Τελευταίες αναρτήσεις

1 Φεβρουαρίου 2017

Γυναίκα έζησε έξι μέρες χωρίς πνεύμονες

Για έξι ημέρες μια γυναίκα από τον Καναδά επιβίωσε χωρίς πνεύμονες χάρη σε μια πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που ανέλαβαν να οξυγονώνουν και να κυκλοφορούν το αίμα της όταν και οι δύο πνεύμονές της αφαιρέθηκαν ταυτόχρονα. 

Οι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο του Τορόντο πήραν μια απόφαση ζωής ή θανάτου- ζωής, όπως αποδείχθηκε- έχοντας στα χέρια τους την ασθενή Melissa Benoit και τον χρόνο να μετρά σε βάρος τους. Σύμφωνα με το Russia Today η Benoit πάσχει από κυστική ίνωση και τον Απρίλιο του 2016 είχε κολλήσει μια σοβαρή πνευμονική λοίμωξη, ανθεκτική σε κάθε αντιβιοτικό. 

«Στην περίπτωση της Melissa ήμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε κάτι γιατί πραγματικά πέθαινε και αν δεν κάναμε κάτι, θα πέθαινε αναμφίβολα εκείνη την ημέρα» δήλωσε ο Δρ Niall Ferguson, εντατικολόγος στο University Health Network. 

Εκείνη την εποχή δεν είχε βρεθεί δότης και δεν υπήρχε προηγούμενο για τέτοια διαδικασία. Ωστόσο η ιατρική ομάδα επέλεξε να πάρει αυτή την υψηλού ρίσκου απόφαση με την ελπίδα να βρεθεί εγκαίρως δότης. Δεν είχε φανταστεί πως θα περίμενε έξι ημέρες.
«Για πρώτη φορά στην ιστορία είχαμε στη ΜΕΘ μια ασθενή χωρίς πνεύμονες. Πρακτικά ζούσε με τεχνητό πνεύμονα, τεχνητή καρδιά και τεχνητό νεφρό για έξι μέρες» τόνισε ο Δρ Shaf Keshavjee, διευθυντής του Toronto Lung Transplant Program.

Οι δύο συσκευές που κρατούσαν τη Melissa ζωντανή μετά την αφαίρεση των πνευμόνων και επί έξι ημέρες ήταν οι Novalung και ECMO. Η πρώτη έβαζε οξυγόνο στο αίμα της Benoit απομακρύνοντας ταυτόχρονα το διοξείδιο του άνθρακα και η δεύτερη έστελνε το αίμα στο σώμα της. 

Καθώς ήταν η πρώτη φορά που ακολουθήθηκε μια τέτοια διαδικασία, η ιατρική ομάδα αναγνώριζε πως βρισκόταν σε αχαρτογράφητα νερά. 

Τα συμπεράσματά τους δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Journal of Thoracic and Cardiovascular Surgery στις 25 Ιανουαρίου και ασφαλώς θα συνεχίσουν να παρακολουθούν Melissa όχι μόνο τους επόμενους μήνες αλλά τα επόμενα χρόνια. 

Στο πλαίσιο της ανάρρωσής της η γυναίκα χρειάστηκε να μάθει εκ νέου να σηκώνει το κεφάλι της και τον κορμό της αλλά και να στέκεται, ύστερα από εξάμηνη παραμονή στο κρεβάτι, μετά την επέμβαση. 

Ετοιμάζεται παράλληλα για ακόμα μια μεταμόσχευση στο προσεχές μέλλον καθώς προκλήθηκε κάποιο πρόβλημα στα νεφρά της κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής. Η μητέρα της έχει ήδη ανακοινώσει πως θα είναι δότρια. 

«Επιστρέφεις από το χείλος του θανάτου στη ζωή στο σπίτι σου. Είμαι τόσο ευγνώμων, τόσο χαρούμενη που είμαι σπίτι μου» δήλωσε η Benoit. 

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Οπως σχεδόν σε όλες τις επιστήμες η ιατρική είναι ικανή για τις μεγαλύτερες ευεργεσίες προς τον άνθρωπο αλλά και για τα μεγαλύτερα εγκλήματα..... π.χ. εκτρώσεις.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.