12 Φεβρουαρίου 2017

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με τον αρθρογράφο του ιστόλογίου μας “ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily”, Ηλία Ευαγγελόπουλο (Economist). (μέρος 3ο)

συνέχεια από το 2ο μέρος

- Το τελευταίο διάστημα η πατρίδα μας αντιμετωπίζει συνεχώς αυξανόμενες εξωτερικές απειλές τόσο από την Τουρκία μέσω της αμφισβήτησης ελληνικών νησιών του Αιγαίου, όσο κι από την Αλβανία μέσω του αυξανόμενου αλβανικού εθνικισμού και των αφόρητων πιέσεων προς τους Έλληνες της Β. Ηπείρου. Ποιά θεωρείτε ότι θα ήταν η ενδεδειγμένη στάση μας, απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις;

Μου αρέσουν τα ρήματα προβλέπω, προνοώ και προετοιμάζομαι. Γιατί μετά τρέχεις και δεν φτάνεις. Μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με τέτοιο τρόπο που κάποια στιγμή θα είναι ανίκανα να προστατέψουν τις οικογένειές τους και την πατρίδα. Τα προετοιμάζουμε να γίνουν θύματα και όταν διαπιστώσουν την αλήθεια θα είναι αργά γι'  αυτά. Έχω γυρίσει τον περίγυρό μας και παντού επικρατεί εθνικισμός και θρησκευτικός φανατισμός. Και αν προσθέσουμε τα συμφέροντα των ισχυρών καθώς και την άσχημη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε ως χώρα, έχουμε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Και εμείς ασχολούμαστε με τις έμφυλες ταυτότητες. Οι πολιτικοί μας βρίσκονται στον κόσμο τους. Όταν μια χώρα όπως η Τουρκία ξοδεύει τεράστια ποσά για στρατιωτικό εξοπλισμό προφανώς δεν το κάνει για τις παρελάσεις. 

Η Τουρκία είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος για τη χώρα μας. Και έχει το χρόνο με το μέρος της γιατί αυξάνει ο πληθυσμός της με τεράστιους ρυθμούς όταν εμάς από την άλλη πλευρά μειώνεται. Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε την Τουρκία στο θέμα των εξοπλισμών ούτε στο ανθρώπινο δυναμικό. Άρα χρειάζονταν να γίνουν οι σωστές επιλογές στα εξοπλιστικά προγράμματα που πραγματοποιήσαμε για να έχουμε σήμερα το πλεονέκτημα κάτι που δεν έγινε και αυτό είναι ευθύνη των πολιτικών και στρατιωτικών ηγεσιών που πέρασαν έως σήμερα. 

Από την άλλη χρειάζεται η σωστή εκπαίδευση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Οι Σπαρτιάτες εκπαίδευαν τα παιδιά τους από μικρά για να είναι ικανά όταν μεγαλώσουν να πολεμήσουν. Όπως μεγαλώνουμε τα παιδιά μας δεν έχουν καμιά σχέση με τους νέους που πολέμησαν στα βουνά της Πίνδου στο έπος του 1940. Από κει και πέρα οι Τουρκία έχει γεωγραφικό πλεονέκτημα όσον αφορά τη γειτνίασή της με τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Το μόνο που θα φοβόταν ήταν η δυνατότητα του ελληνικού στρατού να επικρατήσει στον χώρο της Θράκης και η κατάληψη της Κωνσταντινούπολης από τους Έλληνες. Αυτό θα τους έκανε διστακτικούς στο να επιχειρήσουν μια στρατιωτική σύγκρουση με την Ελλάδα. Ο στρατιωτικός σχεδιασμός της χώρας και η αγορά του στρατιωτικού εξοπλισμού έγινε με βάση αυτή τη διαπίστωση;

