Τελευταίες αναρτήσεις

3 Μαρτίου 2017

Κλαίνε και οδύρονται οι Σκοπιανοί ότι Ελλάδα και Βουλγαρία θέλουν να τους διαλύσουν

Σκοπιανοί της διασποράς απηύθυναν ανοιχτή επιστολή στη Φεντερίκα Μογκερίνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία καταγγέλλουν την Ελλάδα και τη Βουλγαρία για πολιτική καταπίεση κάποιας φανταστικής «μακεδονικής μειονότητας» και για «πολιτιστική γενοκτονία» (sic) της ανύπαρκτης μακεδονικής ταυτότητας των βουλγαρόφωνων ψευδομακεδόνων που παριστάνουν τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Πρόκειται για μια ακόμη προκλητική ενέργεια σκοπιανών κύκλων που βλέποντας ότι η «φάρσα» πατρίδα τους τελεί υπό κατάρρευση, ίσως και πιθανό διαμελισμό, προσπαθούν λυσσαλέα να υπερασπιστούν το παραμυθάκι τους, αντί έστω και τώρα, αυτή την κρίσιμη στιγμή, να παραδεχθούν ότι είναι Βούλγαροι, ότι δεν έχουν σχέση με την αρχαία Μακεδονία και έτσι να συγκινήσουν την Ελλάδα μήπως και τους διασώσει. 

Αλλά εάν είχαν μυαλό οι Σκοπιανοί από την αρχή δεν θα πήγαιναν κόντρα στην Ελλάδα κλέβοντας μέρος της ιστορίας και των συμβόλων της για να παριστάνουν τους Μακεδόνες. Θα είχαν πλησιάσει την Ελλάδα, ζητώντας την προστασία της και γιατί όχι να ζητούσαν να αναγνωριστούν ως ένα τρίτο ελληνικό κράτος. 

Αλλά η βαρβαρική αλαζονεία τους και το σαθρό τους πολιτικό σύστημα τούς οδήγησε σε εξωπραγματικούς ισχυρισμούς, ότι όχι μόνο αποτελούν ξέχωρο έθνος αλλά ότι είναι και απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων, με αποτέλεσμα να γίνουν ενοχλητικοί σταδιακά όχι μόνο προς την Ελλάδα αλλά και την Αλβανία και τη Βουλγαρία. 

Όπως μεταδίδει το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων MIA, ενόψει της επίσκεψης της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, στα Σκόπια, στο πλαίσιο της περιοδείας που θα πραγματοποιήσει από 1-4 Μαρτίου στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, η αποκαλούμενη Ενωμένη (Σλαβική) Διασπορά της «Μακεδονίας» (UMD), απηύθυνε ανοιχτή επιστολή δια της οποίας ζητά την συμβολή της στην χάραξη νέας πορείας στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Σκοπίων, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και των κοινών συμφερόντων. 

Το ποια κοινά συμφέροντα μπορεί να έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση με αυτή τη γεωγραφική φάρσα, με αυτό το θέατρο του παραλόγου, μόνο οι έξαλλοι Σκοπιανοί γνωρίζουν. 

Στην ανοιχτή επιστολή προς την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, η Ενωμένη (Σλαβική) Διασπορά της «Μακεδονίας» επικρίνει την ΕΕ για την ανοχή που επιδεικνύει, «ως προς την πολιτική καταπίεσης της “μακεδονικής” μειονότητας, την πολιτιστική γενοκτονία και την άρνηση της “μακεδονικής” ταυτότητας, πολιτισμού, γλώσσας και ιστορίας εκ μέρους της Ελλάδας, ως μέλους της, καθώς και ως προς την Ενδιάμεση Συμφωνία από το 1995 με την οποία τα Σκόπια εντάχθηκαν στον ΟΗΕ και σε άλλα όργανα υπό την «προσωρινή (και άκρως απαξιωτική) ονομασία [σ.σ. FYROM]». 

