15 Φεβρουαρίου 2017

Ο σουλτάνος κάθεται σαν κλώσα και περιμένει την αξιολόγηση ΔΝΤ- ΕΕ

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Κάθεται σαν κλώσα που ηθελημένα επιθυμεί να σπάσει τα αυγά και να κάνει ομελέτα στο ΑΙΓΑΙΟ.

Είναι τόσες πολλές οι  αντικρουόμενες πληροφορίες και οι πηγές αυτή την στιγμή και τι δεν θα έδινε ο σουλτάνος για να μάθει το μυστικό…
Μένει τελικά το ΔΝΤ ή φεύγει; 

«Dijsselbloem: H Ελλάδα θα χρεοκοπήσει εάν φύγει το ΔΝΤ»
«Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφασίσει να αποχωρήσει, δήλωσε χθες στο ολλανδικό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του SP Arnold Merkies, σύμφωνα με δημοσίευμα της Financieele Dagblad.» http://www.capital.gr/ 15 Φεβρουαρίου 2017 

«Bloomberg: Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ μοιάζει ξανά ευάλωτη» http://www.iefimerida.gr/15 Φεβρουαρίου 2017 

«FT: Η Ελλάδα είναι περισσότερο άρρωστη από ποτέ» 

«Η συζήτηση για το "ακραίο χειρουργείο" του Grexit επανέρχεται σαν μια σοβαρή προοπτική που δεν είναι και τόσο εκτός πραγματικότητας, αναφέρει ο Tony Barber των Financial TImes σε άρθρο του στην εφημερίδα, επισημαίνει το protothema.gr» http://www.capital.gr/Τρίτη, 14-Φεβ-2017 10:37

«Το «καλώς ήρθε το δολάριο» θα ακουστεί ξανά στην Ελλάδα: Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και σύνδεσή της με το δολάριο ζητάει ο Ted Malloch, που προαλείφεται από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ενωση και απηχεί τις απόψεις του Ν.Τραμπ και τους σχεδιασμούς του απέναντι στην Ελλάδα.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης μάλιστα δήλωσε στην συνέντευξή του στη Realnews ότι κάποιοι Ελληνες έχουν ήδη έρθει σε επαφή με ινστιτούτα στις ΗΠΑ για το ενδεχόμενο «δολαριοποίησης» της Ελλάδας http://www.pronews.gr/portal Τρίτη, 14-Φεβ-2017 
Μεγαλύτερη αγωνία από όλους μας την έχει ο σουλτάνος. 

Δεν είναι και τόσο απλό πράγμα η αποχώρηση του ΔΝΤ από το μνημονιακό πρόγραμμα εν Ελλάδι.
Είναι σαν να ξηλώνεις  από το βαλκανικό μανίκι το πουλόβερ της ΕΕ που δέχτηκε ήδη κοπτοραπτική με το Brexit το καλοκαίρι.

Η πιθανή ΕΞΟΔΟΣ αργά ή γρήγορα του ΔΝΤ σηματοδοτεί την αρχή της εξόδου του πολυεθνικού κεφαλαίου από την Ελλάδα.
Μπορεί επίσης να σηματοδοτεί και την αρχή εξελίξεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της Ελλάδος.
Δύναται επίσης όλα αυτά να ανοίξουν και την όρεξη των γειτόνων-τούρκων που θα θελήσουν να εξαγάγουν τα μεγάλα προβλήματα τους στο ΑΙΓΑΙΟ  με μια γενικευμένη εμπλοκή. 

Η Τουρκία είναι ξεκρέμαστη ενεργειακά, εκείνο που την ενδιαφέρει είναι όχι απλώς να γίνει κόμβος μεταφοράς ενέργειας αλλά να αποκτήσει ενεργειακή αυτοδυναμία.
Από τότε που εισήλθαμε στον θαυμαστό κόσμο των μνημονίων ο τούρκος έχει ένα παραπάνω φόβο.

ΦΟΒΑΤΑΙ μήπως οι δανειστές μας του φάνε τα πετρέλαια που διεκδικεί στο Αρχιπέλαγος του ΑΙΓΑΙΟΥ.
Για αυτό και παρακολουθεί με προσοχή και νοιάζεται για την πορεία του κλεισίματος της αξιολόγησης με τους δανειστές-τοκογλύφους.
Με βάσει την πορεία των οικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα καταστρώνει τον τελικό σχεδιασμό της σύγκρουσης-εμπλοκής που επιθυμεί να δρομολογήσει για να παγιώσει τις άπληστες ορέξεις του.

ΕΙΜΑΣΤΕ αδελφοί στην κρίσιμη συγκυρία της επαλήθευσης μια προφητείας τριών αιώνων;
«Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ~Οι Τούρκοι θα μάθουν το μυστικό 3 μέρες γρηγορότερα από τούς Χριστιανούς» 

Τελικά τι εννοούσε ο Άγιος ΠατροΚοσμάς όταν έλεγε:
«Οι Τούρκοι θα μάθουν το μυστικό 3 μέρες γρηγορότερα από τούς Χριστιανούς». (Τό αλβανικόν χειρόγραφον έχει τήν προφητείαν ως εξής: «Οι Τούρκοι θά τό καταλάβουν τρείς ημέρες γρηγορώτερα από τούς Χριστιανούς», από το βιβλίο «Κοσμάς ο Αιτωλός» του Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγ. Καντιώτη). Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, προφήτεψε για την εποχή μας, στην προσπάθεια του να μας αφυπνίσει, ότι οι Τούρκοι θα είναι περισσότερο έτοιμοι από εμάς, τη στιγμή που θα λάβουν εντολή για να προβούν σε επιθετική ενέργεια εναντίον της Ελλάδας. http://www.pentapostagma.gr/ 12 Μαρτίου 2016, 10:06 μμ

Οι τοκογλύφοι έκαναν ένα ουσιαστικό λάθος. Πίστεψαν ότι μπορούν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα απέραντο τραπεζικό προιόν, μη γνωρίζοντας ότι η ΕΛΛΑΔΑ δεν είναι απλώς μια έκταση γης, αλλά ένα Παγκόσμιο Πολιτισμικό Ιδεώδες έτοιμο να δράσει θεραπευτικά στην κατακερματισμένη από την ψυχοπάθεια ανθρωπότητα.

Τελικά στο τραπέζι –φαγοπότι που θέλουν να στρώσουν στο ΑΙΓΑΙΟ και οι τούρκοι και οι τοκογλύφοι Ευρωπαίοι  θα μείνουν με τα μαχαιροπήρουνα.

Αδελφοί η πορεία μας είναι ήδη δρομολογημένη και αποφασισμένη από τον Ουρανό να μας περάσει αλώβητους μέσα από παγίδες και ναρκοπέδια που μας στήνουν και να μας οδηγήσει σε εκείνο το σημείο που ενώνονται δυο ήπειροι.

Με πίστη και ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.