Τελευταίες αναρτήσεις

22 Φεβρουαρίου 2017

Ευχαριστούμε Μουσταφά…

Ομολογώ ότι οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον «συμπρόεδρο» Ακιντζί για την τελευταία αντίδρασή του, σχετικά με την απόφαση της Βουλής για αναφορά στα σχολεία του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950, και την αποχώρηση από τις συνομιλίες.

Γιατί του χρωστούμε ένα ευχαριστώ; Γιατί πολύ απλά μας έδειξε τα δόντια του και μας έδωσε μια γερή δόση αλήθειας για το τι θα ακολουθήσει σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού με την τουρκικών προδιαγραφών λύση που προκρίνουν οι Τούρκοι. Όσο καλόπιστα και να το δει κάποιος, η ουσία είναι η ίδια. Το παραμικρό που δεν θα αρέσει στους «συγκυβερνώντες μας» και δεν θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας, θα προκαλούν πρόβλημα και θα μας «καταγγέλλουν» στην Τουρκία, η οποία θα είναι παρούσα με τον στρατό της ως εγγυήτρια δύναμη – πάγια τουρκική θέση – ή σε οποιονδήποτε άλλο οργανισμό. 

Εμείς; Όταν θα έχουμε καταργήσει την Κυπριακή Δημοκρατία με την υπογραφή μας για να ενωθεί τάχα το νησί μας, πού θα αποταθούμε; Ποιος θα μας προστατεύσει; Χωρίς στρατό, χωρίς υπόσταση, θα είμαστε απλά ένα κρατίδιο, μια κοινότητα. 

Οι καθημερινές τουρκικές απειλές και η τελευταία αντίδραση των Τουρκοκυπρίων μάς δείχνουν ξεκάθαρα πού οδηγούμαστε. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται περαιτέρω χρόνος ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια για να πειστούν κάποιοι για τις προθέσεις της Τουρκίας. Όχι πως έχουν αλλάξει ποτέ, πάντοτε ίδιες ήταν και θα είναι. Απλώς έκλειναν μάτια και αυτιά, και για δικές στους σκοπιμότητες έδιναν ελπίδες στον κυπριακό λαό, λέγοντας ότι η Τουρκία θέλει λύση, έχει θετική ρητορική και διάφορες άλλες ανοησίες.

Η επιβεβαίωση για το αντίθετο ήρθε ακόμα μια φορά, προκαλώντας πανικό στην πάντοτε ανέτοιμη ελληνοκυπριακή πλευρά να αντιμετωπίσει τα διάφορα σενάρια που μπορεί να προκύψουν. 

Οφείλω να ομολογήσω ότι με εξέπληξε ευχάριστα η απάντηση του Πρόεδρου Αναστασιάδη στον κ. Ακιντζί. Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες πατριωτικές ιαχές, αφού η ενδοτική πολιτική του μας έφερε εδώ που είμαστε. Η αναβάθμιση του κ. Ακιντζί σε «συμπρόεδρο», με τους χειρισμούς των τελευταίων χρόνων, του έδωσε το θράσος να «βάζει χέρι» στην παιδεία μας και την ιστορία του νησιού μας. Και δεν είναι η πρώτη φορά. 

Ό,τι και να κάνει, όμως, η Ιστορία είναι Ιστορία και οφείλουμε να τη γνωρίζουμε και να παραδειγματιζόμαστε, ώστε να μην επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη. 

Επίσης, φάνηκε για ακόμα μια φορά ο ενδοτισμός κάποιων στην πολιτική ηγεσία του νησιού, που έσπευσαν να αλλάξουν τους κανονισμούς στη Βουλή, μήπως και επαναληφθεί το φαινόμενο και θυμώσει ξανά το «θηρίο». Ή, ακόμα χειρότερα, ταυτίστηκαν με τις τουρκικές τοποθετήσεις, παρόλο που η ιστορία του κόμματός τους, λέει ότι στήριξαν το Ενωτικό Δημοψήφισμα. Η στάση τους θυμίζει το σύνδρομο της Στοκχόλμης, όπου το θύμα ερωτεύτηκε τον βιαστή του.

Σαράντα δύο ολόκληρα χρόνια σιωπούμε στους πανηγυρισμούς για τη σφαγή των Ελληνοκυπρίων στην Τηλλυρία. Με τη δική μας ανοχή, οι Τουρκοκύπριοι περνούν από το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας για να μεταβούν, με λεωφορεία, στην πολύπαθη Τηλλυρία, για να γιορτάσουν τη σφαγή των συμπατριωτών τους, των Ελληνοκυπρίων. Σαράντα δύο χρόνια εμείς τιμούμε νεκρούς και αγνοούμενους τις μαύρες μέρες του Ιούλη, και στα κατεχόμενα πανηγυρίζουν, με τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα να παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πάλι με δική μας ανοχή. 

Καθημερινά κοιμόμαστε, ξυπνάμε με την τουρκική σημαία σχηματισμένη στον Πενταδάκτυλο να μας θυμίζει πού κατάντησε η πατρίδα μας. Και αυτό με την ανοχή μας.

Ακόμα, οι Τούρκοι αξιωματούχοι καθημερινά σχεδόν μας απειλούν και αποκαλούν την πατρίδα μας εκλιπούσα. Μας παρουσιάζουν ξεκάθαρα τους σχεδιασμούς τους. Και πάλι με την ανοχή μας. 

Και λέω με την ανοχή μας, γιατί ποτέ δεν αντιδράσαμε όπως αρμόζει στο θύμα. Δεχτήκαμε και αποδεχτήκαμε τη μοίρα που μας επέβαλαν.

Η πολιτική του ενδοτισμού δεν μας οδήγησε πουθενά και ούτε θα μας οδηγήσει. Και αυτοί που ξαφνιάζονται με τις τουρκικές προκλήσεις, είναι υποκριτές. Δεν είναι προκλήσεις, αλλά η πάγια τουρκική πολιτική, η οποία δεν είναι άλλη από τον πλήρη έλεγχο του νησιού μας. 

Και αν θέλουν να μιλήσουμε για ένωση, ας μας απαντήσει πρώτα ο κ. Ακιντζί τι είναι η μεταφορά νερού και ρεύματος στα κατεχόμενα; Τι είναι η πλήρης οικονομική εξάρτηση των κατεχομένων από την Τουρκία; Η μεταφορά εποίκων; Η αλλοίωση των τοπωνυμίων; Οι απειλές για την Κυπριακή ΑΟΖ; Και άλλα τόσα που γίνονται καθημερινά. Ένωση ή προσάρτηση στην Τουρκία.

Αυτά, φυσικά, δεν είναι προκλήσεις προς τους Ελληνοκυπρίους. Για τον λόγο αυτό, σε ευχαριστούμε, Μουσταφά, που μας επιβεβαίωσες την πάγια τουρκική πολιτική στο Κυπριακό. Σε ευχαριστούμε που μας επιβεβαίωσες την τουρκική τακτική, όταν θέλετε κουτοπόνηρα να τορπιλίσετε τις συνομιλίες για δικές σας σκοπιμότητες. Γυρεύετε αφορμή για να «θιχτείτε» και να παίξετε το παιγνίδι απόδοσης ευθυνών. 

Όσο για μας; Θα συνεχίσουμε να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου, ελπίζοντας…  

ΕΛΕΝΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.