το NOS μετέδωσε εικόνες όπου φαίνεται η Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά να βγαίνει από αυτοκίνητο μπροστά από το κτήριο του προξενείου και να εμποδίζεται από την αστυνομία όταν προσπαθεί να εισέλθει. Οι πληροφορίες ωστόσο ότι κρατείται από τις ολλανδικές Αρχές δεν επιβεβαιώθηκαν.

Η Τουρκάλα υπουργός οδηγήθηκε πίσω στη Γερμανία συνοδεία αστυνομίας, με την ολλανδική κυβέρνηση να χαρακτηρίζει τη στάση της «ανεύθυνη». 

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως οι τουρκικές Αρχές απέκλεισαν την πρεσβεία και το προξενείο της Ολλανδίας, καθώς κλιμακώνεται η διπλωματική σύγκρουση ανάμεσα στις δύο χώρες με επίκεντρο την τουρκική εκστρατεία υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου στην Τουρκία, εκστρατεία που η Άγκυρα επιμένει να θέλει να επεκτείνει στις χώρες της Ευρώπης όπου ζουν τουρκικές κοινότητες. 

Η Τουρκία απέκλεισε επίσης τις κατοικίες του Ολλανδού πρεσβευτή, του γενικού προξένου και του επιτετραμμένου, μετά την άρνηση των ολλανδικών Αρχών να επιτρέψουν στον υπουργό Εξωτερικών τη Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου να προσγειωθεί στο Ρότερνταμ. 

«Δεν θέλουμε ο Ολλανδός πρέσβης, που δεν βρίσκεται στη χώρα, να επιστρέψει στη θέση του για κάποιο χρονικό διάστημα. Εξηγήσαμε στους ομολόγους μας ότι αυτή η σοβαρή απόφαση που λαμβάνεται εναντίον της Τουρκίας και της τουρκικής κοινότητας στην Ολλανδία θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, διπλωματικά, πολιτικά, οικονομικά και σε άλλους τομείς», ανέφερε η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείο Εξωτερικών. 

Εκατοντάδες διαδηλωτές που κρατούσαν τουρκικές σημαίες συγκεντρώθηκαν έξω από το τουρκικό προξενείο του Ρότερνταμ ζητώντας να δουν την υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας. 

Με μεταλλικά φράγματα και έφιππους αστυνομικούς οι ολλανδικές δυνάμεις της τάξης προσπάθησαν να κρατήσουν μακριά από το προξενείο το πλήθος που μεγάλωνε, καθώς διαδηλωτές άρχισαν να φθάνουν από τη Γερμανία. 

Η ολλανδική αστυνομία, τελικά, διέλυσε τους διαδηλωτές, τις πρώτες πρωινές ώρες, κάνοντας χρήση εκπαιδευμένων σκυλιών και εκτοξευτών νερού. 

Η ολλανδική κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι δεν θέλει Τούρκους πολιτικούς να κάνουν εκστρατεία για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στο ολλανδικό έδαφος στις κοινότητες των τούρκων μεταναστών. 

Ο αρμόδιος για την Διεύρυνση Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιοχάνες Χαν, ανακοίνωσε το πάγωμα της προενταξιακής χρηματοδότησης που λαμβάνει η Τουρκία. 

Η στάση της ολλανδικής κυβέρνησης προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν που αποκάλεσε την Ολλανδία «απομεινάρια των Ναζί, φασίστες». 

Στη συνέχεια η Τουρκία κάλεσε στο υπουργείο Εξωτερικών τον ολλανδό επιτετραμμένο στην Άγκυρα, για να διαμαρτυρηθεί κατά της απόφασης της Χάγης να απαγορεύσει στον τούρκο υπουργό Εξωτερικών να συμμετάσχει σε συγκέντρωση υπέρ του Ερντογάν στην Ολλανδία. 

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι το σχόλιο του Τούρκου προέδρου ήταν «εντελώς απαράδεκτο». Είναι φυσικά ένα τρελό σχόλιο», δήλωσε ο Ρούτε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του για τις εκλογές της 15ης Μαρτίου. «Καταλαβαίνω ότι είναι θυμωμένοι, αλλά αυτό φυσικά ήταν εντελώς απαράδεκτο». 

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε νέες δηλώσεις του, είπε οτι «στη διπλωματία ήταν ό,τι πιο ακραίο μπορούσε να συμβεί. Η ακύρωση της πτήσης είναι απαράδεκτη από κάθε άποψη. Απ' όποια πλευρά και να το δείτε, είναι απαράδεκτο για τις αξίες τις Ευρώπης και την φιλία των δύο χωρών». 

Κατηγόρησε επίσης την Ολλανδία ότι παίρνει θέση στο δημοψήφισμα: «Γιατί αυτή η αλλαγή σας ενοχλεί; Επειδή γνωρίζουν ότι η Τουρκία με αυτό το δημοψήφισμα θα γίνει πιο ισχυρή;» διερωτήθηκε. 