Στη φάση που βρισκόμαστε σήμερα δεν χρειάζεται ούτε ηττοπάθεια ούτε λεονταρισμοί. Χρειάζεται ψυχραιμία και πάνω από όλα να αξιοποιήσουμε το θέμα της διπλωματίας. Όσον αφορά το θέμα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να τους στηρίξει και να μην τους εγκαταλείψει στην τύχη τους. Το βορειοηπειρωτικό θέμα δεν έχει λήξει για την χώρα μας. Έμεινε ανοικτό στην συνδιάσκεψη για την ειρήνη στο Παρίσι το 1946, αλλά πάνω από όλα οι σύμμαχοι κάτι μας χρωστούν από τότε γιατί μας έχουν αδικήσει. Θα λυθεί στην ώρα του.

- Τις προηγούμενες μέρες αλλά και αυτές που διανύουμε έχει ανοίξει και πάλι το θέμα της Κύπρου μας. Η αδιάλλακτη στάση των Τούρκων στην επίλυση του Κυπριακού προβλήματος αναγκάζει πολλές φορές την ελληνική και ελληνοκυπριακή πλευρά σε υποχωρήσεις. Πιστεύετε ότι τελικά μπορεί να λυθεί το Κυπριακό ή απλά οδεύουμε και πάλι σε αδιέξοδο ή εθνικά επιζήμια και μη βιώσιμη λύση; Θα ήθελα επίσης να μου πείτε την γνώμη σας για την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. 

Οποιοδήποτε μοντέλο πολιτικής διακυβέρνησης και να επιλεγεί, μακροπρόθεσμα θα αποδειχθεί καταστροφικό για την Κύπρο και τον ελληνοκυπριακό λαό. Έχω διαβάσει ότι πενήντα χιλιάδες γηγενείς Τουρκοκύπριοι έχουν εγκαταλείψει την τουρκοκρατούμενη βόρεια Κύπρο προς διάφορες χώρες πλην Τουρκίας. Γιατί άραγε; 

Προσωπικά, δεν έχω εμπιστοσύνη ούτε στην Κυπριακή, αλλά ούτε και στην ελληνική ηγεσία. Ο Έλληνας υπουργός των εξωτερικών είναι μια διαφοροποίηση. Έχω εμπιστοσύνη στην εκκλησία της Κύπρου και στον ελληνορθόδοξο κυπριακό λαό. Χρέος τους είναι να αποτρέψουν κάθε δυσμενή εξέλιξη και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα σταθούν στο ύψος τους και θα το κάνουν. Στο συμφέρον της Τουρκίας είναι να αποδεχθεί οποιαδήποτε λύση αφού αυτή θα νομιμοποιήσει την κατοχή, κάνοντας την συνιδιοκτήτη της Κύπρου και της ανοίγεται ο δρόμος και για τη Θράκη. Το ότι εγείρουν πολλές απαιτήσεις έχει να κάνει με την απληστία τους. Τα θέλουν όλα και γρήγορα και προφανώς έχουν πληροφορίες ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα συμφωνήσει οπότε ζητούν να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα. Υπάρχει μεγάλη πίεση από εξωτερικούς παράγοντες να γίνει η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και να βάλουν συνέταιρους τους Τούρκους στην εκμετάλλευση και μεταφορά των υδρογονανθράκων.

Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από έντονο ανταγωνισμό και γεωπολιτική αστάθεια το καλύτερο που έχει να κάνει η Κυπριακή ηγεσία είναι να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις και να ρίξει το βάρος του αδιεξόδου στην Τουρκική πλευρά. Από κει και πέρα λαός και κλήρος να είναι σε επαγρύπνηση. Σε καμιά περίπτωση όμως αυτή τη δύσκολη περίοδο δεν πρέπει να μείνει η Κύπρος απροστάτευτη. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι προτεραιότητα της Κυπριακής ή της Ελληνικής ηγεσίας. Καταλαβαίνω επίσης ότι σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο που τα μάτια όλων είναι πάνω στην Κύπρο αλλά και λόγω της αυξανόμενης ελληνοτουρκικής έντασης, κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε εντάσεις με απρόβλεπτες εξελίξεις. Προσωπικά εάν ήμουν στην ελληνική στρατιωτική ηγεσία αθόρυβα θα ενίσχυα την ΕΛ.ΔΥ.Κ. με σύγχρονα φορητά όπλα τα οποία έχουν τεράστιες δυνατότητες στον σύγχρονο πόλεμο. Και δίνοντας μια ελπίδα στον Κυπριακό λαό θα τους πω να κάτσουν στα αυγά τους και να κάνουν υπομονή, η Κύπρος θα ελευθερωθεί.

