12 Φεβρουαρίου 2017

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με τον αρθρογράφο του ιστόλογίου μας “ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily”, Ηλία Ευαγγελόπουλο (Economist). (μέρος 2ο)

συνέχεια από το 1ο μέρος

- Λόγω των σπουδών σας στα Οικονομικά αλλά και της πολυετούς επαγγελματικής πείρας σας πάνω στον τομέα αυτό, θα ήθελα να σταθούμε λίγο και να ακούσουμε την άποψή σας πάνω στο θέμα της αχανούς νομοθεσίας και των μέτρων που ακολουθούν την εφαρμογή των μνημονίων, των υπέρμετρων φόρων που τσακίζουν τον Έλληνα πολίτη, αλλά και στα κόκκινα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που απειλούν τις περιουσίες των Ελλήνων και κυρίως την πρώτη κατοικία τους.

Ασάφειες στους νόμους κακή διατύπωση και πολλές φορές αλληλοσυγκρουόμενες διατάξεις, αποτελούν εμπόδιο στην λειτουργία του κράτους. Θεωρώ ότι η μεγαλύτερη πηγή της γραφειοκρατίας στη χώρα μας είναι η ελληνική βουλή. Ψηφίζει τόσα πολλά νομοσχέδια που έχει πλέον “χαθεί η μπάλα”. Αν μπορούσαμε να πουλήσουμε τα νομοσχέδια που έχει ψηφίσει η ελληνική βουλή σε άλλα κράτη θα είχαμε λύσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Αλλά ποιοι είναι χαζοί να τα αγοράσουν. Βέβαια από την φρασεολογία που χρησιμοποιείται σε πολλούς μνημονιακούς νόμους συμπεραίνεται ότι αυτοί είναι εισαγόμενοι. Οι νόμοι είναι για τους πολίτες. Άρα πρέπει να είναι απλοί, σταθεροί και κατανοητοί από όλους. Δυστυχώς δεν μπορούν πλέον να τους παρακολουθήσουν και να τους κατανοήσουν ούτε οι επιστήμονες.

Το σύνολο των φόρων που αναμένεται να εισπραχθεί τη χρονιά που διανύουμε είναι το υψηλότερο από το 2007 μέχρι σήμερα. Πολλοί αναλυτές λένε ότι και άλλες χώρες στην Ευρώπη έχουν υψηλούς φόρους όπως και η Ελλάδα. Κάνουν όμως ένα λάθος. Οι χώρες αυτές είναι αναπτυγμένες. Οι Ελλάδα δυστυχώς ανταγωνίζεται υπανάπτυκτες χώρες που έχουν πολύ χαμηλή φορολογία. Οι φόροι στραγγίζουν την οικονομία. Υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν την αρνητική επίδραση των φόρων στην ανάπτυξη. Άνθρωποι της μεσαίας τάξης που είχαν κάποιο καλό εισόδημα και ακίνητη περιουσία η οποία πολλές φορές έγινε από τη σκληρή δουλειά των γονέων τους ή από χρυσοπληρωμένα δάνεια με την απώλεια της εργασίας τους ή με τη μείωση του οικογενειακού τους εισοδήματος κατέστησαν τα εύκολα θύματα. Οι φόροι περιουσίας όπως ο ΕΝΦΙΑ χρησιμοποιούνται για να χάσουν οι άνθρωποι την ακίνητη περιουσία τους.

Η υπερφορολόγηση και τα κόκκινα δάνεια δεν είναι η ασθένεια αλλά κάποια από τα συμπτώματά της. Αν αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα χωρίς να θεραπεύσεις την ασθένεια  αυτά θα επανέλθουν και σε πιο έντονη μορφή. Επομένως η θεραπεία πρέπει να στοχεύει στην ίαση της ασθένειας για να εξαλειφθούν και τα συμπτώματα. Σε αυτήν την  περίπτωση η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων είναι για την άμεση ανακούφιση, όπως ακριβώς το αντιπυρετικό ρίχνει τον πυρετό για να ανακουφιστεί προσωρινά ο ασθενής μέχρι η αντιβίωση να αντιμετωπίσει τη λοίμωξη οπότε και δεν θα ανεβάζει ο οργανισμός την θερμοκρασία του σώματος. Με τη υλοποίηση ενός αναπτυξιακού σχεδίου τα προβλήματα αυτά θα λυθούν άμεσα και οριστικά.

