Τελευταίες αναρτήσεις

18 Φεβρουαρίου 2017

SIEMENS GATE

Σέκερης (13) Τέλλογλου (2) σημειώσατε 1

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr 

Πάρα πολλές φορές μέσω των φιλόξενων στηλών της εφημερίδος “Ελεύθερη Ώρα”, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος, χωρίς αγκυλώσεις και χωρίς δεσμεύσεις, αναδείξαμε πρώτοι από όλους τους άλλους το μεγαλύτερο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο της μεταπολεμικής Ελλάδος. Το έγκλημα των “μαύρων” ταμείων της Siemens, μέσω των οποίων δημιουργήθηκε ο ομφάλιος λώρος διαπλοκής πολιτικών προσώπων και γερμανικής εταιρείας. Όταν προκαλέσαμε σεισμό στο πολιτικό σκηνικό με τη διαρροή ολόκληρης της κατάθεσης Χριστοφοράκου στον εισαγγελέα του Μονάχου λίγο μετά την φυγάδευση του από την Ελλάδα. Στην οποία κατάθεση – βόμβα, ο Χριστοφοράκος αποκάλυπτε πως οι μίζες στους Έλληνες πολιτικούς δινόντουσαν απ΄ ευθείας από την Γερμανία! Που η Γερμανική κυβέρνηση όχι μόνον γνώριζε, αλλά και υπαγόρευε μέσω της μητρικής εταιρείας, σε ποια πολιτικά πρόσωπα θα δοθούν οι μίζες. Γι΄ αυτό και η Ελλάδα συνεχίζει να είναι υπόδουλη της Γερμανίας, αφού οι λαδωμένοι πολιτικοί είναι έρμαια των γερμανικών συμφερόντων. Και σε πρακτικό επίπεδο, ο Χριστοφοράκος ομολογεί ότι τα “μαύρα” ταμεία δεν ήταν καθόλου “μαύρα”, αλλά εταιρικά της μητρικής εταιρείας!

Όταν όλα τα ΜΜΕ σιωπούσαν ή πετούσαν τη μπάλα στην εξέδρα!! 

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια όταν το σύμπαν βοούσε και η μπόχα που αναδυόταν από αυτό το φοβερό σκάνδαλο δηλητηρίαζε όλη την ατμόσφαιρα, το μεγαλύτερο μέρος του έντυπου και του ηλεκτρονικού Τύπου ή σιωπούσε ή “ξέπλενε” με διάφορα μυστήρια δημοσιεύματα τη γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens. Το ίδιο συνεχίζει να συμβαίνει από τη στιγμή που υπήρξε η πρόταση του Εισαγγελέα προς το Συμβούλιο Εφετών, όπου ζητείτο η παραπομπή 64 κατηγορουμένων στην υπόθεση της σύμβασης ψηφιοποίησης των κέντρων του ΟΤΕ με τη Siemens. Δηλαδή, της σύμβασης πλαίσιο 8002 του ΟΤΕ που έγινε με απευθείας ανάθεση μετά από διαπραγματεύσεις του ΟΤΕ με τους δυο οίκους, Siemens και Intracom.

Στη μούγκα η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση!!

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή για τη διαφθορά, αναφέρθηκε στο θέμα της δίκης της Siemens που ξεκινάει – Θεού θέλοντος – στις 24 Φεβρουαρίου 2017. Έτσι, απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη, τον ρώτησε εάν θα θέσει στην κ. Μέρκελ στη συνάντηση που θα έχει μαζί της στο Βερολίνο, το θέμα εκδόσεως στην Ελλάδα του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα της Siemens, του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Υπενθυμίζοντάς του ότι: «Έχω θέσει το θέμα της έκδοσης από την πρώτη συνάντηση που είχα με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να έρθει και να δικαστεί δίκαια στην Ελλάδα αλλά και για να μας πει όσα ξέρει για τις σχέσεις με τα πολιτικά κόμματα»!! 

Αλήθεια ο κ. Τσίπρας, πίστευε πως είναι δυνατόν ο αρχηγός της ΝΔ να ζητούσε κάτι τέτοιο;; Από τη στιγμή που η “Αγία Οικογένεια” στην Ελλάδα, είχε σώγαμπρό της το Μιχάλη Χριστοφοράκο;; Όταν “πέταξε” σαν πουλάκι από την Ελλάδα με την “ευγενή χορηγία” της κ. Μπακογιάννη (Υπουργού Εξωτερικών), μόλις ξέσπασε το μεγαλύτερο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο της νεώτερης Ελλάδος;;; 

Αλήθεια ο κ. Τσίπρας, θέλει πράγματι να έλθει στην Ελλάδα ο κ. Χριστοφοράκος για να μας μιλήσει για τους πολιτικούς που λάδωνε η πολυεθνική γερμανική εταιρεία;; Αλήθεια το θέλει ή μπλοφάρει, πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα;;

Δεν τον πιστεύουμε τον κ. Τσίπρα!! Γιατί, έχει στα χέρια του τον Ηλία Γεωργίου!! Τον άνθρωπο που διαχειριζόταν τα “μαύρα ταμεία” της Siemens!! Τι να τον κάνει λοιπόν τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο οποίος διαχειρίστηκε στην πορεία μια “κατάμαυρη” κατάσταση, αλλά δεν ήταν αυτός που τη δημιούργησε!! Γιατί ο δημιουργός ήταν ο Ηλίας Γεωργίου!! Έτσι, ας πάψει ο κ. Τσίπρας να σφυρίζει αδιάφορα!!