Όπως είπε ο Τσαβούσογλου, ο ίδιος πρότεινε στον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας να πάει μετά τις εκλογές τους, για να μην έρθουν σε δύσκολη θέση λόγω του Γκέερτ Βίλντερς και αυτός του απάντησε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί μετά τις εκλογές. «"Τι γλώσσα είναι αυτή" του είπα. Εγώ σου λέω σαν άνθρωπος, πες το στον πρωθυπουργό και απάντησέ μου. Ενώ εγώ περίμενα τηλεφώνημα, ο (Ολλανδός) πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν θέλουμε να δούμε τον Τούρκο υπουργό». 

Στη συνέχεια, ο Τσαβούσογλου είπε σκωπτικά: «Αν θέλει ας έρθει να δει τις τουλίπες. Εκείνες οι τουλίπες πήγαν στην Ολλανδία την οθωμανική περίοδο. Αν εκείνες οι τουλίπες δεν τους έκαναν ανθρώπους, να τους στείλουμε νέες τουλίπες -ίσως τους κάνουν λίγο ανθρώπους». 

Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι θα υπάρξει απάντηση σε όλα αυτά. «Η Ολλανδία πήρε αυτή την απόφαση. Η απόφαση αυτή χαροποίησε τον Βίλντερς. Αυτό ήταν που ήθελε. Αν δείτε αυτά που γράφει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ικανοποιήθηκε. Η ίδια νοοτροπία, τα ίδια μυαλά, ο ίδιος φασισμός. Αυτή τη στιγμή ο Βίλντερς είναι πολύ χαρούμενος. Όποιος και να έρθει στην εξουσία στην Ολλανδία, θα έχει την ίδια νοοτροπία με τον Βίλντερς». 

Η κρίση μεταξύ Ολλανδίας και Τουρκίας σημειώνεται λίγες ημέρες πριν τις ολλανδικές βουλευτικές εκλογές της Τετάρτης, έπειτα από μια προεκλογική εκστρατεία στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε το ισλάμ. 

Το αντιισλαμικό, κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις να κερδίζει. 

Με διαδοχικές αναρτήσεις στο Twitter, ο Ομέρ Τσελίκ έκανε λόγο για νέο «τείχος ντροπής» στην Ευρώπη, ενώ συμβούλευσε τον Μαρκ Ρούτε να μην «κατέβει» στις εκλογές της ερχόμενης εβδομάδας στην Ολλανδία, καθώς, όπως είπε, τις κέρδισε ήδη ο Γκερτ Βίλντερς! 

«Το να εμποδίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών μας ισοδυναμεί με εκ νέου ανέγερση του τείχους του Βερολίνου», έγραψε ακόμη ο Τσελίκ, αναφερόμενος στην απόφαση να μην επιτραπεί να μιλήσει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε Τούρκους που ζουν στην Ολλανδία, για το δημοψήφισμα της συνταγματικής αναθεώρησης στην πατρίδα τους. 

«Είναι απόπειρα να διχαστεί ξανά η Ευρώπη μέσω του τείχους της ντροπής. Το πρώτο τούβλο τοποθετήθηκε από τον Ολλανδό πρωθυπουργό», συνέχισε ο Τσελίκ. «Ο ρατσιστής, ξενοφοβικός Βίλντερς κέρδισε τις εκλογές στην Ολλανδία. Μην μπεις στον κόπο να κατέβεις στις εκλογές Ρούτε», έγραψε ακόμη. 

Και σα να μην έφτανε αυτό, πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι η ολλανδική πρεσβεία, το ολλανδικό προξενείο στην Άγκυρα, αλλά και οι κατοικίες του Ολλανδού πρεσβευτή , του Ολλανδού επιτετραμμένου και του γενικού προξένου έχουν αποκλεισθεί για λόγους ασφαλείας. 

Οργή και διαδηλώσεις στην Ολλανδία - Φόβοι για περαιτέρω επεισόδια 

Μετά από όλα αυτά, οι Τούρκοι που ζουν στην Ολλανδία κατέβηκαν στους δρόμους. Συγκεντρώθηκαν έξω από το Προξενείο της χώρας τους, που προηγουμένως απαγορεύτηκε η είσοδος στην Τουρκάλα υπουργό και με τουρκικές σημαίες αλλά και εικόνες του Ερντογάν διαδήλωσαν υπέρ της Τουρκίας. 

Όπως βλέπετε, φωνάζουν "Τουρκία" ή συνθήματα υπέρ του Τούρκου Προέδρου ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις τους έχουν περικυκλώσει. Μάλιστα, οι αστυνομικοί όπως βλέπετε στο βίντεο ντοκουμέντο, χρησιμοποιούν τα σκυλιά για να τους διώξουν. Τα σκυλιά αγριεμένα γαβγίζουν και πλησιάζουν απειλητικά τους διαδηλωτές που το βάζουν στα πόδια για να μην τους δαγκώσουν. Εκφράζονται φόβοι πως όλα αυτά είναι μόνο η αρχή. 

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Εχει ο καιρός γυρίσματα...
Τα φιλοτουρκικά ολλανδικά βλαμμένα...τα προοδευτικά και διεφθαρμένα νεοταξάκια πλακώθηκαν με τους μογγόλους του Ερντογάν...
Τι να κάνουμε;
Ας φάνε τα μουστάκια τους να τελειώνουμε...
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.