Η ασθένεια δεν προήλθε από το μνημόνιο. Η ελληνική οικονομία είχε δομικά προβλήματα και πριν από αυτό. Το μνημόνιο όμως αντί να είναι ένα πρόγραμμα σωτηρίας ήταν ένα πρόγραμμα ολικής καταστροφής. Το τέλειο τέχνασμα για να περάσει η δημόσια και ιδιωτική περιουσία στους ξένους. Εάν είχαμε πέσει ως χώρα σε ένα λάκκο βάθους πέντε μέτρων πριν το μνημόνιο από τον οποίο έπρεπε να βγούμε, σήμερα έχουμε πέσει σε ένα λάκκο βάθους χιλίων μέτρων και οπωσδήποτε είναι πολύ πιο δύσκολο να βγούμε. Τεράστια αύξηση της ανεργίας, του δημοσίου και ιδιωτικού χρέους, μείωση του Α.Ε.Π. και των καταθέσεων, καταστροφή του παραγωγικού ιστού της χώρας και τεράστια κοινωνικά προβλήματα είναι ένα μέρος από το κακό που έχει κάνει στη χώρα μας και στο λαό μας. 

Μόλις η χώρα ανακτήσει την εθνική της ανεξαρτησία θα υπάρξει μείωση στο Φ.Π.Α. στο 12%, μεγάλη μείωση στο φόρο φυσικών και νομικών προσώπων, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και θα αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα των κόκκινων δανείων. Θα σταματήσουν οι πλειστηριασμοί. Όσοι μπορούν να πληρώνουν τα δάνειά τους θα συνεχίσουν να το κάνουν. Οι υπόλοιποι για δύο χρόνια θα μπορούν να πληρώνουν το ποσό που επιθυμούν ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητές τους. Στα δύο χρόνια που η οικονομία θα έχει σημαντικά ανακάμψει θα μπορέσουν οι δανειολήπτες να επιλέξουν την χρονική διάρκεια αποπληρωμής των δανείων τους σύμφωνα με το νέο αυξημένο οικογενειακό τους εισόδημα. Όσα δάνεια επιμηκύνθηκαν στο παρελθόν π.χ. από 15 σε τριάντα χρόνια, ως συνέπεια της κρίσης, οι τόκοι που προήλθαν από την επιμήκυνση θα διαγραφούν και όσοι θα έχουν πληρωθεί μέχρι τότε, θα αφαιρεθούν από το κεφάλαιο. Νομίζω ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν αδικηθεί και θα πρέπει να διορθωθεί αυτή οι αδικία.

- Τι νομίζετε ότι θα πρέπει να κάνουμε ως χώρα με το δημόσιο χρέος;

Ως Έλληνας πολίτης θα αισθάνομαι ηλίθιος αν πληρώσω εγώ τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου, τα χρέη που άλλοι δημιούργησαν και με τον τρόπο που τα δημιούργησαν. Το χρέος δεν πρέπει να πληρωθεί στο σύνολο του και δεν θα πληρωθεί. Αυτή τη μάχη θα τη δώσει η δικής μας γενιά για τις επόμενες γενιές και θα την κερδίσει.

- Πολλά ακούγονται για τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο. Έχουν νομική βάση και πρέπει να τα διεκδικήσουμε; 

Σύμφωνα με την σχετική αρθρογραφία που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν αξιόλογη και τεκμηριωμένη και τα δύο θέματα είναι νομικά ανοικτά και θα πρέπει να τεθούν από την Ελλάδα. Το θέμα είναι να βρεθεί μια ελληνική κυβέρνηση να τα διεκδικήσει. 
Και επιπλέον έχουν γίνει αξιόλογες εργασίες και για το θέμα των ελληνικών θησαυρών που παράνομα έχουν βρεθεί σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο. Θα πρέπει όλα αυτά να διεκδικηθούν και αφού αποκτήσουμε ισχύ ως χώρα και μας έχουν ανάγκη τότε θα πετύχουμε πολλά στον τομέα αυτό.

