Τελευταίες αναρτήσεις

13 Φεβρουαρίου 2017

Κορόιδα ψηφοφόροι

Οι άνθρωποι αρέσκονται στο επιφανειακό. Τρελαίνονται να τους λες μεγάλα λόγια και να τους φουσκώνεις τον εγωισμό τους. Θυμηθείτε μόνο τα «περήφανα γηρατειά» του Παπανδρέου. Με κάτι τέτοια συνθήματα ο κόσμος τον στήριξε για τετραετίες, αρκετές ώστε να φέρει την χώρα στην σημερινή κατάσταση. 

Έτσι τώρα όλοι είναι κολλημένοι στις τηλεοράσεις και τρώνε κουτόχορτο από πολιτικούς, δημοσιογράφους και εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Και φυσικά ότι και να ψηφίσετε, όποιον συνδυασμό ΚΩΜΑτων και να βγάλετε στην εξουσία πρέπει να ξέρετε ότι σας την έχουν στημένη.

Δεν μπορείτε να βάλετε καινούριο κρασί σε παλιά ασκιά.
Δεν υπάρχει περίπτωση τα στημένα με ιδιωτικό χρήμα κόμματα (πχ Ποτάμι) να κάνουν κάτι που δεν θα συμφέρει τον χρηματοδότη/εργοδότη τους.

Δεν υπάρχει περίπτωση οι παλαιές πολιτικές δομές, όπου κυριαρχούν παλαιοί διεφθαρμένοι πολιτικοί, μαθημένοι στις μίζες και στις κομπίνες να επαναστατήσουν και να πάνε αντίθετα στο κατεστημένο και στην ληστρική ΕΕ «των λαών».

Δεν υπάρχει περίπτωση οι νέοι πολιτικοί, γόνοι πολιτικών και επιχειρηματιών, που μεγάλωσαν στα πούπουλα και σπούδασαν στο Κέμπριτζ ή στο Γέιλ να πάνε αντίθετα με τις επιταγές των εκπαιδευτών τους.

Όσο και αν δεν μπορώ να το αποδείξω «με χαρτιά», όσο και αν δεν πρόκειται ποτέ να σας πείσω γιατί θα το θεωρήσετε αμέσως «συνομωσιολογία» και «φαντασία», πάντοτε τα σχέδια των πολυεθνικών και των ισχυρών της εκάστοτε εποχής διαδικάζονται σε βάθος δεκαετιών.

Και επειδή «δεν χρειάζεται να πιεις όλο το βαρέλι για να καταλάβεις ότι το κρασί ξίνισε» θα σας δώσω ένα πρόχειρο παράδειγμα μακρόχρονου σχεδιασμού:

Η ΔΕΗ είναι (μάλλον ήταν) μία τεράστια εταιρεία με βαρύ εξοπλισμό, αξία δισεκατομμυρίων και μεγάλης στρατηγικής σημασίας για την χώρα. Είχε τέτοια πιστοληπτική ικανότητα ώστε δανειζόταν από το εξωτερικό με χαμηλό επιτόκιο και πέρναγε «υπογείως» το χρήμα στα κρατικά ταμεία. Κανένας δεν θα άντεχε οικονομικά να αγοράσει την ΔΕΗ ολόκληρη. Πολλοί όμως μπορούν να την αγοράσουν σε κομμάτια.

Πρώτο βήμα: Κάποια στιγμή ο Ανδρέας Παπανδρέου άρχισε να επιτίθεται στους δημοσίους υπάλληλους που ο ίδιος τους αύξανε συνεχώς τους μισθούς. Ειδικά για την ΔΕΗ χρησιμοποιούσε τον όρο «ρετιρέ» για τους υπαλλήλους της. Μάλιστα σε μία περίπτωση (που πρέπει να συνέβη επί Μητσοτάκη) η λάσπη και η παραπληροφόρηση ήταν απίστευτη. Οι εφημερίδες έβγαλαν πρωτοσέλιδο την βεβαίωση αποδοχών ενός δεητζή με πηχυαίους τίτλους του στυλ «Τόσα παίρνουν οι οδηγοί στην ΔΕΗ». Φυσικά ο κόσμος έμεινε με την εντύπωση ότι ο κάθε οδηγός στην ΔΕΗ παίρνει αυτό τον πραγματικά μεγάλο για την εποχή μισθό. Η αλήθεια όμως ήταν ότι ο συγκεκριμένος οδηγός ήταν ο οδηγός του διευθυντή της ΔΕΗ. Για πολλούς μήνες πηγαινόφερνε τον διευθυντή στα εργοτάξια σε ολόκληρη την Ελλάδα. Έτσι «είχε τρελαθεί» στις υπερεργασίες, τα επιδόματα εκτός έδρας και στις εικοσιτετράωρες υπερωρίες αφού βρισκόταν σε μόνιμη εικοσιτετράωρη υπηρεσία μακριά από το σπίτι του. Σημειωτέον ότι πληρωνόταν με βάση όλα αυτά που είχε θεσπίσει (μέσω των συνδικαλιστών) ο Παπανδρέου εκείνη την εποχή.

