25 Φεβρουαρίου 2017

Νέο πιο ωμό πραξικόπημα και νέα μεγαλύτερα ψέματα από τον Τσίπρα

«Συμφωνία» χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση. Νέα μεγαλύτερα ψέματα. Ανύπαρκτη αντιπολίτευση στη Βουλή. 
Για άλλη μια φορά απεδείχθη ότι στην παρούσα Βουλή δεν υπάρχει αντιπολίτευση.
Ο Αλέξης Τσίπρας και η σπαρασσόμενη ομάδα του μπορεί να συνεχίζει ακάθεκτος και «ανενόχλητος» να λέει όλο και περισσότερα ψέματα και να προχωρά στην κατάλυση του Συντάγματος, σε γυμνά πραξικοπήματα και σε απροκάλυπτη παραβίαση κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμότητας και λαϊκής κυριαρχίας.
Ο Αλ. Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση – πάσα του Βασ. Λεβέντη, η οποία κατατέθηκε μόνο και μόνο για να κάνει πλάτες στον πρωθυπουργό, μίλησε για «συμφωνία» φάντασμα με την ΕΕ και υποτίθεται με το ΔΝΤ, η οποία επισήμως δεν έχει εμφανιστεί πουθενά. 
Το νέο χειρότερο πραξικόπημα 
Ουδέποτε έχει γίνει τόσος θόρυβος για μια συμφωνία που δεν ξέρει κανένας και την οποία ο Αλ. Τσίπρας μπορεί αυθαίρετα να παραλείπει ή να εμφανίζει σημεία της.
Το βέβαιον είναι ότι αυτή η συμφωνία θα δεσμεύσει την χώρα με μέτρα μετά το 2019, ίσως και νωρίτερα, τα οποία ο Αλ. Τσίπρας δεν διαθέτει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση για να λάβει.
Ο Αλ. Τσίπρας, χωρίς λαϊκή εντολή, με πραξικόπημα που ακύρωνε τις εκλογές της 25ης Γενάρη και το δημοψήφισμα του Ιούλη, προχώρησε με τα μνημονιακά συνεταιράκια του, στη συνθηκολόγηση του 3ου μνημονίου, για να κάνει εκλογές εκ των υστέρων με βάση εθνικά και ευρωπαϊκά τετελεσμένα.
Τώρα ο Αλ. Τσίπρας, χωρίς καμία λαϊκή εξουσιοδότηση, προχωρά με τη «συμφωνία» του Eurogroup σε τέταρτο και χειρότερο μνημόνιο. Το νέο πραξικόπημα, συντελείται πάλι με την κάλυψη του Προέδρου της Δημοκρατίας και των άλλων κομμάτων της Βουλής.
Κι αυτό το μνημόνιο είναι χειρότερο ακόμα από το τρίτο, όχι μόνο προς τα αντιλαϊκά μέτρα που περιέχει, και τα οποία θα διαμορφωθούν πλήρως στη συνέχεια, αλλά και γιατί δεν προβλέπει καμία χρηματοδότηση.
Τα νέα ψέματα Τσίπρα 
Ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή για τη «συμφωνία», ξεπέρασε σε ψέματα τον μέχρι τώρα εαυτό του, ο οποίος πιστεύαμε ότι είχε κερδίσει επάξια το έπαθλο του ψεύδους.
Ο Αλ. Τσίπρας θρασύτατα μας είπε ότι συνομολογήθηκε «υπέρβαση της λιτότητας», επανέλαβε πως δεν θα υπάρξει «ούτε ένα ευρώ επιβάρυνση», παρότι και ο Τσακαλώτος ακόμη διασκέδασε αυτήν την ρήση και πως θα υπάρξουν αντισταθμιστικά μέτρα ισοδύναμου δημοσιονομικού αποτελέσματος απέναντι σε όσα μέτρα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό και τα λαϊκά στρώματα.
Σε πολύ λίγο χρόνο, πολλά ψεύδη σε ρυθμό πολυβόλου. 
Αφορολόγητο και συντάξεις 
Και όμως ο Αλ. Τσίπρας, όπως κανένας άλλωστε από την κυβέρνηση, ούτε ο ίδιος ο Τσακαλώτος, δεν τόλμησαν να διαψεύσουν τις εγκυρότατες πληροφορίες του Eurogroup για τη μείωση του αφορολόγητου μέχρι και στις 5.000 ευρώ, ίσως και παρακάτω και τη μείωση από 30 – 40% και των παλιών κύριων συντάξεων. Κι αυτά για να μην προσθέσουμε μια ντουζίνα προαπαιτούμενα, με χαρακτηριστική την εξάρθρωση της δημόσιας ενεργειακής βάσης και νέες απορρυθμίσεις.