- Υπάρχει ακόμα ελπίδα για τη χώρα; 

Ελπίδα θα υπάρχει όσο θα υπάρχουν ακόμα “άνθρωποι”.  Και στη χώρα μας υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που είναι “άνθρωποι”. Πρέπει όμως και ο ελληνικός λαός να πάψει να στηρίζει τις ελπίδες του σε ψεύτικους ανθρώπους. Δεν μπορείς να βασίζεσαι σε πολιτικούς που από τη μια μεριά “μαλώνουν” το όπλο που πυροβολεί την Ελλάδα και από την άλλη μεριά φυλάνε το χέρι αυτού που πατάει την σκανδάλη!

- Τι έχετε να πείτε στους νέους μας που εγκαταλείπουν τη χώρα μας για να εργαστούν στο εξωτερικό. 

Σε αντίθεση με πολλούς άλλους που πιστεύουν ότι οι νέοι μας έπρεπε να μείνουν στην Ελλάδα η δική μου άποψη είναι ότι εφόσον δεν υπήρχαν οι δυνατότητες να μείνουν, σωστά έπραξαν και έφυγαν. Εάν κάθονταν εδώ σταδιακά θα αχρηστεύονταν. Θα είναι απώλεια για τη χώρα η μετανάστευση τους, αφού το ελληνικό κράτος επένδυσε σε αυτά τα παιδιά, μόνο αν η κάθοδός της συνεχιστεί για μακρύ χρονικό διάστημα οπότε και η μετανάστευσή τους γίνει μόνιμη. Επειδή όμως είμαι σίγουρος ότι η κρίση που διανύουμε θα αναδείξει ικανούς ανθρώπους στην ηγεσία της χώρας μας, με την επακόλουθη μεγάλη ανάπτυξή της  το σύνολο των νέων θα επιστρέψει στη χώρα, φέρνοντας μαζί τους τις γνώσεις και τις εμπειρίες που θα έχουν αποκομίσει στα αναπτυγμένα κράτη στα οποία εργάζονται. 

- Τι πρέπει να κάνει η χώρα για να ανακάμψει; 

Το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να ανακτήσει την εθνική της ανεξαρτησία και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα έχει υποστεί μια τεράστια οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Για να ανακάμψει χρειάζεται πολύ χρήμα που μπορεί να βρεθεί μόνο με εθνικό νόμισμα.

Από κει και πέρα δεν είναι δυνατόν η οικονομία και η χώρα να ανακάμψουν εάν δεν έχουμε μια κεντρική οικονομική σκέψη. Παλαιότερα ακούγονταν απόψεις όπως «αφήστε τον ιδιωτικό τομέα να αναπτυχθεί» Σήμερα ο εναπομείναν ιδιωτικός τομέας είναι πολύ μικρός και πολύ αδύναμος να σηκώσει την Ελλάδα μόνος του. Και επιπλέον ισχυρή οικονομία και κατ’ επέκταση ισχυρή Ελλάδα μπορεί να υπάρξει παρά μόνο μέσα από τις ελληνικές επενδύσεις και την ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση. Το διεθνές επενδυτικό κεφάλαιο έχει μετατραπεί από παραγωγικό σε τυχοδιωκτικό και κερδοσκοπικό. Όλα αυτά που ακούγονται για ξένους επενδυτές είναι βλακείες. Πρέπει επομένως να ξαναχτιστεί ο ιδιωτικός τομέας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με κεντρικό σχεδιασμό.  Για να γίνουν όλα αυτά πρέπει η χώρα να αποκτήσει πρώτα ελληνική κυβέρνηση.

- Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για το τεράστιο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης που απειλεί την πληθυσμιακή συνοχή της πατρίδας μας και μάλιστα σε σχέση με το πολύ σημαντικό ζήτημα της αυξανόμενης υπογεννητικότητας των Ελλήνων. 

