Τελευταίες αναρτήσεις

13 Φεβρουαρίου 2017

Για όσους ανησυχούν για το Grexit..

Γράφει ο Κλεισθένης

 Τις τελευταίες μέρες ξαναήρθε στο πολιτικό προσκήνιο η συζήτηση για την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Όλοι, "γνώστες" και γραφικοί υπερθεματίζουν ή το αντίστροφο για το ευρώ, είτε τρομοκρατώντας τους πολίτες, είτε καθησυχάζοντάς τους.
Το τι ακούνε κάθε 'μέρα τ' αυτιά μας δεν περιγράφεται.

Φυσικά δεν γίνεται ουσιαστικός διάλογος για το νόμισμα αλλά ακούμε άναρθρες κραυγές, ύβρεις, απειλές και άλλα τέτοια "ευχάριστα". Θα μπορούσε αυτή η διαδικασία νάναι για γέλια αλλά ο κόσμος υποφέρει και δεν έχει διάθεση. Ξέρει ή φαντάζεται τι τον περιμένει από αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο οικονομικοπολιτικό σύστημα. 

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά. Όποτε περιμένουμε δόση απ' τους "θεσμούς" ή όταν πρόκειται να κλείσει κάποια "αξιολόγηση", απειλούμαστε απ' τους "θεσμούς" με Grexit και μας κλείνουν την στρόφιγγα της χρηματοδότησης. Μπροστά σ' αυτούς τους εκβιασμούς, οι μεν ευρωλάγνοι πολιτικάντηδες τρομοκρατούν τον λαό ενώ μερικές ομάδες που είναι υπέρ της δραχμής προτάσσουν σαν μοναδική λύση την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Φυσικά οι "δημοσκοπήσεις" εξακολουθούν να δείχνουν συντριπτική πλειοψηφία υπέρ του ευρώ. 

Τα ερωτήματα είναι θα γίνει το Grexit; Πως; Πότε; 

Στο πρώτο ερώτημα (αν θα γίνει το Grexit) δεν υπάρχει σαφής απάντηση. Θα εξαρτηθεί από το αν εξυπηρετούνται από ένα Grexit οι διεθνείς τοκογλύφοι και το εγχώριο εξουσιαστικό σύστημα. Μήπως περιμένει κάποιος ότι θα ρωτήσουν τον λαό; ή ακόμη και αν ερωτηθεί ο λαός η θέλησή του θα γίνει πράξη; 

Στα ερωτήματα πως και πότε υπάρχει απάντηση. Φυσικά δεν πρόκειται για προφητεία αλλά για απλή λογική ανάλυση που προκύπτει από τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα. 

Η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα δεν πρόκειται να γίνει ξαφνικά. Ο λόγος είναι προφανής. Υπάρχει πιθανότητα κάτι τέτοιο να έχει μη ελεγχόμενες εξελίξεις, κάτι που το σάπιο και διεφθαρμένο οικονομικοπολιτικό μας σύστημα τρέμει. Ανεξέλεγκτες εξελίξεις μπορεί να σημαίνει "σάρωμα" των σημερινών πολιτικών κομμάτων και ίσως μερικοί να οδηγηθούν σε δίκες για το κατάντημα της χώρας.  

Το πολιτικό ένστικτο επιβίωσης θα αναγκάσει τους πολιτικάντηδες να προετοιμάσουν έτσι το κλίμα και την μετάβαση σε εθνικό νόμισμα ώστε να μην κινδυνέψουν οι ίδιοι και οι πάτρωνές τους. 

Ακόμη πρέπει να γίνουν και οι απαραίτητες ενέργειες απ' το υπόδουλο οικονομικοπολιτικό σύστημα έτσι ώστε την αλλαγή νομίσματος να την εκμεταλλευτούν οι εξουσιαστές καθώς και να εξασφαλιστεί ότι οι "δανειστές" θα πάρουν όσα το δυνατόν περισσότερα απ' το λεγόμενο χρέος. Πρέπει η αλλαγή να γίνει από τους πολιτικάντηδες ερήμην του λαού. 

Όσον αφορά το πότε, σημειώνω ότι όταν δούμε κόμματα με πιθανότερο τον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάζουν γραμμή πλεύσης και πάρουν θέση υπέρ της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, τότε θα είναι και ο χρόνος που θα γίνει το Grexit. 

Επίσης θα δούμε στις "δημοσκοπήσεις" το ποσοστό που θα είναι υπέρ της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα να είναι πλειοψηφικό. 

Συμπερασματικά πιστεύω ότι δεν πρέπει να ανησυχούν οι ευρωλάτρες ούτε να πανηγυρίζουν οι δραχμολάγνοι. Υπάρχει αρκετός χρόνος έως ότου συμβεί το Grexit.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.