12 Φεβρουαρίου 2017

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με τον αρθρογράφο του ιστόλογίου μας “ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily”, Ηλία Ευαγγελόπουλο (Economist). (μέρος 1ο)

Θεωρούμε χρέος μας ως ιστολόγιο στη σημερινή εποχή της παραπληροφόρησης, της μαύρης προπαγάνδας, της διάλυσης των παραδοσιακών αξιών και της σταδιακής υποβάθμισης του ανθρώπου σε άβουλο δούλο, να αγωνιστούμε μαζί με άλλους ανθρώπους που πιστεύουν σε αρχές και αξίες ενάντια στα χαλασμένα μυαλά και τους έμμισθους κονδυλοφόρους της παγκοσμιοποίησης, ενημερώνοντας τον ελληνικό λαό για όλα όσα τα μεγάλα Μ.Μ.Ε. και οι ισχυροί του κόσμου, του αποκρύπτουν και για τον λάκκο στον οποίο σχεδιασμένα τον οδηγούν, ούτως ώστε ενημερωμένος και συνειδητοποιημένος να αγωνιστεί για την ελευθερία, τη δημοκρατία και του Χριστού την πίστη την Αγία. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και ο αγαπητός αρθρογράφος μας Ηλίας Ευαγγελόπουλος (Economist) με τον οποίο θα έχουμε μια συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν την χώρα μας και τους Έλληνες πολίτες.

- Κύριε Ευαγγελόπουλε, αρχίζοντας θα ήθελα καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την συμμετοχή σας ως τακτικού αρθρογράφου στο ιστολόγιό μας. Θα ήθελα λοιπόν να μας πείτε λίγα λόγια για σας.

Αγαπητέ Θάνο, έχουμε χρέος όλοι όσοι αγαπάμε τον Τριαδικό Θεό και την πατρίδα, αγωνιζόμαστε για τη δημοκρατία και την ελευθερία και πιστεύουμε στην αξία του ανθρώπου, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στους σκοτεινούς ανθρώπους και τα όργανά τους που κατασκευάζουν τον νέο κόσμο της πνευματικής ερήμου. Αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείουμε από τον αγώνα μας οποιονδήποτε άνθρωπο. Απλώς οι άνθρωποι που αποτελούν την πολιτικοοικονομική ελίτ του κόσμου και οδηγούν το τρένο της παγκοσμιοποίησης "παίζουν" σε ένα ανώτερο επίπεδο χρησιμοποιώντας κάθε είδους όπλα, στρατιωτικά, οικονομικά, ιδεολογικά κ.λπ. και μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο από ανθρώπους που έχουν πνευματικές βάσεις. Η ιδεολογία από μόνη της ως όπλο δεν αρκεί για να αντιμετωπιστούν οι "σκοτεινές δυνάμεις" που εξουσιάζουν τον κόσμο.
Σας συγχαίρω γιατί ως οικογενειακό ιστολόγιο είστε ένας φάρος που εκπέμπει το φως της αλήθειας σε όλους τους αναγνώστες σας και πληροφορείτε τον ελληνικό λαό για όλα όσα τα μεγάλα ΜΜΕ τον παραπληροφορούν.

Η καταγωγή μου είναι από την περιοχή των Γρεβενών. Το χωριό του πατέρα μου είναι  το Παλαιοχώρι και της μητέρας ο Πόρος Γρεβενών. Γεννήθηκα στην πόλη των Γρεβενών και πέντε ετών μετακομίσαμε για επαγγελματικούς λόγους του πατέρα μου στην Νέα Επίδαυρο Αργολίδος. Στην ηλικία των οκτώ ετών μετακομίσαμε οριστικά στην Κοζάνη όπου και διαμένω μέχρι σήμερα. Η γυναίκα μου είναι Κοζανίτισσα και έχουμε τρία παιδιά. Αποφοίτησα από το πρώτο Γενικό Λύκειο Κοζάνης και είμαι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών της σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια εργάστηκα αρχικά στον ιδιωτικό και στη συνέχεια στο δημόσιο τομέα στον οποίο εργάζομαι μέχρι σήμερα.