- Θα ήθελα να σταθούμε λίγο στο πρόβλημα της ελεύθερης Θράκης μας, στους Έλληνες Πομάκους και στην στάση του Τουρκικού προξενείου, αλλά και των ελληνικών κυβερνήσεων. 

Στην Θράκη υπάρχει συντονισμένο σχέδιο των Τούρκων για να γίνει σε πρώτη φάση η αυτονομία της. Η ελληνικές κυβερνήσεις είναι απούσες γι’ αυτό και χαρίσανε τους Έλληνες Πομάκους στα χέρια της Τουρκίας. Ευτυχώς που κάποιοι πατριώτες ακαδημαϊκοί με ομιλίες τους σε διάφορες εκδηλώσεις φωτίζουν τον ρόλο που παίζει το τουρκικό προξενείο, κάνουν γνωστό τον σχεδιασμό της Τουρκίας για την ελληνική Θράκη  και ξυπνούν συνειδήσεις.

- Πως είδατε την εκλογή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, την στάση της Ε.Ε. αλλά και των Ελλήνων πολιτικών απέναντί του. Μπορεί να περιμένει η Ελλάδα κάτι θετικό από αυτόν; 

Είναι νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα για την προεδρία Τραμπ. Τις τελευταίες δεκαετίες οι Η.Π.Α. είχαν προέδρους μαριονέτες. Υπήρχε μια σκοτεινή κυβέρνηση που καθόριζε την πολιτική των Η.Π.Α. Ο Κένεντυ που μίλησε γι’ αυτήν την σκοτεινή κυβέρνηση έφυγε νωρίς και δολοφονημένος από την ζωή. Απέναντι στον Τραμπ κράτησαν αρνητική στάση όλοι οι υποστηρικτές της παγκοσμιοποίησης. Είναι γνωστό ότι οι μεγάλες κινηματογραφικές εταιρίες του Χόλυγουντ καθώς οι δισκογραφικές εταιρίες ανήκουν σε εβραϊκά χέρια γι’ αυτό και είχαμε αυτήν την εναντίωση των καλλιτεχνών εναντίον του Τραμπ. Το σίγουρο είναι καθώς προκύπτει από τον χαρακτήρα του, ότι ο Τραμπ δεν μπορεί να λειτουργήσει σαν μαριονέτα. Ούτε και θα δεχθεί να πάρει εντολές από ανθρώπους που τους θεωρεί πνευματικά κατώτερούς του. Οπωσδήποτε θα εξελιχτεί μια μάχη μέσα στις Η.Π.Α. Θα είναι μια σύγκρουση ανάμεσα στους Αγγλοσάξονες και το εβραϊκό Λόμπυ; Θα επικρατήσει κάποιος από τους δύο ή θα υπάρξει με την πάροδο του χρόνου κάποιος συμβιβασμός; Οι Η.Π.Α. και στην προεδρία Ομπάμα είχαν αρχίσει τα χτυπήματα προς την Γερμανία αποσκοπώντας κυρίως στην μείωση της ηγετικής της φυσιογνωμίας και όχι στη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν καταφέρει ο Τραμπ να ελέγξει το εσωτερικό μέτωπο πιθανόν το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έρθει πιο κοντά. Χρειάζεται να μεσολαβήσει κάποιο διάστημα για να βγάλουμε πιο ακριβή συμπεράσματα.

