Τελευταίες αναρτήσεις

20 Μαρτίου 2017

Η ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΠΩΑΖΕΙ ΤΗΝ ΒΙΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ!

ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΟΥΝ ΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΞΕΓΕΡΘΕΙ ΒΙΑΙΩΣ  ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ!

Του Γιάννη Σιδέρη 

Τα στοιχεία κραυγάζουν και λοιδορούν:
Το liberal χθες επικύρωνε με στοιχεία αυτό που εμπειρικά γνωρίζαμε, ότι το πλεόνασμα είναι πλασματικό γιατί το κράτος έχει κάνει στάση πληρωμών στους προμηθευτές, αλλά και στην έκδοση νέων συντάξεων. 

Επίσης σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας  της ΓΣΕΕ, παρατηρείται μεγάλη αύξηση εκείνων που αδυνατούν να καλύψουν έκτακτες δαπάνες.
Το ποσοστό αυξήθηκε από 28,2% το 2010, σε 53,4% το 2015. Βεβαίως η αύξηση θα είναι μεγαλύτερη πλέον. 

Ωστόσο την ίδια ώρα, με βάση στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, το 92,5% των αγροτών, το 71% των αυτοαπασχολουμένων και το 46,5% των μισθωτών δηλώνουν εισόδημα κάτω από το όριο του αφορολόγητου.

Ενδεχομένως και να είναι ειλικρινείς οι αριθμοί, στη βάσανο που έχουμε μπει, αλλά πέραν των μισθωτών και συνταξιούχων, και στις καλές μέρες, έτσι ήταν τα ποσοστά. 

Η κυβέρνηση Τσίπρα απορροφήθηκε από τη διαπραγμάτευση - δηλαδή το «σκέρτσο» της διαπραγμάτευσης - και άφησε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να ατονήσουν περαιτέρω.

 Άλλωστε τα στελέχη της έρχονταν διαπαιδαγωγημένα επαναστατικά από τον ακτιβισμό του «δεν πληρώνω», οπότε το τελευταίο που θα έθεταν ως στόχο θα ήταν τη σύλληψη της φορολογητέας ύλης, όπου εκτός από πολιτική πρόθεση, χρειάζεται ικανότητα, γνώση και επίμονη δουλειά – ούτως ή άλλως βέβαια, στο όνομα της αντικειμενικότητας οφείλουμε να πούμε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ποτέ δεν βρέθηκαν στο ζενίθ της αποδοτικότητάς τους.

Ειδικά στην πενταετία Καραμανλή, μάλλον βρέθηκαν στο ναδίρ (το σήμα το είχαν πάρει από την συνέντευξη Καραμανλή στη ΔΕΘ: «θα καταργήσω το πράσινο ΣΔΟΕ». Φυσικά το κατάργησε και το αντικατέστησε από μια υπηρεσία η οποία είχε μηδενική εμπειρία και αντίστοιχο κύρος, και η οποία ουδέν προσέφερε). 

Πέραν όμως της μη ενεργοποίησης των ελεγκτικών μηχανισμών, καταγράφηκε και απουσία πολιτικής βούλησης. Εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρων πέραν του ΕΝΦΙΑ και της 13ης σύνταξης, πρόσμεναν τους κρουνούς των χρημάτων που θα έρχονταν, μεταξύ άλλων από τη φοροδιαφυγή των καυσίμων, των καπνικών προϊόντων, από την αποκάλυψη των τριγωνικών συναλλαγών των πολυεθνικών, και βέβαια από την λίστα Λαγκάρντ. 

Ενδεικτικά τα ανωτέρω, καταδεικνύουν μια αφασική πορεία διοίκησης (στην οποία δεν έχει νόημα να επαναληφθούν και τα γνωστά, η επανεπένδυση, η αλλοίωση των θεσμών, η έλλειψη επενδύσεων, η κατάρρευση κοινωνικού κράτους). Φυσικά πέραν της απειρίας και της ανικανότητας, υπάρχουν και φίλια συμφέροντα που θίγονται από μια ενδεχόμενη κυβερνητική σταυροφορία κατά της φοροδιαφυγής.

Και όπως μας απέδειξε η ιστορία με τις μυστικές συναντήσεις του πρωθυπουργού, αυτή η κυβέρνηση δεν διέπεται από… μικροαστική αίσθηση τιμιότητας. Είναι ικανή - και έχει την τάση - για μεγάλα ντηλ, οπότε οι μηδαμινές επιδόσεις της στο χτύπημα της μεγάλης φοροδιαφυγής μπορεί να μην ορίζονται μόνο από την ανικανότητα του διοικείν, αλλά από συναλλαγή με την προσμονή ανταπόδοσης οικονομικοπολιτικής ισχύος. 

Αυτά, προστιθέμενα στην καθυστέρηση της αξιολόγησης, την ασφυξία της αγοράς και της μικρής επιχειρηματικότητας, στην εκροή των καταθέσεων, δημιουργούν ένα… ονειρικό τοπίο για την Αριστερά: Αυτό της λαϊκής αντίδρασης που θα μετατρεπόταν σε εξέγερση.

Το τοπίο αυτό φανταζόνταν ότι θα το διαμόρφωναν οι στυγνοί, απάνθρωποι νεοφιλελεύθεροι, και θα το καρπωνόταν η ίδια. Δείχνει να μην έχει κατανοήσει ότι το δημιουργεί η ίδια και θα το καρπωθούν οι φιλελεύθεροι! 

Παρά τις αλχημείες στους οικονομικούς αριθμούς, δεν έχουν επίσης συνειδητοποιήσει ότι έχουν ωθήσει το λαό σε επεκτεινόμενους κύκλους, αλλεπάλληλης φτωχοποίησης. Η έκρηξη που κάποτε ονειρεύονταν μπορεί να μην έρθει, καθώς ο κόσμος είναι σαστισμένος, απογοητευμένος και νιώθει νικημένος. 

Αν όμως έρθει, το λαϊκό ξέσπασμα θα είναι βίαιο, θα είναι εναντίον της. Η καθ' ημάς αριστερά θα εξαφανισθεί πολιτικώς, από προσώπου γης. Είναι τόση η οίηση που τους διέπει, ώστε από συζητήσεις που κάνουμε με στελέχη τους, δεν μπορούν να διανοηθούν ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο, ότι ο κόσμος θα στραφεί εναντίον τους. Πώς είναι δυνατόν, αφού «η Αριστερά για τον λαϊκό κόσμο παλεύει». 

Έλα όμως, που τέτοια «πάλη», ο λαϊκός κόσμος την πληρώνει… 
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.