Είναι γνωστό ότι οι Σκοπιανοί έχουν εξωφρενικό θράσος, αλλά καταφέρνουν κάθε φορά να μας υπενθυμίζουν πόσο αλητήριοι και θρασείς είναι. 

Επιπρόσθετα, αναφέρει το πρακτορείο MIA, η Ενωμένη (Σλαβική) Διασπορά της «Μακεδονίας» σημειώνει στην επιστολή της ότι η Βουλγαρία, επίσης μέλος της ΕΕ, δεν αντιτάχθηκε μεν στην αναγνώριση της κυριαρχίας των Σκοπίων, ωστόσο «διατήρησε την πολιτική της ενεργούς άρνησης της “μακεδονικής” ταυτότητας, πολιτισμού και γλώσσας, πρωτίστως στην περιοχή του Πιρίν [βουλγαρική Μακεδονία], όπου τα δικαιώματα των “μακεδονικής” εθνικής καταγωγής πολιτών της ΕΕ απορρίπτονται συστηματικά». 

Προσέξτε. Είναι τόσο αλλοπαρμένοι, αυτοί οι δυστυχισμένοι των Βαλκανίων, που στρέφονται ενάντια και στην ίδια την πατρίδα τους, τη Βουλγαρία, αφού οι Σκοπιανοί είναι βουλγαρικής καταγωγής και τα λεγόμενα «μακεδονικά» τους είναι βουλγαρικά. 

Όπως σημειώσαμε και παραπάνω το θράσος τους είναι εξωφρενικό. Περαιτέρω η ανοιχτή επιστολή κατηγορεί τη Βουλγαρία ότι εκμεταλλεύεται με τρόπο κυνικό την πολιτική κρίση στα Σκόπια, προσφέροντας στους πολίτες της βουλγαρική ιθαγένεια [εάν ένιωθαν Σκοπιανοί να μην την έπαιρναν], με αποτέλεσμα χιλιάδες απεγνωσμένοι πολίτες Σκοπίων να την αποδέχονται προκειμένου να εγκαταλείψουν την χώρα και να αναζητήσουν εργασία σε χώρες της ΕΕ. 

Έτσι, καταγγέλλει η σκοπιανή διασπορά, η Βουλγαρία, «σε στενή συνεργασία και μέσω διπλωματικού πολέμου από την πλευρά της Αθήνας», συμβάλλει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής. Και όλα αυτά, διατείνεται η Διασπορά των Σκοπίων, έχουν την έγκριση της ΕΕ. 

Οι σλαβικής καταγωγής απόδημοι της ψευδομακεδονίας στην επιστολή τους, συνεχίζει το MIA, υποδεικνύουν και τη αλβανοσκοπιανή σύγκρουση στα Σκόπια το 2001, κατά την οποία, όπως αναφέρουν, ο αλβανικός UCK με τη σιωπηρή στήριξη της διεθνούς κοινότητας εισέβαλε στην επικράτεια των Σκοπίων και γι’ αυτό επιστέφθηκε με την Συμφωνία-Πλαίσιο της Αχρίδας, με τον Νόμο Αμνηστίας. 

Παράλληλα, επισημαίνουν οι Σκοπιανοί απόδημοι, ότι η άμεση ανάμειξη του Αλβανού Πρωθυπουργού στα εσωτερικά των Σκοπίων, μετά τις εκλογές της 11ης Δεκεμβρίου, επιβεβαιώνει ότι διαψεύστηκαν οι όποιες υποσχέσεις εκ μέρους των διεθνών μεσολαβητών ότι η Συμφωνία-Πλαίσιο της Αχρίδας θα διασφαλίσει την ενιαία κυριαρχία των Σκοπίων. 

Και αυτό, όπως και πολλά άλλα είχε την έγκριση της ΕΕ, ισχυρίζονται οι Σκοπιανοί απόδημοι. 

Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MIA, η Ενωμένη (Σλαβική) Διασπορά της «Μακεδονίας» απευθύνει έκκληση προς την ΕΕ να καταβάλει κάθε δυνατή διπλωματική και νομική προσπάθεια ώστε να ασκηθούν πιέσεις στα «ανυπάκουα μέλη της ΕΕ, δηλαδή στην Ελλάδα και την Βουλγαρία» ώστε να υποχωρήσουν από τις επιθετικές ως προς τα Σκόπια θέσεις και να δώσει εγγυήσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών της ΕΕ, «συμπεριλαμβανομένων και των “μακεδονικής” εθνικής καταγωγής που ζουν στην “Αιγαιατική” περιοχή και την περιοχή του Πιρίν».

Μιλάνε δηλαδή για υποτιθέμενες «μακεδονικές μειονότητες» στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία. Οι ίδιοι βουλγαρικής καταγωγής Σκοπιανοί που παριστάνουν τους «Μακεδόνες» υπονομεύουν τη μητέρα πατρίδα τους η Βουλγαρία. 

Ολοκληρώνοντας το MIA αναφέρει ότι η Σλαβική Διασπορά της «Μακεδονίας» δια της επιστολής της αυτής ζητά η ΕΕ να ταχθεί υπέρ της επανεξέτασης όλων των νομικών υποθέσεων που αφορούν τα εγκλήματα πολέμου που τελέστηκαν κατά την περίοδο της αλβανοσκοπιανής σύγκρουσης στα Σκόπια το 2001, καθώς επίσης και «να προχωρήσει στην πλήρη αναγνώριση της “μακεδονικής” ταυτότητας, πολιτισμού και γλώσσας, όπως και στην αναγνώριση της χώρας υπό την μία και μοναδική της “συνταγματική” ονομασία». 

Ακούστε πώς έχουν τα πράγματα:

Τα Σκόπια είναι ένα πολυεθνικό κρατίδιο. Το 64% των κατοίκων των Σκοπίων είναι βουλγαρικής καταγωγής και είναι αυτοί που «πλασάρονται» ως δήθεν «Μακεδόνες». Είναι Βούλγαροι και μιλάνε βουλγαρικά. Το 25% είναι Αλβανοί, αυτοί δεν παριστάνουν τους «Μακεδόνες» και μιλάνε αλβανικά. Το υπόλοιπο ποσοστό που απομένει είναι Ρομά (αθίγγανοι), Τούρκοι, Βόσνιοι, Σέρβοι. 

Προσοχή. Σε καμία καταμέτρηση δεν αναφέρονται οι περίπου 200.000-300.000 Έλληνες Βλάχοι των Σκοπίων. Αυτούς τους έχουν εξαφανισμένους και τους αθροίζουν στη λεγόμενη «μακεδονική» πλειονότητα. 

Επειδή τα Σκόπια είναι μια φάρσα, που κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει αλλά να είχε διαμοιραστεί μεταξύ Αλβανίας, Ελλάδας και Βουλγαρίας, τώρα που η χώρα έχει πρόβλημα η κάθε εθνότητα «τραβάει» προς τον εθνικό της κορμό. Οι Αλβανοί ζητάνε δικαιώματα στα Σκόπια, όπως να αναγνωριστεί η αλβανική ως επίσημη γλώσσα του κρατιδίου, η Βουλγαρία δίνει διαβατήρια σε όσους Σκοπιανούς απαρνηθούν τη «μακεδονική ταυτότητα» (και είναι χιλιάδες αυτοί που το κάνουν – διαβάστε εδώ) και η ελληνική μειονότητα κρατιέται «χαμηλά» επειδή η Ελλάδα δεν θα είναι εκείνη που θα ανατινάξει το κρατίδιο. Θα φροντίσουν για αυτό Αλβανοί και Βούλγαροι που διεκδικούν τη μερίδα του λέοντος. 
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.