Ένα άλλο γεγονός που έλαβε χώρα στην προεκλογική περίοδο στις Η.Π.Α. ήταν η ανάμιξη της Ρωσίας σε αυτές. Μέχρι τώρα είχαμε τις προσπάθειες των Η.Π.Α. να αναμειχθούν στα εσωτερικά της Ρωσίας. Η Ρωσία κατορθώνοντας να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις αυτές πέρασε στην αντεπίθεση δείχνοντας ότι πλέον είναι παντού παρόν.

Η Ελλάδα πρέπει να στηριχτεί στις δικές της δυνάμεις για να καταστεί ικανή να εκμεταλλευτεί ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν από τις συγκρούσεις και τους ανταγωνισμούς των μεγάλων.

- Τι γνώμη έχετε για το Brexit των Βρετανών και γενικότερα για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πιστεύετε ότι υφίσταται αληθινά γερμανική επικυριαρχία; 

Η παγκοσμιοποίηση όσο και ωραιοποιημένα να εμφανίζεται και παρόλη τη δύναμη του χρήματος και της πένας που διαθέτει, φέρνει μαζί της και πολλά κακά. Αυτά τα κακά οδήγησαν πολλούς Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ του Brexit. Θα δούμε πως θα εξελιχτούν τα πράγματα στη συνέχεια.

Οι Ρώσοι και οι Γερμανοί είναι οι δυο ευρωπαϊκοί λαοί που έχουν ηγετική φυσιογνωμία. Οι Άγγλοι είναι από τη φύση τους μονόχνοτοι.  Στους Γάλλους και τους Ιταλούς δεν μπορείς να βασιστείς. Φυσική εξέλιξη ήταν επομένως οι οργανωτικοί Γερμανοί να γίνουν η κύρια κολώνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Κάθε χώρα κοιτάει τα συμφέροντα της. To ίδιο και η Γερμανία. Αυτά που γράφονται για την Γερμανία και τον Σόιμπλε κρύβουν σκοπιμότητες. Δεν νομίζω ότι ο Σόιμπλε έχει κάτι προσωπικό με τον ελληνικό λαό. Προφανώς και απεχθάνεται τους έλληνες πολιτικούς. Αλλά η δουλειά του είναι να φροντίζει για τα συμφέροντα της Γερμανίας και αυτό το κάνει καλά. Εάν κάποια στιγμή η Γερμανία κρίνει ότι είναι για το συμφέρον της να φύγει από το ευρώ να είμαστε σίγουροι ότι μπορεί ακόμα και πρώτη να φύγει από αυτό. Το πρόβλημα είναι τι κάνουμε εμείς για μας και όχι τι δεν κάνουν οι άλλοι για μας.

- Περνώντας σε ένα άλλο θέμα, θέλω να μου πείτε την άποψή σας για την Σύνοδο της Κρήτης γιατί ξεκίνησε μέσα στις τάξεις των Χριστιανών μια μεγάλη διαμάχη με αφορμή τη σύνοδο αυτή. 

Εφαρμόζοντας την εντολή του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου “ότι το θεολογείν  δεν είναι για τον καθένα” αποφεύγω να ασχολούμαι με πράγματα που δεν γνωρίζω. Κάποια στιγμή βλέποντας το κακό που κάνουν κάποιοι δήθεν σύγχρονοι ομολογητές του καναπέ, απάντησα σε κάποιους σχολιάζοντας όσα έγραψαν. Έφτασαν στο σημείο να εγκαλούν ως οικουμενιστές, ασκητές του Αγίου Όρους και να πιάνουν στο στόμα τους ιεράρχες χωρίς να γνωρίζουν τον αγώνα που έχει κάνει ο καθένας τους για την Ορθοδοξία. Και όταν ο Θεός σε έχει αξιώσει και έχεις γνωρίσει κάποιους από αυτούς από κοντά και το έργο που έχουν κάνει, απορείς για την ανοησία των ανθρώπων που τους κατηγορούν. 