Σκοπός της παγκοσμιοποίησης είναι η παγκόσμια εξουσία που θα προέλθει μέσα από την παγκόσμια κυβέρνηση. Για να πραγματοποιηθεί ο στόχος αυτός απαιτείται να ακολουθηθούν κάποια βήματα. Ένα από τα βήματα αυτά είναι και η μετακίνηση των πληθυσμών. Όσον αφορά τη χώρα μας, επιχειρείται η αλλοίωση του πληθυσμού της και ο εξισλαμισμός της χώρας μέσω της εισόδου των παράνομων μεταναστών. Δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα αυτό εάν δεν αναλάβει όπως προείπα τη διακυβέρνηση της χώρας μια ελληνική κυβέρνηση. Μια τέτοια κυβέρνηση θα λύσει το πρόβλημα εύκολα και με ανθρώπινο τρόπο. Μπορεί να έχουμε έναν κριό που προσπαθεί να ρίξει την πύλη, αλλά δεν παύει αυτός ο κριός να είναι ανθρώπινος. Δεν τον καταστρέφεις αλλά τον αχρηστεύεις λύνοντάς τον. Όλοι οι παράνομοι μετανάστες θα γυρίσουν στις χώρες τους και αν κάποιοι από αυτούς είναι αποδεδειγμένα πρόσφυγες θα μεταφερθούν στα κράτη που είναι υπεύθυνα για την καταστροφή των χωρών τους. Η Ελλάδα δεν κατέστρεψε καμιά χώρα και δεν φέρει καμιά ευθύνη. Αλλά ποιος από τους σημερινούς πολιτικούς έχει την ψυχή να το θέσει αυτό στους ισχυρούς της γης που νομίζουν ότι ο κόσμος είναι δικός τους και μπορούν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν;

Το δημογραφικό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Ελλάδα θα υπάρχει όσο θα υπάρχουν Έλληνες. Και αυξάνει το πρόβλημα η μετανάστευση των νέων μας και η μεγάλη αύξηση του πληθυσμού της Τουρκίας που το 2016 ήταν της τάξης των 1.070.000 ανθρώπων ενώ το ίδιο έτος ο ελληνικός πληθυσμός μειώθηκε κατά 30.000 περίπου.

- Με την αναφορά σας στην παγκοσμιοποίηση μου δίνετε την ευκαιρία να αναφερθώ στην Παιδεία μας. Θεωρείτε ότι υπάρχει γενικώς μια μεθόδευση τα τελευταία χρόνια να εξοβελιστούν από τα σχολεία μας η Ορθοδοξία μέσω της κατάργησης των Θρησκευτικών, αλλά και ο Ελληνισμός μέσω της υποβάθμισης των Αρχαίων και της Ιστορίας;

Ο πόλεμος που δέχεται η χώρα μας είναι πολυμέτωπος και δεν είναι σημερινός. Έχει ξεκινήσει από πολλά χρόνια πριν. Απλά με την παρούσα κυβέρνηση που τα μέλη της έχουν γνωστές αντιλήψεις για την θρησκεία, την πατρίδα, την οικογένεια και την παιδεία, η διάλυση της χώρας σε όλους τους τομείς θα επιταχυνθεί. Έχω παρατηρήσει ότι όλοι οι υπουργοί παιδείας και δικαιοσύνης των τελευταίων κυβερνήσεων καθώς και οι Γ. Γραμματείς των υπουργείων αυτών είναι άνθρωποι που έχουν νεοταξικές αντιλήψεις. Δεν θεωρώ ότι αυτό είναι τυχαίο. Επιλέγουν τους κατάλληλους ανθρώπους για τις θέσεις αυτές. Σήμερα τα παιδιά μας διδάσκονται τα λεγόμενα άθεα  και ανιστόρητα γράμματα. Σκοπός τους είναι να αλλοιώσουν την ιστορική, πολιτιστική και πνευματική μας ταυτότητα. Λαοί χωρίς ταυτότητα είναι τα εύκολα θύματα για τους θύτες.

Δεν φτάνει μόνο η κριτική. Πρέπει να απαλλαγούμε το συντομότερο δυνατό από τους κυβερνώντες που έχουμε και να ανεβάσουμε ανθρώπους στην ηγεσία της χώρας που έχουν αγάπη στον Τριαδικό Θεό και στην πατρίδα. Μόνο τότε θα σταματήσει η κατηφόρα μας.

- Θα ήθελα επίσης να μου σχολιάσετε την τελευταία εντολή που έδωσε μέσω εγκυκλίου το Υπουργείο Παιδείας στα Γυμνάσια, για τις εκδηλώσεις Θεματικής Εβδομάδας, στην οποία συμπεριέλαβε σαν τρίτο θέμα τις "Εμφυλες Ταυτότητες". 