- Πως ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με το διαδίκτυο και πως γνωρίσατε το ιστολόγιό μας; 

Όταν ήμουν φοιτητής μου άρεσε να διαβάζω πέρα από τα βιβλία του πανεπιστημίου, τα οικονομικά περιοδικά που κυκλοφορούσαν εκείνη την εποχή, όπως τον Οικονομικό Ταχυδρόμο και το Κεφάλαιο. Επιπλέον διάβαζα βιβλία πολιτικού περιεχομένου από όλους τους πολιτικούς χώρους. Από το κόκκινο βιβλίο του Μάο Τσετούνγκ και την αναρχία του Μπακούνιν μέχρι την προπαγάνδα του Γεωργαλά. Έμαθα πολλά. Πουθενά όμως δεν κόλλησα ιδεολογικά. Προτιμούσα να παράγω τις δικές μου ιδέες. Αυτή η ενασχόληση μου με το διάβασμα την οποία τη συνεχίζω, με βοήθησε να αποκτήσω οικονομική σκέψη και πολιτική αντίληψη. Στη συνέχεια η εργασία μου με βοήθησε να επικοινωνήσω με πολλούς ανθρώπους, να γνωρίσω καλά την ελληνική οικονομική και παραγωγική πραγματικότητα και να δημιουργήσω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας.

Όταν το 2010 συνειδητοποίησα ότι οι κυβερνώντες, μας οδηγούν στην καταστροφή αλλά και βλέποντας την άγνοια και την παραπλάνηση του Ελληνικού λαού, αποφάσισα να αρχίσω να αρθρογραφώ στο διαδίκτυο για να ενημερώσω τον ελληνικό λαό για όσα πρόκειται να συμβούν με την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο, αλλά και να σπείρω μαζί με άλλους το σπόρο της εθνικής αφύπνισης. Χρησιμοποίησα το ψευδώνυμο  Economist γιατί σημασία έχει το μήνυμα που εκπέμπεται και όχι ο άνθρωπος που το εκπέμπει. Επειδή δεν γνώριζα πρόσωπα και πράγματα στο χώρο του διαδικτύου έκανα μια περιπλάνηση και δημοσίευσα ή σχολίασα άρθρα σε αρκετές ιστοσελίδες. Από τις περισσότερες απογοητεύτηκα όταν συνειδητοποίησα ότι εκφράζουν συμφέροντα και ελέγχονται από ξένα κέντρα. Όμως παρόλα αυτά ευχαρίστησα τους διαχειριστές τους που δημοσίευσαν τα άρθρα μου γιατί εν αγνοία τους βοήθησαν την χώρα μας. Κάποιες ιστοσελίδες, όταν έβλεπαν ότι τα άρθρα μου έχουν αναγνωσιμότητα σταματούσαν να τα δημοσιεύουν ενώ πολλά σχόλιά μου τα κατέβαζαν γιατί έβλαπταν τα συμφέροντά τους. Στην προσπάθεια να βρω διόδους επικοινωνίας γνώρισα και το δικό σας αγνό  ιστολόγιο που έγινε η Ιθάκη μου.

- Από την απάντησή σας κρατάω την αναφορά σας στα μνημόνια και θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας γύρω από το θέμα αυτό. Πιστεύετε ότι θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι η υπογραφή τους συνιστά προδοσία κατά της πατρίδας ή η έκφραση αυτή είναι πολύ βαριά και γιατί; 

Από την αρχή, διατύπωσα την άποψη ότι η είσοδος στα μνημόνια θα κατέστρεφε τη χώρα γιατί το μνημόνιο είναι μια αριθμητική πράξη που βγάζει πάντα αρνητικό αποτέλεσμα. Οδηγεί σε αδυναμία επίτευξης των στόχων με αποτέλεσμα να χρειάζονται συνεχώς νέα μέτρα, μπαίνοντας σε ένα φαύλο κύκλο που κάποια στιγμή θα μας πάει σαν χώρα στο μηδέν. Επίσης είδα τον κίνδυνο που διέτρεχε η χώρα να επαληθευτεί το χειρότερο σενάριο γι’ αυτήν που είναι να οδηγηθεί «μπατιρισμένη» και κατεστραμμένη στη δραχμή.