Προσωπικά, θεωρώ ότι “το θεολογείν” δεν είναι ούτε για τους θεολόγους που έχουν σπουδάσει την Θεολογία, αλλά μόνο γι αυτούς που έχουν την “άνωθεν θεολογία”. Και αυτό γιατί αυτοί μέσα από την εν Χριστό ζωή τους και τον πνευματικό τους αγώνα έχουν αποκτήσει την αρετή της διάκρισης και μπορούν να αντιληφθούν όσα οι ευαγγελιστές έγραψαν και οι πατέρες δίδαξαν. Εάν ένας άνθρωπος “γεμίζει” θεολογικές γνώσεις αλλά δεν κάνει ανάλογη πνευματική ζωή, τότε είναι σαν το καράβι που το φορτώνεις μόνο από τη μια πλευρά. Στο τέλος θα αναποδογυρίσει. Γι’ αυτό και πολλοί στο παρελθόν  κατάντησαν αιρετικοί. Γιατί δεν έπρατταν αυτά που δίδασκαν. Ο Χριστός όμως δίδαξε αυτά που έπραττε. 

Βλέπουμε στο βίο του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου που όπως είναι γνωστό ήταν δοχείο του Αγίου Πνεύματος ότι για κάποιο πνευματικό θέμα η ίδια η Αγία Ευφημία, του εμφανίστηκε και του το εξήγησε. Δηλαδή και ο ίδιος ο Άγιος Παΐσιος αδυνατούσε να αντιληφθεί κάποιο πνευματικό θέμα. Πόσο μάλλον εμείς που είμαστε τόσο μακριά από το Θεό! Μπορεί ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης,  ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης και ο πατέρας Ιάκωβος ο Τσαλίκης να μην είχαν γραμματικές γνώσεις, είχαν όμως την άνωθεν γνώση και θα αναφέρω ένα παράδειγμα. Μου είχε πει κάποιος γέροντας ότι μαζί με τον μακαριστό επίσκοπο Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιο επισκέφτηκαν τον μακαριστό γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη. Κάθισαν μαζί με άλλους επισκέπτες – προσκυνητές  και τον άκουγαν για αρκετή ώρα καθώς ο πατέρας Ιάκωβος τους μιλούσε. Για όσους δεν αξιώθηκαν να γνωρίσουν τον μακαριστό Αντώνιο θα αναφέρω ότι ήταν από τους καλύτερους ιεράρχες της εκκλησίας μας και πολύ σπουδαγμένος άνθρωπος. Ήταν πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας  Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπουδαίος Θεολόγος, συμπλήρωσε τις σπουδές του στα Πανεπιστήμια Της Οξφόρδης και των Παρισίων. Αυτό που του έκανε εντύπωση του μακαριστού Αντωνίου ήταν ότι όση ώρα μιλούσε ο αγράμματος πατέρας Ιάκωβος δεν έκανε ούτε ένα δογματικό λάθος. Βλέπουμε επομένως ότι ακόμα και αγράμματοι άνθρωποι φτάνουν μέσα από την απόκτηση της “άνωθεν θεολογίας”  σε θεολογικά ύψη ανώτερα και από αυτούς που έχουν κάνει τις καλύτερες θεολογικές σπουδές.

