Τελευταίες αναρτήσεις

6 Φεβρουαρίου 2017

OXI ΣTA TOYΡKIKA ΠΡOΪONTA!

Η Ζαγάλισα πρώτη και μοναδική στην Ελλάδα, ξεκινάει την καταγραφή της ραγδαίας οικονομικής διείσδυσης της Τουρκίας στη Θράκη. Η ισχύς και η ανταγωνιστικότητα της τουρκικής οικονομίας βρίσκει εύφορο έδαφος στην Ελληνική Θράκη, όπου τουρκογενείς, αλλά δυστυχώς και Πομάκοι, προωθούν ως εισαγωγείς και αντιπρόσωποι, τα τουρκικά προϊόντα, τα οποία είναι πάντα φθηνότερα, αλλά και χαμηλότερης ποιότητας και αντοχής στο χρόνο. 

Για παράδειγμα, το πλήθος των τουρκικών σκευών μαγειρικής (κατσαρολικών) που κυκλοφορούν ελεύθερα (αλλά και παράνομα) στις λαϊκές αγορές της Θράκης, είναι επιχρωματισμένα με ουσίες οι οποίες προοδευτικά απελευθερώνονται στο φαγητό και από εκεί καταλήγουν στα κύτταρα του καταναλωτή. Το ίδιο ισχύει και για τα πλαστικά σκεύη, τα οποία είναι μεν πάμφθηνα, αλλά και εξαιρετικά τοξικά για τον άνθρωπο. 

Στα τρόφιμα, είναι άγνωστο ποιες καρκινογόνες ουσίες (συντηρητικά, χρωστικά κλπ) χρησιμοποιούν, καθώς ο έλεγχος στην Τουρκία είναι προσχηματικός και επιλεκτικός.

Εξίσου επικίνδυνα είναι και τα γεωργικά προϊόντα, τα λαχανικά και τα φρούτα, τα οποία είναι επίσης μολυσμένα με καρκινογόνα λιπάσματα και άλλες ουσίες για ταχεία ανάπτυξη (ορμόνες) κλπ., πολλά από τα οποία είναι απαγορευμένα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Άλλωστε «Σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση 2009 του Rapid Alert System for Food and Feed (RASFF), η Τουρκία κατέχει τη δεύτερη θέση, μετά την Κίνα, στον πίνακα των προειδοποιήσεων για προϊόντα επικίνδυνα για την υγεία κατά την τριετία 2007 - 2009 (υπολείμματα φυτοφαρμάκων, μυκοτοξίνες, βαρέα μέταλλα κτλ.)». 

Και τα τουρκικά έπιπλα εγκυμονούν κινδύνους, καθώς τα χρώματα και τα βερνίκια που χρησιμοποιούνται, απελευθερώνουν καρκινογόνες πτητικές ουσίες (με κορυφαίο το βενζόλιο), οι οποίες δια της αναπνευστικής οδού, καταλήγουν στο ανθρώπινο σώμα. 

ΠΡΟΣΟΧΗ, λοιπόν, όταν αγοράζετε τουρκικά προϊόντα. Εκτός από την τιμή πρέπει να συνυπολογίσετε και άλλους παράγοντες κινδύνου. 

Πέραν αυτού με κάθε τουρκικό προϊόν που καταναλώνετε ενισχύετε την τουρκική επεκτατική οικονομία και αποδυναμώνετε ισοδύναμα την ελληνική. Την ώρα που εσείς αγοράζετε απερίσκεπτα τουρκικά, κάποια ελληνική βιοτεχνία ή βιομηχανία, συρρικνώνεται και κλείνει… 

Μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε στην άμυνα και αποδυνάμωση της τουρκικής οικονομικής εισβολής στην Ελληνική Θράκη. Η οικονομική εισβολή έχει πάντα οδυνηρές πολιτικές και εθνικές συνέπειες. 

Από την εποχή του Τούρκου πρωθυπουργού Τουργκούτ Οζάλ και της Τανσού Τσιλέρ, είχαν τεθεί τα θεμέλια για την οικονομική εισβολή και τη δημιουργία μιας αστικής και εύπορης τάξης τουρκοφρόνων Ελλήνων πολιτών στη Θράκη. Κάποιοι από τους σημερινούς τουρκόφωνους και τουρκόφρονες επιχειρηματίες, αναδείχθηκαν εκείνη την περίοδο, αφού βρέθηκαν ξαφνικά με τεράστια οικονομική ρευστότητα και με τη μεσολάβηση και την έγκριση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών, ανέλαβαν τις αντιπροσωπείες μεγάλων τουρκικών εταιρειών.


Σημείωση 1: Πρέπει να σημειώσουμε ότι από τα προϊόντα που παραθέτουμε παρακάτω δεν είναι όλα καρκινογόνα ή βλαπτικά για τον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον.  

Σημείωση 2: Οι κατηγορίες των προϊόντων θα εμπλουτίζονται κάθε φορά που θα επισημαίνεται ένα καινούριο προϊόν στην αγορά. 

πηγή

(Μόλις αναρτηθούν τα τουρκικά προϊόντα θα συμπληρώσουμε την ανάρτηση έωα τότε απλά δεν αγοράζουμε τουρκικά προϊόντα) Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.