Πρώτα, πρέπει να αναφερθούμε στην πολιτική ευθύνη. Τα δίδυμα ελλείμματα, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού (έσοδα μείον έξοδα) και του εμπορικού ισοζυγίου (εξαγωγές μείον εισαγωγές), δημιουργήθηκαν και συνέχισαν να υπάρχουν για πολλά χρόνια γιατί επιθυμία των εκάστοτε κυβερνήσεων ήταν να παραμένουν συνεχώς και να νέμονται τα καλά της εξουσίας. Ο μη έλεγχος των τραπεζών που μοίραζαν αφειδώς σε θαλασσοδάνεια τα χρήματα των καταθέσεων του ελληνικού λαού είναι επίσης πολιτική ευθύνη. Για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, για τα ολυμπιακά έργα και για τις μη χρειαζούμενες προμήθειες των ενόπλων δυνάμεων υπάρχει πολιτική ευθύνη. Για το κομματικό κράτος και για πολλά άλλα κακά στη χώρα μας ευθύνονται πρωτίστως οι ελληνικές κυβερνήσεις αλλά και όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα.  

Όσον αφορά το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας η προσωπική μου άποψη ως πολίτη αυτής της χώρας είναι ότι έχει συντελεστεί. Και εσχάτη προδοσία δεν συνιστούν μόνο τα μνημόνια. Κάθε πράξη ή παράλειψη όπως π.χ. η ψήφιση ενός νομοσχεδίου για την ιθαγένεια, για την παιδεία ή για οποιοδήποτε άλλο θέμα ή η μη φύλαξη των συνόρων που έγινε κατ' εντολή ξένων κέντρων και σε βάρος της χώρας μας, συνιστά εσχάτη προδοσία.

Το άρθρο 61 παρ. 1 του συντάγματος αναγράφει “Ο βουλευτής δεν καταδιώκεται ούτε εξετάζεται με οποιονδήποτε τρόπο για γνώμη ή ψήφο που έδωσε κατά την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων”. Στις ανωτέρω περιπτώσεις ισχύει η ποινική ευθύνη των βουλευτών γιατί η ψήφος δεν είναι αποτέλεσμα της  εντολής του λαού αλλά αποτέλεσμα της εντολής ξένων κέντρων. Δεν θέλω να προκαταλάβω την ελληνική δικαιοσύνη. Θεωρώ ότι μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν και μια ελληνική κυβέρνηση αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνει είναι να δώσει εντολή στις διωκτικές και ανακριτικές αρχές να διερευνήσουν το θέμα και εφόσον βρεθούν οι αποδείξεις που τεκμηριώνουν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, το θέμα να πάει στην ελληνική δικαιοσύνη και αυτή να αποφασίσει. Εξάλλου από όσο έχω διαβάσει, εκκρεμούν ήδη μηνύσεις για το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας και η μη παραγραφή του θα οδηγήσει εκ των πραγμάτων τους υπεύθυνους ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.

- Θα ήθελα να σταθώ λίγο σε σχέση με την προηγούμενη απάντησή σας σε ένα φλέγον ζήτημα που έχει προκαλέσει την ελληνική κοινή γνώμη. Είναι το θέμα της δικαιοσύνης της τρίτης ανεξάρτητης εξουσίας σύμφωνα με το Σύνταγμά μας.
Θεωρείτε ότι η ελληνική δικαιοσύνη σε ανώτατο επίπεδο, σε αυτά τα έξι τουλάχιστον χρόνια των μνημονίων έκανε το καθήκον της; Προστάτεψε τον λαό μας ως όφειλε ή τελικώς αδιαφόρησε ή έκανε πλάτες στις μνημονιακές κυβερνήσεις στο θέμα της προδοσίας; 

Υπάρχουν οι απόψεις έγκριτων νομικών και συνταγματολόγων ότι οι μνημονιακοί νόμοι είναι αντισυνταγματικοί. Δεν χρειάζεται όμως να έχει κάποιος νομικές γνώσεις για να το αντιληφθεί αυτό. Μια απλή ανάγνωση των σχετικών άρθρων του ελληνικού συντάγματος από τον οποιονδήποτε πολίτη φτάνει για να το διαπιστώσει αυτό. Στο άρθρο 28 παρ. 3 αναγράφεται “Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας”. Το πώς οι νόμοι αυτοί κρίθηκαν ως σύμφωνοι με το σύνταγμα από το ΣτΕ πρέπει κάποια στιγμή να διερευνηθεί. Πόσο μάλλον όταν ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣτΕ κ. Σακελλαρίου άφησε υπόνοιες για τις αποφάσεις  που έλαβε το ΣτΕ για το πρώτο μνημόνιο και το PSI. O νόμος επίσης για τον ΕΝΦΙΑ είναι ξεκάθαρα αντισυνταγματικός γιατί επιβαρύνει την περιουσία ανθρώπων που λόγω της κρίσης δεν έχουν πλέον εισόδημα.
Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 4 του Συντάγματος «οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου» στο τέλος της κατηφόρας όλοι όσοι έβλαψαν τη χώρα θα βρεθούν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης χωρίς καμιά εξαίρεση.