Συζητώντας με κάποιον φίλο μου για την Σύνοδο της Κρήτης, του είπα ότι δεν γνωρίζω το θέμα αλλά γνωρίζω κάποιους ιεράρχες από αυτούς που πήγαν και τους έχω εμπιστοσύνη. Οι ιεράρχες αυτοί δεν θα έπρατταν κάτι που δεν θα ήταν σύμφωνο με το θέλημα του Θεού. Μου απάντησε ότι “δεν πρέπει να βασίζομε σε αυτούς, αλλά σε όσα έγραψαν οι Άγιοι Πατέρες και έχει γραφτεί ότι θα παραπλανηθούν ακόμα και οι εκλεκτοί”. Ναι, αλλά έχουμε τη διάκριση να καταλάβουμε ποιοι θα είναι αυτοί που θα παραπλανηθούν; Αυτοί που κατηγορούμε ή κάποιοι άλλοι που θα έρθουν αργότερα!

Ακόμα και οι  πιο μεγάλοι μάρτυρες της πίστης μας δεν θα μαρτυρούσαν εάν τους εγκατέλειπε έστω και για μια στιγμή η χάρη του Θεού. Και επειδή όλοι ανεξαιρέτως θα σωθούμε κατά χάρη του Θεού ας είμαστε πιο προσεκτικοί σε όσα γράφουμε και λέμε για να μην σκανδαλίζουμε με τα λόγια μας και τις πράξεις μας και αγαθούς ανθρώπους και αντί να κάνουμε το καλό στον εαυτό μας και στους άλλους, τελικά κάνουμε το κακό.

Οι άνθρωποι που έχουν γνωρίσει το Θεό δεν τον εγκαταλείπουν ποτέ. Και αν κάποια στιγμή πέσουν, είναι τέτοια η έλλειψη του Θεού που αισθάνονται μέσα τους, που αμέσως γυρνάνε κοντά του. Οικουμενισμός, σημαίνει χωρισμός με το Θεό και φιλία με τον διάβολο. Ή για να είμαι πιο ακριβής ο οικουμενιστής δεν έχει γνωρίσει ποτέ τον Θεό.  Ή έχει τέτοια υπερηφάνεια και εγωισμό που ανέβασε τον εαυτό του πάνω από τον Θεό.

- Θα ήθελα να μου πείτε λίγες σκέψεις σας για την πορεία της ανθρωπότητας στον 21ο αιώνα που διανύουμε. Για τις προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Για την Παγκοσμιοποίηση, τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και την αχρήματη κοινωνία που προσπαθεί  να επιβάλλει η Νέα Τάξη, για την Πανθρησκεία. κλπ.

Είχε πει πριν κάποιες δεκαετίες ένας Άγιος ασκητής στο Άγιο Όρος ότι μετά το έτος 1950 οι δαίμονες επικράτησαν των αγγέλων στη γη. Αυτό που μπορεί να παρατηρήσει σήμερα ο κάθε σώφρον άνθρωπος είναι ότι το κακό κυριαρχεί στον κόσμο. Πολεμικές συγκρούσεις, ανασφάλεια, βία, εγκληματικότητα, αναρχία, φανατισμός, κατάπτωση αρχών και αξιών, ξεπεσμός των ηθών, πλεονεξία και μνησικακία χαρακτηρίζουν σήμερα την ανθρωπότητα.

Οι ισχυροί του κόσμου έχοντας συγκεντρώσει πάνω από το 95% του παγκόσμιου χρήματος και με τη δύναμη αυτού και της εξουσίας που έχουν εξασφαλίσει μέσω αυτού, οδηγούν τον κόσμο μακριά από τον αληθινό Θεό και κοντά στο δικό τους αρχηγό το διάβολο. Πρώτος στόχος τους τα παιδιά και οι νέοι. Με τη διάλυση της οικογένειας και της παιδείας ο δρόμος είναι ανοιχτός. Τα όπλα που χρησιμοποιούν πολλά. Ανεργία, ιδεολογία, ναρκωτικά, σεξ, αλκοόλ, διαδίκτυο, ΜΜΕ, δισκογραφικές και κινηματογραφικές εταιρίες.

