5 Μαρτίου 2017

ΠΕΡΙ… ΔΟΞΑΣ Ο ΥΣΤΑΤΟΣ ΛΟΓΟΣ

Γράφει το σποράκι

     Όσοι πιστοί προσέλθετε… μετά τα γλέντια και τις χαρές δε νομίζετε πως έχετε υποχρέωση να τιμήσετε πάλι με την παρουσία σας τον Αθάνατο προγονό σας; ΄Η μήπως μέσα στην παραζάλη σας τον ξεχάσατε; Κι εγώ γιατί είμαι κοντά σας; Για να σας συμβουλεύω (δεν με πιστεύετε;) και να σας θυμίζω τα ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΣΑΣ. 
     Ελάτε μαζί μου να πάμε πάνω στον Ιερό Βράχο, όπου σας αναμένει με τις καλύτερες διαθέσεις, για την τελευταία επαφή του μαζί σας, αφού είναι καιρός πια να επιστρέψει στον… Αιώνα του. Εσείς, οι εκλεκτοί είστε οι τυχεροί, που θα απολαύσετε τον Ιστορικό Λόγο του, για να "αγγίξετε" μια στάλα απ' την Αθάνατη ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ. 
     Άλλωστε όταν τον συναντήσατε - πριν τα πανηγύρια - σας ευχήθηκε καλή αντάμωση κι εσείς χαρήκατε με τις πολύτιμες συμβουλές του. Ας ολοκληρώσετε την επαφή σας με τον ελληνικό σας τρόπο, για να φύγει χαρούμενος από κοντά σας. Και μην ανησυχείτε. Δεν θα σας μαλώσει που αργήσατε, γιατί για εκείνον δεν υπάρχει ΧΡΟΝΟΣ! 
     Ξέρετε γιατί υπήρξε πρότυπο Ηγέτη; Γιατί είχε ΟΡΑΜΑ για την Πολιτεία, πιστεύοντας πως οι λαοί προκόβουν μόνο όταν βάζουν το κοινό καλό πάνω απ' το ατομικό. Στους δε Αθηναίους πολίτες απευθυνόταν με ευθύτητα και ειλικρίνεια, καθοδηγώντας τους πάντα με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον της πατρίδας. Η τακτική του αυτή τον έστεψε ως τον απόλυτο κυρίαρχο της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
     Μα και για την μνημειακή χωροταξία της Αθήνας διακρίθηκε. Για τα υπέρλαμπρα αρχιτεκτονήματα τα οποία κληρονομήσατε εσείς… εσείς που τα βρήκατε έτοιμα και δεν δείχνετε να τα εκτιμάτε όσο τους αξίζουν. Λυπάμαι που σας στενοχωρώ, μα έτσι όπως βλέπω τους πολιτικούς σας να ξεπουλάνε την πατρίδα σας, φοβάμαι πως κινδυνεύει και  το Αιώνιο Μνημείο, το δημιούργημα του Περικλή. Δείτε τον τώρα κάτω απ' τον Παρθενώνα, πως το καμαρώνει! Μην τον ενοχλείτε, καθίστε αθόρυβα κοντά του και δώστε του την προσοχή σας, για να εισπράξετε λίγες δόσεις απ' τις σοφές ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ. 
     "Παιδιά μου χαίρομαι που χάρις σ' ένα θαύμα - εμένα εννοεί - σας γνώρισα κι ελπίζω με τις συμβουλές μου συμβάλλω στην αφύπνισή σας, ώστε να επανακτήσετε την πατρίδα σας. Έχετε χρέος απέναντι στην Ιστορία, να αντιδράτε με θάρρος στις ανήκουστες συμφορές και να φροντίζετε να διατηρείτε την ΚΑΛΗ ΦΗΜΗ ΣΑΣ. 
     Οι άνθρωποι περιφρονούν εκείνον που από δειλία, φαίνεται κατώτερος της φήμης του, μα αποστρέφονται κι εκείνον που αναιδώς θέλει να έχει μεγαλύτερη φήμη απ’ ό,τι τού ταιριάζει. Ξεχάστε τις προσωπικές σας διαφορές και στρέψτε όλη την προσοχή σας στην προσπάθεια και τον Αγώνα, για να διατηρήσετε ζωντανή την ΦΥΛΗ ΣΑΣ. 
     Εκείνος που ξέρει ποιο είναι το σωστό, μα δεν έχει την ικανότητα να πείσει τους άλλους, είναι σαν να μην ξέρει τίποτε. Όποιος έχει και τα δύο αυτά χαρίσματα, αλλά δεν έχει φιλοπατρία, δεν μπορεί να δώσει συμβουλές. Αν έχει φιλοπατρία, αλλά δεν είναι ανώτερος χρημάτων, τότε δυστυχώς μπορεί τα πάντα να πουλήσει για το ΧΡΗΜΑ.
     Η πατριωτική συνείδηση έχει μεγαλύτερη αξία απ' τα σπίτια σας, που η πιθανή στέρησή τους σας φαίνεται τόσο φοβερή. Δεν πρέπει να θλίβεστε γι αυτά, αλλά να τα θεωρείτε μικροστολίδια πολυτελείας και να μην τα συγκρίνετε καν με την ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΣΑΣ.