Βήμα δεύτερο: Πάλι επί Παπανδρέου άρχισε η συζήτηση για «εκσυγχρονισμό» της ΔΕΗ και προτάθηκε το κόψιμό της σε τρεις εταιρείες ώστε όλα να είναι πιο ευέλικτα. Η προπαγάνδα περί τεμπέληδων και καλοπληρωμένων δημοσίων υπαλλήλων συνεχίζεται.

Βήμα τρίτο: Κάποια στιγμή στις εναλλαγές εξουσίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ψηφίστηκε το μοίρασμα της ΔΕΗ σε «Παραγωγή, Μεταφορά, Πώληση» (δικοί μου πρόχειροι όροι). Η προπαγάνδα των τεμπέληδων και καλοπληρωμένων δημοσίων υπαλλήλων συνεχίζεται.

Βήμα τέταρτο: η ΕΕ μαζί με την ΝΔ (που τώρα θέλει να μας σώσει) ανακαλύπτει ότι υπάρχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που απαιτεί λιτότητα. Η προπαγάνδα περί τεμπέληδων και καλοπληρωμένων δημοσίων υπαλλήλων συνεχίζεται.

Βήμα πέμπτο: Ο Γιωργάκης μετά τις απίστευτες (σε επίπεδο εθνικής προδοσίας) κομπίνες του και τα ψέματα του «λεφτά υπάρχουν» μας χώνει στον πάτο του πηγαδιού. Έρχεται και η ώρα των καλοπληρωμένων δημοσίων υπαλλήλων που «φταίνε για την κατάσταση» οπότε απολύονται σωρηδόν.

Βήμα έκτο: οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αποδυναμώνουν την ΔΕΗ και την μετατρέπουν σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Βήμα έβδομο: ο «επαναστάτης» Τσίπρας μας χώνει ακόμα πιο βαθιά στην κρίση και οι ευγενείς πιστωτές για να μας «σώσουν» ΑΠΑΙΤΟΥΝ την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Τώρα κορόιδα ψηφοφόροι θα συμβούν τα παρακάτω:
1) Θα πουληθούν τα φιλέτα της ΔΕΗ για ένα κομμάτι ψωμί.
2) Εσείς θα είσαστε ευχαριστημένοι που γλυτώσατε από τους κακούς λογαριασμούς της και τους τεμπέληδες υπάλληλους.
3) Οι γερμανοί και άλλοι που θα αγοράσουν τα «καλά κομμάτια θα τρελαθούν στο χρήμα.
4) Ο κρατικός κορβανάς θα φτωχύνει ακόμα περισσότερο.
5) Οι δήμοι θα αναγκαστούν να πάρουν διαφορετικά τα χρήματα που έπαιρναν μέσω των λογαριασμών, θα φαλιρίσουν τελικά (λόγω της ανυπαρξίας τεχνικής υποδομής) και θα αρχίσει ένας νέος γύρος ξεπουλήματος στην «ιδιωτική» πρωτοβουλία.

Και η αλυσίδα προγραμματισμένων γεγονότων θα συνεχίσει, ενώ εσείς έχοντας αποδεχθεί το φαινόμενο των μνημονίων, θα συζητάτε και θα τσακωνόσαστε αιώνια για το ποιο πολιτικό ΚΩΜΑ θα σας σώσει.

Αλλά φυσικά όλα αυτά είναι αρλούμπες αφού δεν θα τα διαβάσετε σε καμία «έγκυρη» εφημερίδα ούτε θα τα ακούσετε από τους «μαχόμενους» τηλε-δημοσιογράφους των μεγαλοκαναλαρχών, έτσι δεν είναι; 

αιέν αριστεύεινShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.