Και επειδή αναφερόμαστε στην ελληνική δικαιοσύνη θα χαρώ να δω έναν εισαγγελέα να ξεκινήσει έρευνα για τις χρηματοδοτήσεις του Τζώρτζ Σόρος σε ελληνικά ΜΜΕ. Πως δόθηκαν τα χρήματα αυτά. Μήπως ήταν «μαύρα» χρήματα. Μήπως με τα χρήματα αυτά κάποιοι πρόσφεραν υπηρεσίες σε ξένα κέντρα βλάπτοντας τη χώρα; Νομίζω ότι πρέπει να καλεστεί και ο Τζώρτζ Σόρος να δώσει εξηγήσεις. 

- Θεωρείτε ότι τα τελευταία 6 χρόνια επήλθε και μια κοινωνική πλέον κρίση; Ποια νομίζετε ότι είναι τα χαρακτηριστικά της; 

Στόχος των μνημονίων ήταν αρχικά η διάλυση του ιδιωτικού τομέα ο οποίος χτυπήθηκε αλύπητα. Στην σημερινή παγκόσμια οικονομική πραγματικότητα η μηχανή των κρατικών οικονομιών είναι ο ιδιωτικός τους τομέας. Κάνει ακριβώς ότι κάνει και η μηχανή στο αυτοκίνητο. Κινεί την οικονομία. Γι' αυτό και χτυπήθηκε πρώτος. Η διάλυση του παραγωγικού ιστού οδήγησε πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους στην ανεργία (23% σήμερα). Πολλές οικογένειες για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι χωρίς κανένα εισόδημα. Πολλές από αυτές ζουν με τις συντάξεις των γονέων τους. Εάν δεν υπήρχε η κοινωνική υποστήριξη κυρίως της εκκλησίας μέσω των δομών της, θα είχαμε θρηνήσει χιλιάδες νεκρούς από πείνα. Και αυτό που λέω δεν είναι υπερβολικό. Όταν μόνο μια ενορία που γνωρίζω στο λεκανοπέδιο της Αττικής ταΐζει καθημερινά πάνω από χίλια άτομα από τα οποία 750 είναι μέλη οικογενειών καταλαβαίνεις το ουσιαστικό και αθόρυβο έργο που κάνει η εκκλησία της Ελλάδος αυτήν την δύσκολη εποχή. Βέβαια αυτά δεν τα αναδεικνύουν τα Μ.Μ.Ε.. Πόσοι άνθρωποι είναι άστεγοι, πεινασμένοι, χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση στα σπίτια τους ούτε που το γνωρίζουμε. Αυτά είναι απαγορευμένα θέματα για τα Μ.Μ.Ε..

Υπήρξε επίσης μεγάλη επιβάρυνση λόγω της κρίσης στην ψυχική και σωματική υγεία των Ελλήνων. Η διάλυση των εργασιακών σχέσεων δημιούργησε μια εργασιακή ζούγκλα μέσα στην οποία χιλιάδες νέοι αμείβονται με μισθούς "φιλοδωρήματα". Το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων αδυνατούν οικονομικά να επισκεφτούν σε περίπτωση ανάγκης τον γιατρό και υπάρχουν άρρωστοι που αδυνατούν να πάρουν τα φάρμακά τους. Πολλά παιδιά μένουν ανεμβολίαστα. Η μείωση των κρατικών δαπανών έχει υποβαθμίσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Εάν σου τύχει κάποιο σημαντικό ιατρικό γεγονός και δεν έχεις χρήματα πεθαίνεις. Οι άνθρωποι που αναγκάζονται να νοσηλευτούν στα δημόσια νοσοκομεία και οι συνοδοί τους έρχονται σε επαφή με μια ζοφερή πραγματικότητα. Θα πρέπει όμως να τονίσω ότι υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία που αγωνίζονται παρά της αντίξοες συνθήκες με όλες τους τις δυνάμεις για να βοηθήσουν τους ασθενείς. Πρέπει όπου βλέπουμε το καλό να το επαινούμε.