Οι άνθρωποι στον δυτικό κόσμο αισθανόμενοι την απουσία του αληθινού Θεού στη ζωή τους, καταφεύγουν κυρίως καθοδηγούμενοι στις ανατολικές θρησκείες μήπως βρουν την γαλήνη που γυρεύουν. Με το ανακάτεμα των λαών και των θρησκειών επιχειρείται σε βάθος χρόνου η δημιουργία ενός λαού και μιας θρησκείας για να οδηγηθούμε στην παγκόσμια κυβέρνηση και στον απόλυτο έλεγχο της ανθρωπότητας. Ένα σκαλοπάτι για τον απόλυτο έλεγχο και τον εξουσιασμό του ανθρώπου είναι και η κατάργηση των μετρητών. Βέβαια πάντα υπάρχει μια δικαιολογία για το κάθε κακό που έρχεται. Το κάνουμε λένε για να καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή. Όλα γίνονται για το καλό μας αλλά οδηγούν στο κακό μας.

Η Ελλάδα, ξεπερνώντας και με τη βοήθεια του Θεού την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, θα αποτελέσει γι’ ακόμα μια φορά το φως που θα φωτίσει την ανθρωπότητα. Αυτόν τον ρόλο μας έχει αναθέσει ο Θεός και πρέπει να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης του.

- Κλείνοντας θα ήθελα να μας πείτε λίγα λόγια για το πολιτικό κίνημα της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ» στην οποία συμμετέχετε ως κεντρικό στέλεχος.

Είχα γράψει παλαιότερα σε κάποιο άρθρο μου ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να σωθεί από τους επώνυμους αλλά από όλους εμάς τους ανώνυμους. Ικανοί άνθρωποι από όλη την Ελλάδα ξεκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια από καθήκον προς την πατρίδα. Όπως έγραψε ο μεγάλος μας ποιητής Κωστής Παλαμάς “Xρωστάμε σ’ εκείνους που μας γέννησαν, που θα 'ρθουν, θα περάσουν, κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί”.

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα κίνημα εξουσίας γιατί μόνο με τον τρόπο αυτό μπορεί να σωθεί η χώρα. Για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκε και σχεδιάζεται η “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ” και κάθε μέρα όλο και περισσότεροι άνθρωποι που έχουν αγάπη και όραμα για τη χώρα μας, που πιστεύουν στον Τριαδικό  Θεό, σε αξίες και ιδανικά έρχονται στο όμορφο “περιβόλι” που έχουμε δημιουργήσει και που χωράει όλους τους Έλληνες.

Πρώτα ο Θεός, μέσα στο Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη η 3η προσυνεδριακή συγκέντρωση του κινήματος με θέμα: “Με όραμα για μια ισχυρή Ελλάδα” όπου θα αναπτυχθεί ο σχεδιασμός μας για την Ελλάδα του μέλλοντος.

Αγαπητέ Θάνο, θέλω να σε ευχαριστήσω που μου έδωσες τη δυνατότητα να επικοινωνήσω με ένα πιο άμεσο τρόπο με τους αναγνώστες του ιστολογίου σου από αυτήν που μας δίνει η αρθρογραφία και θεωρώ ότι η σημερινή συνέντευξη θα αποτελέσει το έναυσμα για να αρχίσει μέσα από το ιστολόγιο σας μια εποικοδομητική συζήτηση για το από δω και πέρα, όσον αφορά το μέλλον της πατρίδας μας. Επειδή αναφερθήκαμε επιγραμματικά στα θέματα που θίχτηκαν, οι ερωτήσεις και οι προβληματισμοί που ανακύπτουν, μπορεί να αποσταλούν από τους αναγνώστες στο ιστολόγιο σας και να απαντηθούν σε μια νέα συνάντησή μας. 

Ευχαριστούμε θερμά κι εμείς για την πολύ ενδιαφέρουσα, εποικοδομητική και εφ' όλης της ύλης, συζήτησή μας αυτή, αλλά και για την συμμετοχή σας στο ιστολόγιό μας.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.