Τελευταίες αναρτήσεις

11 Μαρτίου 2017

Σε λειτουργία ο ηλεκτρονικός «Μεγάλος Αδελφός» για τις λίστες των καταθετών

Του Προκόπη Χατζηνικολάου

Σε πλήρη λειτουργία μπαίνει την ερχόμενη Δευτέρα ο ηλεκτρονικός «ανιχνευτής» φοροφυγάδων. Το νέο εξελιγμένο ηλεκτρονικό σύστημα θα αναλύσει 1,2 εκατ. ΑΦΜ που βρίσκονται στις περιβόητες λίστες προκειμένου να εντοπίσει αδικαιολόγητο πλουτισμό. 

Τα αποτελέσματα θα βγαίνουν αμέσως αναφέρουν ελεγκτές και θα ειδοποιούνται οι ελεγχόμενοι να δικαιολογήσουν τα σχετικά ποσά. 

Υπενθυμίζεται ότι το ηλεκτρονικό σύστημα τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία τον περασμένο Νοέμβριο κι αφού ξεπεράστηκαν κάποιες τεχνικές δυσκολίες, που είχαν να κάνουν με την επεξεργασία στοιχείων από μια συστημική τράπεζα, ετοιμάζεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέσα στις επόμενες ημέρες.  Στη μακρά λίστα του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται όσοι είχαν μια κατάθεση άνω των 100.000 ευρώ ή καταθέσεις εντός ενός έτους που ξεπερνούσαν τις 300.000 ευρώ, στην περίοδο 2000- 2012. 

Με την πλήρη ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού συστήματος, οι ελεγκτές του Κέντρου Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου και των εφοριών θα έχουν τη δυνατότητα σε καθημερινή βάση να διενεργούν ελέγχους σε μεγαλύτερο αριθμό υποθέσεων και να έχουν αποτελέσματα σε διάστημα δύο ημερών. 

Ωστόσο, στον εξελιγμένο αυτό σύστημα, από το οποίο θα περάσουν και όλοι οι προγενέστεροι έλεγχοι που έγιναν από την εφορία, δεν μπορούν να επανελεγχθούν οι υποθέσεις που έλεγξε με εισαγγελική εντολή η οικονομική αστυνομία. 

Οι έλεγχοι στις κινήσεις λογαριασμών των ελεγχόμενων που έγιναν από την οικονομική αστυνομία, με το απαρχαιωμένο σύστημα, δεν μπορεί να κουμπώσουν στο νέο σύστημα της εφορίας. 

Το νέο σύστημα σε κάθε περίπτωση κάνει τη ζωή των ελεγκτών ευκολότερη  καθώς διενεργεί αναδρομικούς ελέγχους σε βάθος 10ετίας (αν και υπάρχει παραγραφή για κάποια έτη) και σε λίγες ώρες  επεξεργάζεται όλα τα διαθέσιμα στοιχεία αναφορικά με τις  πρωτογενείς καταθέσεις του φορολογούμενου, οι οποίες δίνουν και το ασφαλές στοιχείο για το αν υπάρχει ή δεν υπάρχει απόκρυψη εισοδήματος, αλλά και στοιχεία για κάθε κίνηση χρηματοπιστωτικών προϊόντων σε ομόλογα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και άλλα παρόμοια περιουσιακά στοιχεία. 

Στη συνέχεια τα στοιχεία αυτά διασταυρώνονται με τα δηλωθέντα εισοδήματα και αν προκύπτει διαφορά οι φορολογούμενοι  καλούνται σε αυτήν την περίπτωση να δικαιολογήσουν τα ποσά. 

Όσοι εντοπιστούν με αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν μέχρι το τέλος Μαΐου στην  ρύθμιση της οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης και να απαλλαγούν από τις ποινικές κυρώσεις για φοροδιαφυγή καταβάλλοντας το φόρο που προβλέπεται στη ρύθμιση.

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Αυτή είναι η επίσημη άποψη για την δικαιολόγηση του νέου συστήματος ρουφιανέματος μεταξύ τραπεζών και κράτους....
Δυστυχώς πλέον γνωρίζουμε πολύ καλά το πόσο απατεώνες είναι και οι δύο (κράτος και τράπεζες) και το τι μαφιόζικη συμμορία έχουν στυστήσει για να καταληστεύουν τον λαό....
Συνεπώς μην περιμένετε να χτυπήσουν το μεγάλο κεφάλαιο που προστατεύεται και από την Ευρωπ. Ενωση (η οποία εκπροσωπεί τα συμφέροντα των πλουσίων) και από το κομματικό κράτος (που χρηματοδοτείται από τους πλούσιους) και από τις τράπεζες (για τις οποίες οι πλούσιοι είναι μεγάλοι πελάτες)....

Αρα το νέο νεοταξικό σύστημα παρακολούθησης θα κυνηγάει τους μικροκαταθέτες και τους μικρομεσαίους οικογενειάρχες....
Και θα μου πείτε έχουν ακόμα καταθέσεις;
Κάποιοι ναι....

Αλλά μην ξεχνάτε ότι η συμμορία έχει δημιουργήσει το πλαίσιο ώστε όλα να περνούν από τις τράπεζες.... με πλαστικό χρήμα, φορολογία, μισθοδοσία, συντάξεις, αγορές καταναλωτικών προϊόντων κλπ.....Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.