Τελευταίες αναρτήσεις

12 Φεβρουαρίου 2017

Μετά το μηδέν

Γράφει ο Νίκος Λυγερός  

Το καλό που έχει ο μηδενισμός είναι ότι δεν έχεις να περιμένεις τίποτα απ’ αυτόν κι ότι όλα γίνονται μετά το μηδέν. Ο κυβερνητικός μηδενισμός δεν μπορεί να προσφέρει καμιά προοπτική. Το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να βάζει φόρους παντού για ν’ αρμέξει τους πολίτες. Και είναι λογικό, αφού τους βλέπει όλους σαν ένα κοπάδι αγελάδων που ακολουθεί σιωπηλά εντολές, διατάγματα και νόμους που είναι ο ένας πιο παράλογος από τον άλλο. Τόσο φαίνεται, λοιπόν, όταν είσαι κενός ότι ακόμα και με εξουσία δεν μπορείς να κάνεις τίποτα το ουσιαστικό. Και φαίνεται ότι η προσποίηση λειτουργεί ως εργαλείο προπαγάνδας για τη μάζα. Σιγά σιγά αντιλαμβάνονται όλο και περισσότεροι ότι ένα κόμμα του μηδενισμού δεν μπορεί να κυβερνήσει. Διότι πολύ απλά ποτέ δεν προετοιμάστηκε γι’ αυτό. Πάντα λειτουργούσε μέσω της αντίδρασης και δεν ξέρει τι είναι η δράση, ούτε η πράξη λύνοντας ψευδοπροβλήματα, προσπαθεί να σώσει τις εντυπώσεις σ’ ένα μερίδιο της μάζας που συνεχίζει να πιστεύει στο κενό παρά το κενό των αποτελεσμάτων.

Ο μηδενισμός βασίζεται θεμελιακά στην αδράνεια της μάζας κι όσο αυτή δεν αντιδρά ως λαός, αυτός συνεχίζει την πορεία του δίχως ενοχές, ούτε τύψεις. Εκμεταλλεύεται μάλιστα αυτή τη διαδικασία για να πει ότι παράγει έργο, αφού δεν υπάρχει καμιά αντίσταση στις αποφάσεις του. Βέβαια, ο ίδιος βλέπει από τώρα το μηδέν του απολογισμού του κι ότι η πατρίδα μας θα χρειαστεί ανοικοδόμηση μετά τη φυγή του μ’ έναν τρόπο ή μ’ έναν άλλο από την κυβέρνηση. Έτσι, περάσαμε από κοκτέιλ Μολότοφ και κάψιμο σημαίας, σε μια εξουσία του μηδενισμού που δεν ξέρει καν ότι να είσαι ριζοσπαστικός σ’ ένα λαό διαχρονικό που ανήκει στον Χρόνο, είναι απλώς έγκλημα που θα οδηγήσει σε τιμωρία. Αλλά δεν έχουν διαβάσει το έργο του Ντοστογιέφσκι και δεν ξέρουν για τους Δαιμονισμένους, ούτε για τους Αδελφούς Καραμαζώφ και θεωρούν ακόμα ότι όλα επιτρέπονται ακόμα και η απραξία. Όμως, ο λαός μας ανήκει στην Ανθρωπότητα και ήδη άρχισε να μετρά με τον ακάθεκτο ρυθμό της αριθμητικής μετά το μηδέν.

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής ΓεωστρατηγικήςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.