Τελευταίες αναρτήσεις

4 Μαρτίου 2017

Προβληματισμοί ενός ειλικρινούς «αφελή» Έλληνα

Γράφει ο Δαμιανός Βασιλειάδης
εκπαιδευτικός συγγραφέας

Η δεινή οικονομική και γενικότερη κατάσταση που ταλαιπωρεί μέχρι απόγνωσης και παραλυσίας τον Έλληνα πολίτη, τον οδηγεί ψυχολογικά σε φυγή από την σκληρή πραγματικότητα και την φαντασιακή της αναπλήρωση σε ουτοπικές λύσεις, όπως φαίνεται τουλάχιστον. Είναι ένα φαινόμενο που μόνο μέσω της ψυχοπαθολογίας μπορεί να εξηγηθεί.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι περί τίνος πρόκειται. Όσο η οικονομική θηλιά σφίγγει τον λαιμό του Έλληνα, τόσο περισσότερο αναζητεί απεγνωσμένα λύσεις σωτηρίας εκεί που πιθανόν (για να μην είμαστε απόλυτοι) δεν υπάρχουν. Για παράδειγμα: Μια θα μας σώσει το ξανθό γένος, την άλλη οι Κινέζοι, την παρ’ άλλη ο Άγιος Παϊσιος, την άλλη ο «τρισεκατομμυριούχος» Σώρας, την άλλη η προφητεία κάποιας χαρτορίχτρας ή καφετζού και λοιπά και λοιπά. Παλιά το νερό του Καματερού, τρόπος του λέγειν. Τελικά όλα αποδείχτηκαν όνειρα απατηλά «θερινής ή χειμέριας νυχτός».

Τέλος όμως βρέθηκε η σωτήρια λύση, ως πανάκεια από τα δεινά, σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες: Η επιστροφή στην δραχμή. Οπότε ξεκίνησε και εντάθηκε ο σισύφειος αγώνας σωτηρίας μέσω της δραχμής, ωσάν η δραχμή να είναι ο αποφασιστικός πολιτικός παράγοντας εξουσίας που θα μας βγάλει από τα πολλαπλά αδιέξοδα.

Ας αφήσουμε ωστόσο προς στιγμήν το θέατρο του παραλόγου, κατά την άποψή μας που μπορεί να είναι εσφαλμένη, και ας ξεκινήσουμε με ορισμένα δεδομένα και ορισμένα αναπάντητα ερωτήματα προς όσους πρεσβεύουν την σωτηρία της πατρίδας μας μέσω της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, χωρίς να παίρνουμε θέση υπέρ η κατά, σωστά ή λάθος.

Ας ξεκινήσουμε ως υπόθεση εργασίας ότι η επιστροφή στην δραχμή είναι η μόνη λύση από τα πολλαπλά αδιέξοδα. 

Τα δεδομένα. 

1. Η πολιτική εξουσία είναι εκείνη που ορίζει και καθορίζει τα πάντα σε μια πολιτεία, άρα και την οικονομία. Σ’ αυτό δεν υπάρχει αντίρρηση καμία.
2. Την πολιτική εξουσία κατακτούν και διαχειρίζονται τα κόμματα εξουσίας στα πλαίσια της αστικής, κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
3. Τα κόμματα εξουσίας στην παρούσα φάση, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και όχι μόνο (ΠΟΤΑΜΙ και ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΠΑΣΟΚ κ.λπ.) είναι σαφώς υπέρ της παραμονής στο ευρώ, αν παραβλέψουμε το γεγονός ότι εντάσσονται στο χρεοκοπημένο και φαύλο πολιτικό καθεστώς της μεταπολίτευσης, από το οποίο δεν περιμένουμε απολύτως τίποτε θετικό για τον τόπο.
4. Αλλαγή πολιτικής υπέρ της δραχμής μπορεί να προέλθει είτε μέσω εκλογής ενός κόμματος της δραχμής, εφόσον μιλάμε για κοινοβουλευτική δημοκρατία, είτε μέσω μιας δικτατορίας, που θα επιβάλει δια της βίας την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στην δραχμή.
5. Ένα τέτοιo κόμμα, εκτός από το ΚΚΕ, που θέλει ουσιαστικά να φύγουμε από όλες τις συμμαχίες και να είμαστε κυριολεκτικά φτερό στον άνεμο, δεν υπάρχει. Για την Χρυσή Αυγή δεν χρειάζεται να γίνεται λόγος. Για δικτατορία μας αρκεί ως παράδειγμα προς αποφυγή η χούντα, που μας οδήγησε στην καταστροφή της Κύπρου. 

Γενικό συμπέρασμα των ανωτέρω:  Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και όχι οικονομικό ή έστω, κατά παραχώρηση, πρωταρχικά οικονομικό!

Με δεδομένα όλα αυτά τίθεται το ερώτημα:

Πρώτον. Εφόσον ορισμένοι είναι πεπεισμένοι με «αποδεικτικά στοιχεία» ατράνταχτα και όχι με τις λεγόμενες «αποχρώσες ενδείξεις»  ότι η επιστροφή στην δραχμή είναι η μόνη διέξοδος σωτηρίας της Ελλάδας, το ερώτημα είναι: Ποιος θα φέρει αυτήν την αλλαγή; Γιατί σαφώς, όπως αναλύσαμε - κι εδώ δεν υπάρχει αντίλογος - την αλλαγή προς την δραχμή μόνο ένας πολιτικός φορέας μπορεί να «επιβάλει». Ακόμη και οι θιασώτες της δραχμής το ομολογούν στα «συμφραζόμενά τους». 

Δεύτερον. Ένας πολιτικός φορέας επιστροφής της δραχμής δεν υπάρχει στον πολιτικό ορίζοντα της Ελλάδας, τουλάχιστον ακόμη.

Συμπέρασμα: Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας πολιτικός φορέας της δραχμής. 

Τοποθέτηση, για να μην θεωρηθεί ότι μόνο ερωτήματα θέτουμε: 

Πρώτον. Μόνο ένα πατριωτικό κίνημα, στα πλαίσια μιας εθνικής στρατηγικής σε πλανητικές γεωστρατηγικές συνθήκες είναι σε θέση να βγάλει την Ελλάδα από τα αδιέξοδα. Αυτό το κίνημα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον θα αποφασίσει την εθνική στρατηγική, η οποία ως πρωταρχικό στόχο θα έχει την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και λαϊκής κυριαρχίας και την κατοχύρωση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας. Εφόσον είμαστε ήδη αποικία χρέους τότε αναγκαστικά ο αγώνας είναι ο κλασικός εθνικοαπελευθερωτικός. 

Δευτερον. Παναγιώτης Κονδύλης έφα: «Η εθνική στρατηγική δεν είναι ούτε “δεξιά” ούτε ‘’αριστερή”, ούτε “εθνικιστική”, ούτε “διεθνιστική”. Είναι τα πάντα, ανάλογα με τις επιταγές της συγκεκριμένης περίστασης. Αλίμονο στην χώρα και την πολιτική της ηγεσία, αν ερμηνεύει την συγκεκριμένη κατάσταση με “δεξιές” ή “αριστερές” προτιμήσεις».Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.