Τελευταίες αναρτήσεις

5 Φεβρουαρίου 2017

Γροθιά στον διχασμό!

Γράφει ο Νίκος Ταμουρίδης 

Ο διχασμός των Ελλήνων, με την τεράστια ευθύνη των πολιτικών κομμάτων, συνεχίζεται. Η σκοτοδίνη των πολιτικών παθών επικρατεί πλέον όχι τόσο στις πλατείες, αλλά στα πολύχρωμα τηλεοπτικά παράθυρα, όπου παρελαύνουν οι πρωταγωνιστές του εθνικού δράματος, αλλά και στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα στα κοινωνικά δίκτυα! 

Ο κονιορτός της πολιτικής διαμάχης δεν λέει να πέσει, γεγονός που εγγυάται μόνο τις ραγισμένες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Η κομματική πόλωση απειλεί να μετατρέψει σε μισητούς αντιπάλους ανθρώπους που μέχρι χθες ήσαν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι, γείτονες, συνεργάτες, συγχωριανοί, συντοπίτες, συμπολίτες! Η πολιτική παλαίστρα συντρίβει και καταστρέφει κάθε ανθρώπινη σχέση. 

Μέγας υπεύθυνος της όλης κατάστασης, ο διαχρονικός εθνικός διχασμός, που τεχνηέντως μας καλλιεργούν, ξένοι και ντόπιοι ταγοί, για να μας κρατούν χωρισμένους, γιατί γνωρίζουν τη δύναμή μας όταν είμαστε ενωμένοι. Και στη εποχή μας, ο ''εμφύλιος'' πόλεμος, ο οποίος δεν έχει τελειώσει, με ευθύνη της σύγχρονης αριστερής νομενκλατούρας, που ιδεοληπτικά ονειρεύεται ακόμη να δει τον ελληνικό λαό να μετατρέπεται σε ένα λούμπεν προλεταριάτο. Σε αυτόν τον διχασμό-πόλεμο η Ελλάδα οφείλει διαχρονικά την εξάντληση, τον κομματισμό, τη διαφθορά, την πτώχευση, την αποτύφλωση, την εκμηδένιση της ηθικής της δύναμης. 

Ο σύγχρονος όμως εμφύλιος αυτός πόλεμος δεν προήλθε από παρθενογένεση, αλλά είναι προϊόν μιας απάτης. Πρόκειται για την μεγαλύτερη απάτη που έλαβε χώρα ποτέ στα πολιτικά χρονικά. Και δεν είναι άλλο παρά ο διαχωρισμός των πολιτών σε δεξιούς και αριστερούς (οι επιτήδειοι αυτοονομάστηκαν κεντρώοι). Λέξεις προερχόμενες καθαρά από την χωροταξική τοποθέτηση των κομμάτων εντός του βουλευτηρίου. Λέξεις που έξυπνα μετατράπηκαν σε ιδεολογίες, ενώ ιδεολογία είναι ο ιδανικός τρόπος ζωής μιας κοινωνίας. Και ακόμη χειρότερα, λέξεις που απέκτησαν και αξίες, όπως οι πολυδιαφημισμένες (μέχρι πρότινος) αξίες της αριστεράς(!), που απεδείχθησαν αξίες της υποταγής, της αρπαχτής, του ανθελληνισμού και της αθεΐας. 

Χωρίς καμία απολύτως αίσθηση εθνικής ευθύνης, οι υπεύθυνοι για το αδιέξοδο του διαχωρισμού αυτού των Ελλήνων, προσπαθούσαν (και συνεχίζουν να προσπαθούν) αγωνιωδώς να βρουν λύσεις μέσω των εκλογών, οι οποίες από μια δημοκρατική διαδικασία κατάντησαν να γίνουν ''πλυντήρια'' ευθυνών των εκάστοτε υπευθύνων για την κατάντια της χώρας. Γι αυτό, στις εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων δεκαετιών, δεν υπήρχε διαμάχη μεταξύ εθνικής πολιτικής και πολιτικής συμφερόντων. Τα συμφέροντα έπαιξαν μόνα τους και κέρδισαν αμαχητί. 

Έτσι μοιραίως, η Πολιτική στη χώρα μας κατάντησε να σημαίνει ψέμα, απάτη, διαφθορά, καρέκλα, κόμμα, συμφέρον! Αντί να εξυπηρετεί τον πολίτη, εξυπηρετεί τον εγωκεντρισμό της! 

Όλα τα κόμματα στην σημερινή πολιτική γεωγραφία της χώρας κείνται ως σωρός ερειπίων. Είναι απλοί όγκοι άμορφοι, ασχημάτιστοι, άνευ συνειδήσεως, άνευ παλμών, άνευ ζωής. Οι πολιτικοί μας ταγοί σκυφτοί και ντροπιασμένοι, πλήρως εξαρτημένοι από τον ξένο παράγοντα, την φιλαυτία και την φιλαρχία. Ντόπιοι δουλοπάροικοι, ραγιάδες ραγιάδων βασιλείς, που το μόνο που ξέρουν και μπορούν να κάνουν είναι να λένε το yes sir, στους ξένους πάτρωνές τους. Φαίνεται ότι οι κακοί δαίμονες ζήλεψαν την δόξα της όμορφης και πλούσιας χώρας μας και, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη μας, ταλανίζουν σήμερα τους κατοίκους της με πιέσεις και στερήσεις. Ας μην τους δώσουμε κι εμείς χείρα βοηθείας! Ας αλλάξουμε. 

Υπάρχει λύση και αυτή είναι η ενότητα. Υπάρχει λύση και αυτή είναι η αποτίναξη των διαφόρων κομματικών ετικετών. Η σύμπραξη όλων των πολιτικών δυνάμεων που έχουν ελληνοκεντρικό χαρακτήρα. Οι Έλληνες δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια του διχασμού, μέσα σε αυτή τη θλιβερή κατάρρευση όλων των δομών της πατρίδας μας. Ας ενωθούμε, με βάση τις αξίες της ελληνορθόδοξης παράδοσής μας. Μακριά από παλιές ψεύτικες ιδεολογίες. Ας δώσουμε μια δυνατή γροθιά στον διχασμό! 
Ας αποφασίσουμε: 

- Να καταδικάσουμε το πνεύμα το ανειλικρινές και το ανελεύθερο. Να συντρίψουμε την πολιτική του διχασμού και τους κρύφιους πολιτικούς μηχανισμούς. 
- Να κηρύξουμε τον πόλεμο ενάντια στον εθνομηδενισμό (στο πολιτικό-ιδεολογικό πεδίο), στον ατομοκεντρισμό (στο πνευματικό-κοινωνικό πεδίο) και στα οικονομικά συμφέροντα (στο οικονομικό πεδίο). 

Μόνον έτσι θα πέσει ο κονιορτός της πολιτικής διαμάχης και θα διαλυθεί η σκοτοδίνη των πολιτικών παθών! 

Εάν η ιδέα περί συμπράξεως όλων των αγνών πατριωτικών δυνάμεων καρποφορήσει, ο τόπος δεν έχει παρά να μακαρίσει εαυτόν και να δρέψει τους καρπούς αυτής. Αλλιώς ας ετοιμαστεί η Ελλάς να θρηνήσει το μέλλον της! 

Νίκος Ταμουρίδης 
Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ 
Μέλος Διοικούσας Επιτροπής της Ελεύθερης ΠατρίδαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.