23 Φεβρουαρίου 2017

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Σύνορα Ελλάδος με τη Σερβία… 

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων των Σόρος, Ροκφέλερ, Κίσινγκερ, Μπιλ και Χίλαρυ Κλίντον, Ομπάμα και Νιούλαντ, “ύφαινε” εδώ και 4 δεκαετίες το σχέδιο της Παγκοσμιοποίησης που θα λάμβανε την οριστική του μορφή με την εκλογή στην Προεδρεία των ΗΠΑ της Χίλαρυ Κλίντον. Θα απέμενε μόνο η αναγόρευση του Παγκόσμιου Δικτάτορα, ο οποίος στα χρόνια διακυβέρνησης των ΗΠΑ από τη Χίλαρυ Κλίντον, θα λάμβανε σάρκα και οστά!

Αυτό το πολυετές σχέδιο, που είχε μετατρέψει αργά αλλά σταθερά σε παγκοσμιοποιημένες Κοινωνίες αρκετά Έθνη – κράτη του χθες, με αποδυναμωμένες τις θρησκευτικές αντιστάσεις τους, αλλά και την ξεφτισμένη αυταπάρνηση για την χαμένη Εθνική ταυτότητα, ήλθε να διαταράξει η εκλογή στην Προεδρεία των ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ.

Γι΄ αυτό έχουν λυσσάξει τα όργανα της Παγκοσμιοποίησης ανά τον Κόσμο και δεν θα πάψουν να προσπαθούν να ανατρέψουν τον Ντόναλντ Τραμπ, αφού αυτά που διακήρυξε προεκλογικά ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ, υλοποιούνται κατά γράμμα μετά την εκλογή του!

Σηματοδοτεί αλλαγή πλεύσης των ΗΠΑ η πολιτική Τραμπ στα Βαλκάνια… 

Ο Καλιφορνέζος Ρεπουμπλικάνος Βουλευτής του Ντόναλντ Τραμπ, Ντάνα Ροραμπάχερ, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ, σε συνέντευξη του στην αλβανική τηλεόραση, σηματοδότησε τι μέλλει γενέσθαι στην περιοχή των Βαλκανίων μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρεία των ΗΠΑ! Είπε λοιπόν μεταξύ των άλλων:

«Η υποτιθέμενη “Μακεδονία” δεν είναι χώρα. Η δημιουργία της ΠΓΔΜ ήταν ένα αποτυχημένο εγχείρημα και σήμερα είναι ώριμες οι συνθήκες για έναν επανασχεδιασμό των συνόρων! Το κρατίδιο πρέπει να διαμελισθεί, γιατί υπάρχει μεγάλος διχασμός και δεν μπορούν να ζήσουν όλοι μαζί! Οι Κοσσοβάροι και οι Αλβανοί της “Μακεδονίας” θα πρέπει να γίνουν μέρος του Κοσσόβου και της Βουλγαρίας ή όποιας άλλης χώρας πιστεύουν ότι έχουν σχέση! Η ΠΓΔΜ έγινε επειδή κάποιος πριν 30 χρόνια (;;;) έπρεπε να τακτοποιήσει μια ρύθμιση που προέκυπτε από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας»!

Με αυτά που δήλωσε ο Ντάνα Ροραμπάχερ, σηματοδότησε, όπως είπε: «μια ειρηνική αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια που θα είναι σε όφελος της Βαλκανικής»!

Άφησε δε να διαφανεί πως τα όσα ισχυριζόταν, αποτελούσαν στόχο του Ντόναλντ Τραμπ!

Αρκεί εμείς να θυμηθούμε, ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου στην τελευταία συνάντηση (2013) που είχε με τον Μάθιου Νίμιτς των Ηνωμένων Εθνών, γεράκι της Παγκοσμιοποίησης, παραχώρησε στο γειτονικό κρατίδιο τη σύνθετη ονομασία της “Μακεδονίας”! Εάν δεν έχει επιτευχθεί τούτο ακόμη, οφείλεται στις εθνοτικές διαφορές που έχει το κρατίδιο της ΠΓΔΜ!!

Αναταραχή για την ανατροπή Ράμα στην Αλβανία…

Μεγάλη αναταραχή επικρατεί αυτές τις ημέρες στην Αλβανία με την κάθοδο μεγάλου αριθμού πολιτών στους δρόμους που κατακλύζουν τα Τίρανα και ζητούν την ανατροπή της “διεφθαρμένης” κυβέρνησης του Έντι Ράμα!

Ως γνωστόν ο Έντι Ράμα είναι “ψυχοπαίδι” του Σόρος και τα τελευταία χρόνια είχε οδηγήσει στο ζενίθ του τον αλυτρωτισμό της Αλβανίας έναντι της Ελλάδος!

Επίσης, ο αδελφός του Έντι Ράμα ήταν ο υποκινητής του διπλωματικού επεισοδίου Σερβίας – Αλβανίας τον Οκτώβριο του 2014, όταν σε αγώνα των Εθνικών τους ομάδων για τα προκριματικά του Euro 2016 στο Βελιγράδι, “ταξίδεψε” το τηλεχειριζόμενο αεροπλανάκι, πετώντας το πάνω από το γήπεδο και από το οποίο  κρεμόταν η σημαία της “Μεγάλης Αλβανίας” που συμπεριλάμβανε τη Σερβία, την Ήπειρο και την Κέρκυρα!!