Περιγράφοντας ο Άγιος Αντώνιος την ανθρώπινη κοινωνία λίγο πριν το τέλος του κόσμου όπως την είδε με την χάρη του Θεού είπε ότι οι άνθρωποι της εποχής εκείνης θα τρελαθούν και οι λίγοι που δεν θα είναι τρελοί θα κυνηγιούνται από τους υπόλοιπους γιατί δεν θα είναι σαν κι εκείνους. Πόσο άρχισε να μοιάζει η σημερινή κοινωνία μας με την κοινωνία της εποχής εκείνης! Βρισκόμαστε στην εποχή του γκρίζου. Έχουν χαθεί το άσπρο και το μαύρο. Πλέον δεν μπορεί ο άνθρωπος να ξεχωρίσει το σωστό από το λάθος, το καλό από το κακό, το ομαλό από το ανώμαλο. Και αυτό γιατί αποκομμένος από το Θεό στερείται πνευματικής διάκρισης. 'Έτσι επιτρέπει, χωρίς να αντιδρά, στους ανθρώπους που ετοιμάζουν τον νέο δαιμονικό κόσμο να ονομάζουν το κακό καλό και το καλό κακό, το σωστό λάθος και το λάθος σωστό, το ομαλό ανώμαλο και το ανώμαλο ομαλό. Η ανωμαλία και η διαστροφή ονομάζεται πλέον ιδιαιτερότητα. 

Ο Θεός έπλασε τον άνδρα και από το πλευρό του άνδρα έκανε την γυναίκα και τους δύο “κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν”. Ήρθε o Θεός στη γη και έζησε ζωή ενάρετη και ασκανδάλιστη μακριά από κάθε ανωμαλία και διαστροφή. Και όταν οι γονείς ζουν ζωή σύμφωνα με τον τρόπο ζωής που έδειξε ο Χριστός, τα παιδιά γεννιούνται αγγελάκια. Αυτός που είναι πατέρας της ανωμαλίας είναι ο Εωσφόρος που με την πτώση του μεταμορφώθηκε σε διάβολο. Αυτός είναι πατέρας της κακίας, της πονηριάς, της αναταραχής, της ανωμαλίας και της διαστροφής. Όσοι άνθρωποι αγωνίζονται πνευματικά πλησιάζουν σε ομοιότητα το Χριστό. Όσοι απομακρύνονται από το Θεό αποκτούν τα χαρακτηριστικά του διαβόλου. Αυτός ο ξεπεσμός της ανθρώπινης κοινωνίας είναι αποτέλεσμα της απομάκρυνσης του ανθρώπου από τον Θεό.

Γυναίκες που εργάστηκαν ως συνοδοί ανθρώπων της παγκόσμιας πολιτικοοικονομικής ελίτ, αναφέρθηκαν στις χειρότερες διαστροφές και ανωμαλίες που συνάντησαν στους κύκλους αυτούς. Και αυτοί οι άνθρωποι διοικούν τον κόσμο! Για το χρήμα, την εξουσία και της πρόστυχες απολαύσεις πούλησαν την ψυχή τους στο διάβολο και ως υπηρέτες του αγωνίζονται να κάνουν όλο τον κόσμο σαν αυτούς.

Και τελειώνοντας, ο Θεός έπλασε τον άνδρα και τη γυναίκα με τελειότητα. Για το σκοπό της αναπαραγωγής δημιούργησε τα κατάλληλα όργανα στο σώμα. Αυτή η συνεύρεση ανάμεσα στον άνδρα και στην γυναίκα είναι το ομαλό. Αν κάποιος συνευρίσκεται με το όργανο που αποβάλει τις ακαθαρσίες, με ένα αντικείμενο ή με ένα ζώο δεν είναι ιδιαιτερότητα. Είναι ανωμαλία. Και αν θέλει κάποιος να είναι ανώμαλος είναι δικαίωμά του. Όπως δικαίωμα μας είναι και εμείς να είμαστε ομαλοί. Δεν έχει δικαίωμα όμως κάποιος κάνοντας κατάχρηση εξουσίας και παραβιάζοντας το σύνταγμα να κάνει τα παιδιά μας σαν κι' αυτόν.

συνεχίζεται στο 3ο μέρος



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.