     Μάθετε απ' την πείρα μου, πως αν υπερασπιστείτε και διαφυλάξετε όπως αξίζει σε Έλληνες την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ σας, εύκολα θ’ αποκτήστε πάλι και τα κινητά και τα ακίνητα κτήματά σας. Ενώ αν άνευ όρων υποκύψετε στις απαιτήσεις των ξένων κατακτητών σας, θα χάσετε όχι μόνο αυτά που με κόπους αποκτήσατε, αλλά και την ίδια σας την πατρίδα, που τώρα την θεωρείτε ΔΕΔΟΜΕΝΗ. 
     Μην φανείτε διπλά κατώτεροι απ’ τους προγόνους σας, που ναι μεν δεν κληρονόμησαν δύναμη, αλλά την απόκτησαν με μόχθο κι αφού την διατήρησαν, σας την παρέδωσαν. Είναι μεγαλύτερη ντροπή ν’ αφήσει κανείς να του πάρουν τα κεκτημένα του, παρά ν’ αποτύχει όταν επιχειρεί έντιμα ν’ αποκτήσει κάτι. (Αχ δεν μπορώ να κρατηθώ… ακούτε τι σας λέει; Μιλάει για τα σημερινά δεινά σας, σαν να είναι ένας σύγχρονος ΗΓΕΤΗΣ)!
     Πρέπει να βλέπετε τον εχθρό, όχι μόνο με υψηλό φρόνημα, μα και με περιφρόνηση. Και περιφρόνηση έχει μόνο εκείνος, του οποίου η πεποίθηση υπεροχής πάνω στον εχθρό βασίζεται στην συνείδηση της δύναμής του. Ενώ οι ανόητοι και δειλοί - όπως πολλοί πολιτικοί σας - είναι επιζήμιοι αλαζόνες και εν γνώσει τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ! 
     Σε ίσες πιθανότητες η συνείδηση της υπεροχής, στερεώνει στον άνθρωπο την τόλμη. Στην αόριστη ελπίδα στηρίζεται μόνο όποιος δεν έχει τίποτα άλλο, για να προσφύγει. Τις ασφαλέστερες προβλέψεις του για την επιτυχία, τις δίνει μόνο η ΓΝΩΣΗ της ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ.
     Πρέπει να υπερασπίζεστε την εξέχουσα θέση της χώρας σας, λόγω της υπεροχής της. Αν επιδιώκετε τις τιμές, να είστε έτοιμοι και για θυσίες. Και ο αγώνας δεν γίνεται μόνο για την Ελευθερία ή την υποδούλωση. Γίνεται για να μην στερηθείτε τα αγαθά που έχετε, αυτά που τόση έχθρα προκάλεσαν στους ΜΗ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ. 
     Σκεφθείτε ότι η πατρίδα σας έχει παμμέγιστο γόητρο σ' όλο τον κόσμο, επειδή ποτέ δεν λύγισε στις συμφορές. Στους πολέμους πρόσφερε πολύ αίμα και πολλές θυσίες κι απόκτησε την μεγαλύτερη δύναμη, που είχε ποτέ ένα Κράτος. Δύναμη που η μνήμη της θα μείνει αιώνια στις επερχόμενες γεννεές, έστω κι αν τώρα είστε σε προσωρινή Κατοχή. Γνωρίζετε όμως πως η φυσική εξέλιξη των πολιτισμών είναι η ΑΚΜΗ και η ΠΑΡΑΚΜΗ. 
     Τέλος, Δημοκρατία καλείται το πολίτευμα, που δεν κυβερνιέται απ' τους λίγους αλλά απ' τους πολλούς, δηλαδή τον λαό. Το ακριβώς αντίθετο απ' αυτό που βλέπω να γίνεται υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα σας. Αδιανόητο μου φαίνεται, πως εσείς ένας περήφανος λαός που κληρονόμησε από μας την ΔΟΞΑ και το ΠΝΕΥΜΑ, δέχεστε αυτή την ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ, δίχως να αποδείξετε για μια άλλη φορά μέσα στους αιώνες της Ιστορίας σας, πως είσαστε γνήσιοι ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ… " 
     Τι απαντάτε αγαπητοί μου Έλληνες στον τιμημένο Ηγέτη, που σας δίδαξε υπερηφάνεια και πώς να υπερασπίζεστε τα ΕΘΝΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΛΑ; Με ποια λόγια τον αποχαιρετάτε;  Αναμένω στον ΣΠΟΡΟ ΜΟΥ!

το σποράκι  

(της Μαίρης Καρά)



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.