Εφόσον έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο υποτέλειας και εξευτελισμού που οι δανειστές αποφασίζουν ακόμα και για τα ασήμαντα πράγματα που έχουν σχέση με το κάθε υπουργείο ξεχωριστά, η δυνατότητα άσκησης σημαντικής κοινωνικής πολιτικής είναι αμελητέα. Εδώ που φτάσαμε πρέπει να πάρουμε γενναίες αποφάσεις.

Από την αρχή διατύπωσα την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κάποια στιγμή θα διαλυθεί. Βέβαια δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τη χρονική στιγμή που θα γίνει αυτό. Πιθανόν η κατάρρευση του Ευρώ λόγω των κρυφών χρεών που έχουν οι μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες να επισπεύσει την διάλυση. Όπως επίσης και η άνοδος του Τραμπ στην προεδρία των Η.Π.Α. Σε ένα τέτοιο ασταθές περιβάλλον όταν είσαι μια μικρή χώρα με μια ασήμαντη οικονομία προσπαθείς να προφυλαχθείς  από τις συγκρούσεις των βούβαλων για να μην είσαι το βατράχι που θα πατηθεί από αυτούς. Επομένως το κρίσιμο έτος που ήταν το 2009 έπρεπε να ενισχύσουμε την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μειώνοντας ταυτόχρονα τις άσκοπες και υπερβολικές δαπάνες όπου υπήρχαν.

Ταυτόχρονα έπρεπε να προχωρήσουμε σε μονομερή αναδιάρθρωση του χρέους που θα περιλάμβανε κούρεμα 50%. Επιπλέον είναι γνωστό ότι φυσικό αέριο και πετρέλαιο αναβλύζουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδος. Δεν χρειάζεται να κάνουμε γεωτρήσεις στην "κοιλάδα του Ηροδότου". Μπορούσαμε να ξεκινήσουμε την άντληση των υδρογονανθράκων από εκεί που υπάρχουν αποθέματα σε μικρά βάθη και να καλύψουμε με αυτόν τον τρόπο μέσα από μια κρατική εταιρία το 100% των ετήσιων αναγκών μας.

Και πολλά άλλα θα μπορούσαν να γίνουν για να ισχυροποιήσουν την οικονομία μας και να προετοιμάσουμε τη χώρα για την επόμενη μέρα. Αντί αυτών ακολουθήθηκε ο γνωστός δρόμος των μνημονίων και φτάσαμε εδώ που ήμαστε σήμερα. Εγκλωβισμένοι σε ένα σημείο στο οποίο ούτε στο ευρώ μπορούμε να μείνουμε ούτε σε εθνικό νόμισμα μπορούμε να πάμε. Είμαστε στον εικοστό όροφο ενός κτιρίου που έχει πάρει φωτιά και έχουμε ανεβεί στο περβάζι του παραθύρου. Εάν μείνουμε μέσα θα καούμε. Εάν πηδήξουμε θα σκοτωθούμε. Βέβαια σε μια τέτοια περίπτωση προτιμάς να πηδήξεις παρά να μείνεις και να καείς. 

Η σωτηρία της Ελλάδος όμως δεν κρίνεται από την επιλογή του ανοίγματος της Α΄ή της Β΄πόρτας. Η κάθε πόρτα οδηγεί σε μια διαδρομή. Στο τέλος της κάθε διαδρομής υπάρχει μια άλλη πόρτα που εκείνη αν την ανοίξεις μπορείς να πεις ότι σώθηκες. Δυστυχώς αυτοί που κυβερνούν είναι ανίκανοι να κάνουν την διαδρομή.  Γι' αυτό και επειδή αυτοί είναι ανίκανοι να πάρουν την ευθύνη επάνω τους όταν έρθει η στιγμή θα δώσουν σ' εμάς την δυνατότητα της επιλογής. Αν θα πεθάνουμε καιόμενοι ή πέφτοντας.

