Τελευταίες αναρτήσεις

8 Μαρτίου 2017

Φεύγουν μέχρι να ξανάρθουν..

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Φεύγουν σήμερα οι υπάλληλοι της τρόϊκας, και το μόνο που μάθαμε στις τόσες μέρες της παραμονής τους είναι πως το τελευταίο τρίμηνο του 2016, αντί για ανάπτυξη που η κυβέρνηση πανηγύριζε, είχαμε ύφεση 1,1%. 

Έτσι αποδεικνύεται και επίσημα πως εκείνη η "13η σύνταξη" (!) που μοίρασε το πινόκιο σαν χριστουγεννιάτικη ελεημοσύνη στα γερόντια, δεν προέρχονταν από κάποιο τάχα πλεόνασμα, πρωτογενές ή άλλο, αλλά απ' αυτά που "περίσσεψαν" στο κράτος γιατί αυτό δεν πλήρωσε τις υποχρεώσεις του σε αυτούς που χρώσταγε, παρά προτίμησε να τα δώσει εκεί απ' όπου θα περίμενε να ψαρέψει καμία ψήφο.

Η ουσία είναι πως αυτοί "διαπραγματεύονται" και ξαναδιαπραγματεύονται, φεύγουν, πάνε κι έρχονται, κάνουν ναζάκια, κορδελάκια, μουτράκια, μετά ξαναγαπιούνται και περιμένουν οι μεν τους δε στα αεροδρόμια σαν απελπισμένοι εραστές, μετά ξαναμαλλιοτραβιούνται, μετά ξανά στα τέσσερα, και τέλος πάντων καλά περνάνε, κι η ζωή γι αυτούς είναι.

Εμείς όμως που πληρώνουμε τα κερατιάτικα και τα γ@μησιάτικα, είμαστε στο σκοτάδι.
Τίποτα δεν μας λένε, τίποτα δεν μαθαίνουμε. 
Όλο κάτι ψου-ψου-ψου, και κάτι μισόλογα, και κάτι "κλείνει η αξιολόγηση", και κάτι τέτοια.
Και δεν έχει βρεθεί ένας, ΕΝΑΣ, νούμερο: 1,  βουλευτής της αντιπολίτευσης (παρένθεση: ποιάς αντιπολίτευσης ηλίθιε λαέ που έστειλες όλο το άνθος των μνημονίων και του δωσιλογισμού στην Βουλή; Ποιοί δεν είναι υπέρ των μνημονίων και του "ευρώ με κάθε θυσία" σήμερα στην Βουλή; Ει Χρισοί Αβγύ; Ή τα προσκοπάκια του ΚΚΕ, που το μόνο που ξέρουν είναι να διοργανώνουν events, αντιπορείες, και αντισυλλαλητήρια;) να κάνει μία επερώτηση στον Τσαλακωτό, σαν αρμόδιο υπουργό (λέμε τώρα), και να ζητάει να ενημερωθεί το κοινοβούλιο και ο λαός για το ακριβές ποσό που έχουμε ως τώρα λάβει εδώ και δυόμισι χρόνια απ' τον Αύγουστο του '15, από το αριστερό μνημόνιο, το τρίτο το μακρύτερο.

Με παραστατικά όμως και υπογραφές, ποσά, ημερομηνίες κλπ.  Όχι λόγια του αέρα.
Γιατί υποψιαζόμαστε πως τα ποσά που τάχα έχουν ως τώρα δοθεί είναι λιγότερα από τα ποσά των διάφορων μέτρων και προαπαιτούμενων που έχουν ώς τώρα ψηφιστεί.
Και μη μας πείτε πως είναι απόρρητα ή πως δεν υπάρχουν παραστατικά γιατί πρόκειται για "συμφωνίες κυρίων"! 
Πρώτα απ' όλα δεν νοείται να υπάρχουν απόρρητα απ' αυτούς που καλούνται να πληρώσουν.
Και δεύτερον, αν κρίνουμε από κάτι Ντάϊσελκάπως και διάφορους άλλους παρόμοιους, περισσότερο για συμφωνίες κυριών μας φαίνονται, παρά για "συμφωνίες κυρίων".
Κάνεις χρυσέ μου ποτέ νιτερέσο με π@ύστηδες;

Εν πάση περιπτώσει, ενημερώστε πρώτα τον λαό για το πόσα λάβαμε, τί κάνει να λάβουμε ακόμα, πότε και γιατί, και γιατί δεν λάβαμε στην ώρα τους αυτά που έπρεπε να έχουμε λάβει, αλλά δεν τα λάβαμε και τώρα τανιέστε, και μετά υπογράψτε την συνέχιση του μαρτυρίου μας.

Υπογράψτε εσείς και τί σας νοιάζει.
Το τί θα κάνουμε εμείς είναι δικός μας λογαριασμός. 
Ή θα πεθάνουμε ήσυχα, ή θα πεθάνουμε όλοι μαζί!.. 

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.