Το αβίαστο συμπέρασμα, λοιπόν, είναι ότι τα ως άνω, άγριου βάθους αντικοινωνικά μέτρα, όχι μόνο δεν αμφισβητούνται, αλλά σιωπηρά επιβεβαιώνονται και συνιστούν τη χαριστική βολή στην πιο ευάλωτη κοινωνική πλειοψηφία, αλλά και στην οικονομία.
Το τρικ των αντισταθμιστικών 
Το επιχείρημα Τσίπρα – Τσακαλώτου, ότι γι’ αυτά κι άλλα επαχθέστατα μέτρα θα υπάρξουν αντισταθμιστικές ρυθμίσεις δεν έχει καμία απολύτως πειστικότητα.
Καταρχάς δεν μας εξηγούν από την κυβέρνηση γιατί θα λαμβάνονται μέτρα μηδενικού δημοσιονομικού αποτελέσματος. Ποιος ο λόγος αυτών των ασκήσεων, δήθεν, μηδενικού αθροίσματος;
Η απουσία εξήγησης είναι ηχηρότατη.
Ακόμα, όμως και αν δεχθούμε αυτό το «παράδοξο»: προσθέτουμε έσοδα στον προϋπολογισμό με το ένα χέρι για να του τα αφαιρέσουμε με το άλλο. Ακόμα, λοιπόν, και αν αποδεχθούμε αυτό το σκεπτικό, το οποίο προφανώς δεν ισχύει (και αν το δεχθούμε θα εφαρμοστεί εφόσον η χώρα πιάσει πρωτογενή πλεονάσματα πάνω από το 3,5%), καθόλου δεν σημαίνει ότι η δημοσιονομική ουδετερότητα σημαίνει κοινωνική και ταξική ουδετερότητα.
Οι «θεσμοί» επιμένοντας στη μείωση αφορολόγητου και συντάξεων, επιμένουν σε «διαρθρωτικά» μέτρα ταξικής φύσης, που κλιμακώνουν την «εσωτερική υποτίμηση», η οποία, αν μιλάμε για εθνικό νόμισμα, οι ίδιοι κύκλοι θεωρούν, για να το αντικρούσουν, ότι έχει τελειώσει.
Τα μέτρα όποιας αντιστάθμισης, αν υπάρξουν και για το ύψος που θα υπάρξουν, θα είναι μέτρα κυρίως ενίσχυσης των επιχειρηματικών κερδών και ελάφρυνσης του βάρους σε επιχειρήσεις.
Τέτοια μέτρα, ακόμα και στο βαθμό που είναι σωστά, ουδόλως θα αντισταθμίσουν την ταξική λεηλασία του αφορολόγητου, των συντάξεων κλπ.
Φυσικά για τον γράφοντα τέτοια διλήμματα δεν υπάρχουν, παρά μόνο στα μυαλά των «θεσμών» και των μνημονιακών υπαλλήλων. Η οικονομία χρειάζεται συνολική ώθηση με προτεραιότητα πάντοτε στα πλατιά στρώματα της φτωχής μισθωτής εργασίας, της φτωχής αγροτιάς και των φτωχών πολύ μικρών αυτοαπασχολούμενων κάθε μορφής. 
Στην αρχή του τέλους. Ποιου τέλους; 
Φυσικά όλα τούτα είναι ακόμα «λόγια» χωρίς χειροπιαστή υλική βάση.
Είναι απλώς η αρχή μιας νέας περιπέτειας που μπαίνει η χώρα, με πολύ σκληρό, όπως φαίνεται και μάλλον μοιραίο, τέλος.
Η έλευση των «θεσμών» στην Αθήνα δεν σημαίνει κάποια γρήγορη έκβαση των συζητήσεων.
Όλα δείχνουν ότι θα υπερβούμε την άνοιξη και θα φτάσουμε αισίως καλοκαίρι και βάλε.
Η Ελλάδα ξανά πάει για νέο και οριστικό στραγγάλισμα, μπλεγμένη στις αντιφάσεις του ελληνικού ιδιόμορφου καπιταλισμού, πουλημένη από ένα εξωνημένο κατεστημένο πολιτικό προσωπικό και «μπαλάκι» μεταξύ των αντιθέσεων και ανταγωνισμών στο τετράπλευρο Γερμανία, ΕΕ, ΔΝΤ, ΗΠΑ.
Μόνο μια μεγάλη, σχεδόν επαναστατική, δημοκρατική ανατροπή μας σώζει. Τόλμη και απόφαση. 
Κ.Μ 
iskra.gr
το είδαμε ΕΔΩ 
ΣΧΟΛΙΟ
Πέρα από το ότι τα περισσότερα από όσα λέει το άρθρο είναι σωστά εν τούτοις θέλω να τονίσω στους αναγνώστες ότι το άρθρο προέρχεται από το αριστερό iskra.
Από τους πρώην συντρόφους του Τσίπρα...
Που έφυγαν λίγο μετά (κι όχι αμέσως, το τονίζω κι αυτό...) το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος του Ιουλίου του 2015 και την προδοσία και υπογραφή του 3ου μνημονίου....  



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.