Στην διαμάχη ευρώ ή δραχμή, τοποθετήθηκα καθαρά και είπα ότι σωτηρία χωρίς έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει. Εάν πας σε εθνικό νόμισμα παραμένοντας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σαν να κάνουμε μια τρύπα στο νερό γιατί δεσμευόμαστε από τις συνθήκες της. Εάν θέλουμε επομένως να ασκήσουμε μια άλλη πολιτική που θα αντιμετωπίσει άμεσα και τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί απαιτείται η έξοδος μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

- Πόσο εφικτή νομίζετε ότι είναι, υπό τις παρούσες συνθήκες η έξοδός μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεδομένου ότι ακόμα και μια πολύ πιο ισχυρή διπλωματικά και οικονομικά χώρα, όπως η Μ. Βρετανία αντιμετωπίζει σοβαρά διαδικαστικά προβλήματα για την αποχώρησή της και έχοντας υπέρ της ότι δεν ανήκει και στον σκληρό πυρήνα (όπως ονομάζεται) της Ευρωζώνης;  

Το 2009 το πάνω χέρι το είχαμε εμείς. Σήμερα το έχουν οι δανειστές. Είναι πολύ δύσκολη η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση γι' αυτό και είπα ότι το 2009 έπρεπε να ακολουθήσουμε άλλο δρόμο με μια αναπτυξιακή πορεία. Επίσης η άποψή μου είναι ότι στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον μια χώρα μπορεί να επιβιώσει ως ανεξάρτητη δύναμη μόνο με ισχυρό εθνικό νόμισμα. Ισχυρή Ελλάδα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και χωρίς εθνικό νόμισμα δεν μπορεί να υπάρξει. Ισχυρό νόμισμα σημαίνει ισχυρή οικονομία.

Η ισχυρή οικονομία προϋποθέτει όραμα, σχέδιο, ικανότητες, ανεξαρτησία και πάνω από όλα ψυχή. Το υπάρχον πολιτικό προσωπικό δεν διαθέτει τα πιο πάνω στοιχεία.  Νομίζω ότι οι εξελίξεις έχουν ήδη δρομολογηθεί. Θα μας πάνε σε εθνικό νόμισμα πιθανόν με δημοψήφισμα για να αποποιηθούν τις ευθύνες, αλλά θα παραμείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουμε ακόμα δρόμο. Ένα κούρεμα των καταθέσεων σε περίπτωση που χρειαστούν οι τράπεζες νέα ενίσχυση και εκλογές θα μεσολαβήσουν στην εξέλιξη των πραγμάτων. Το θέμα είναι τις δύσκολες μέρες που θα έρθουν να αναδειχθούν οι άνθρωποι που θα πάρουν στην πλάτη τους την πατρίδα.

- Θεωρείτε ότι οι δανειστές έχουν ευθύνη για την δυσμενή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας; 

Οπωσδήποτε. Και το γνωρίζουν και οι ίδιοι. Εφαρμόστηκε κατά γράμμα ένα πρόγραμμα στη χώρα μας σχεδιασμένο από το Δ.Ν.Τ. Κάποιοι λένε ότι δεν το εφαρμόσαμε καλά. Θα τους διαψεύσω. Τα χρήματα των δόσεων δινόταν πάντοτε μετά τις αξιολογήσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι δανειστές συμφωνούσαν ότι ακολουθήθηκε το πρόγραμμα σωστά γι’ αυτό και έδιναν τις προγραμματισμένες δόσεις.  Θα έλθει την κατάλληλη ώρα και η στιγμή της απογραφής από μια ελληνική κυβέρνηση και θα ζητηθούν ευθύνες για τα αποτελέσματα του προγράμματος. Η Ελλάδα θα απαιτήσει αποζημίωση από το Δ.Ν.Τ. και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την καταστροφή που προκάλεσαν στη χώρα. Ευτυχώς το Δ.Ν.Τ. έχει αρκετό χρυσό στα θησαυροφυλάκια του για να μας αποζημιώσει. Η προσπάθεια του εξάλλου να απεμπλακεί από το πρόγραμμα που το ίδιο έχει σχεδιάσει είναι η αναγνώριση των ευθυνών του.

συνεχίζεται στο 2ο μέρος



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.