Η συγνώμη της Σερβίας στην αναγνώριση της “Μακεδονίας”… 

Τον Ιανουάριο του 2017 η Σερβία ζήτησε από την Ελλάδα συγνώμη για την αναγνώριση των Σκοπίων ως “Μακεδονία”. Και τούτη η συγνώμη έγινε μια πολυεπίπεδη συγνώμη, αφού και οι ταμπέλες στις Εθνικές Οδούς της Σερβίας αναφέρουν το κρατίδιο ως FYROM! Το συγνώμη δε, συνοδεύθηκε από την επιθυμία επαναχάραξης των συνόρων στα Βαλκάνια!!

Άξονας Σερβίας – Ελλάδος… 

Όλα τα παραπάνω έχουν να κάνουν με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρεία των ΗΠΑ!

Πηγή μας που έχει επεξεργασθεί την όλη κατάσταση στα Βαλκάνια επί σειρά ετών, μας εκμυστηρεύθηκε ότι η Ελλάς θα πρέπει να επιδιώξει τη δημιουργία συνοριακής επαφής με τη Σερβία! Το οποίο σημαίνει σύνδεση του Άξονα Βελιγραδίου – Αθήνας, κάτι που όπως αναφέρουμε επιζητούν και οι Σέρβοι!

Γι΄ αυτό εκτιμάται ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε εξελίξεις στο ζήτημα Μαυροβουνίο.
Δηλαδή, της ενσωμάτωσής του με τη Σερβία!!
Ωστόσο, αυτός ο συνδυασμός εξυπηρετεί και το στρατηγικό εθνικό δόγμα της Βουλγαρίας, που τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια χορηγεί αφειδώς τη Βουλγαρική υπηκοότητα σε Σκοπιανούς πολίτες καθώς και σε χιλιάδες Σκοπιανούς φοιτητές που φοιτούν σε Βουλγαρικά Πανεπιστήμια, λαμβάνοντας υποτροφίες από το Βουλγαρικό Κράτος!!

Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του Εθνικιστικού κόμματος των Σκοπίων (MRO) και πρώην Πρωθυπουργός Λιούμπο Γκεοργκέφσκι, διαμένει μόνιμα στη Σόφια έχοντας λάβει τη Βουλγαρική υπηκοότητα!!

Εις γνώση της Ρωσίας ο επανασχεδιασμός  των Βαλκανίων… 

Είναι βέβαιο σύμφωνα με την πηγή μας, ότι ο Βλαδιμίρ Πούτιν μετά την αυτοκρατορική κάθοδό του στη Συρία και γενικά στη Μέση Ανατολή, αλλά και την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, έχει στρέψει την προσοχή του στη διείσδυση της Ρωσίας στα Βαλκάνια!

Που δεν βρίσκει αντίθετο τον Ντόναλντ Τραμπ, παρ΄ ότι έκανε προ ημερών δήλωση για την Κριμαία και βγήκε προς τα έξω πως ενόχλησε τον Πούτιν. Η δήλωση αυτή εκτιμάται πως έγινε για εσωτερική κατανάλωση των επικριτών Τραμπ στις ΗΠΑ!

Αφού όλοι γνωρίζουν πως ο επανασχεδιασμός  των Βαλκανίων δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη Ρωσική συγκατάθεση με συγκεκριμένες οικονομικές και πολιτικές επιρροές!!

Ανησυχία στην Τουρκία… 

Ο αλυτρωτισμός των Αλβανών στη δημιουργία της “Μεγάλης Αλβανίας”, είχε σύμμαχο την Τουρκία!

Δεν είναι λοιπόν παράξενο το γεγονός ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διοργανώνει στις 16 Απριλίου Δημοψήφισμα στην Τουρκία για Συνταγματική Αναθεώρηση. Η οποία θα ανοίξει το δρόμο στον Ερντογάν για να μεταφέρει όλες τις Εκτελεστικές Εξουσίες στον Πρόεδρο (δηλαδή στον ίδιο) ενώ τώρα τις έχει ο Πρωθυπουργός!

Έτσι, θα ισχυροποιηθεί αφού θα μπορεί να διορίζει Υπουργούς, να κηρύττει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να διαλύει την εθνοσυνέλευση κλπ!!

Κατ΄αυτόν τον τρόπο ο Ερντογάν θα νιώσει πάλι ισχυρός μετά το ταρακούνημα που ένιωσε από το πραξικόπημα εναντίον του τον Ιούλιο του 2016 και μετά τις τόσες δηλώσεις που κάνει ο Τραμπ και οι οποίες ανησυχούν βαθύτατα τον Τούρκο Σουλτάνο!!

Επίλογος… 

Στην Πατρίδα μας δυστυχώς δεν έχουμε μια Πατριωτική κυβέρνηση που θα ενστερνιστεί και θα αρπάξει τη Μεγάλη Ευκαιρία που δίνεται στην Ελλάδα! 

Εκτός εάν…



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.