Οι μάρτυρες της δίκης της Siemens… 

Γράψαμε στην πολύ πετυχημένη στήλη: “Κόκκινο πιπέρι” της Τρίτης 14 Φεβρουαρίου 2017, το παρακάτω κουίζ:

“Ποιος μεγαλοδημοσιογράφος μπαινόβγαινε και εξακολουθεί να μπαινοβγαίνει στα γραφεία της Siemens «μασκαρεμένος» και τυγχάνει να είναι μάρτυρας στη δίκη της 24ης Φεβρουαρίου;; Ο οποίος είναι Νο 2 στη σχετική λίστα μαρτύρων;; Όταν το Νο 1 στη λίστα είναι ένας άλλος δημοσιογράφος, ο Γιάννης Παπαγιάννης!! Και θα είναι πολύ ωφέλιμο για την εξέλιξη της δίκης να δούμε τι ακριβώς θα καταθέσουν οι δυο δημοσιογράφοι!!
Ωστόσο, να σας ενημερώσουμε ότι ο κ. Ευάγγελος Σέκερης (μπατζανάκης του Αντώνη Σαμαρά) θα είναι 13ος μάρτυρας. Έτσι, να δούμε για ποιους θα αποδειχθεί γρουσούζικός!!

Αναπάντητα ερωτήματα από τον κ. Τέλλογλου… 

Το Νο 2 λοιπόν – σύμφωνα με πληροφορίες μας – στη λίστα μαρτύρων της δίκης της Siemens είναι ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, ο οποίος πολλές φορές έχει αρθρογραφήσει γι΄ αυτό το σκάνδαλο!

Όμως εμείς πριν από αρκετό καιρό του θέσαμε ορισμένα ερωτήματα και ουδέποτε πήραμε απαντήσεις. Έτσι, σήμερα λίγες ημέρες πριν αρχίσει η πολύκροτη δίκη, θα θέσουμε πάλι τα ίδια ερωτήματα στον κ. Τάσο Τέλλογλου που διατυπώνονται από ασφαλή και αξιόπιστη πηγή μας:

“Αληθεύει πως, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Siemens, φρόντιζε να συναντά εν ενεργεία στελέχη της εταιρείας σε προσυνεννόηση με τον επικεφαλής από πλευράς Siemens για την σύναψη του εξωδικαστικού συμβιβασμού, Μπομπ Σικέλλις, στο πολυτελές ξενοδοχείο Hilton;

Συναντήθηκε με τους κατηγορουμένους Δενδρινό, Μαυρίδη, Αθανασιάδη, Σταυριανό (διευθυντικά στελέχη Siemens εποχής Χριστοφοράκου) στο ίδιο ξενοδοχείο; Είχε μεγάλο ενδιαφέρον η συζήτηση; Είχε κάποια σχέση με την διαρροή του περιεχομένου διαφόρων εγγράφων, που σχετίζονται με το σκάνδαλο ΟΤΕ και το ρόλο του Θεοφάνη Τόμπρα (πρώην Προέδρου ΟΤΕ);

Αληθεύει πως, σε μια εποχή που διεκδικείτο η αρχηγία της ΝΔ από τον τότε υποψήφιο Αντώνη Σαμαρά, άφηνε υπονοούμενα για κάποια κρυφά ραντεβού στη Ραφήνα του πρώην εργοδότη του καναλάρχη με τον Σαμαρά που αφορούσαν την ύποπτη και βρώμικη περίοδο του ΄93;

Και τέλος πάντων θα μας απαντήσει ο κ. Τέλλογλου, από τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια μπαινοβγαίνει στη Siemens, τι αίσθηση έχει περί της διαφάνειας (compliance) της εταιρείας;;;

Τηρούνται όλα στο ακέραιο; Γιατί, τον Μάρτιο του 2012, όταν η Siemens υπέγραψε το συμβιβασμό με το Δημόσιο (Ξυνής, Σικέλλις και Μπράχερτ), υπήρχε η δέσμευση για διατήρηση 600 εργαζομένων!! Γνωρίζει ο κ. Τέλλογλου πόσους εργαζομένους αριθμεί σήμερα η Siemens;;;;

Επίλογος… 

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, ο κ. Τάσος Τέλλογλου έξω από τα γραφεία της Siemens!!!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.