Τελευταίες αναρτήσεις

18 Φεβρουαρίου 2017

Αρθρα του Νίκου Λυγερού για το Ισλάμ και την Τρομοκρατία.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός 

Οι μαύρες σημαίες

Όλοι νόμιζαν ότι ήξεραν τι σημαίνει βαρβαρότητα μέχρι που είδαν τις πρώτες μαύρες σημαίες μέσα στην πόλη. Τις είχαν δει βέβαια στις τηλεοράσεις τους, αλλά δεν έδιναν την πρέπουσα σημασία. Όλοι πίστευαν ότι αυτά τα γεγονότα γινόντουσαν μακριά και δεν είχαν, στην ουσία, σχέση με τη ζωή τους. 

Είχαν δίκιο τελικά… Είχαν σχέση μόνο με το θάνατό τους. Στην αρχή είχαν την εντύπωση ότι πρόκειται για ένα όνειρο ή κάποιο κακόγουστο ανέκδοτο. Όμως, το όνειρο πέθανε με το πρώτο αυτοκίνητο που ήρθε κυματίζοντας μια μαύρη σημαία. Δεν ήταν κάποιο αστείο…

Οι βάρβαροι είχαν φτάσει στην πόλη μας, εκεί όπου ζούσαμε παλιά και ελεύθερα. Από εκείνη τη στιγμή και μετά όλα άλλαξαν. Οι μαύρες σημαίες δεν ήταν πια η εξαίρεση. Όλο και περισσότερες καρφώνονταν πάνω στις στέγες και κυκλοφορούσαν μέσα στους δρόμους. Σαν να μην έφτανε αυτό, όλοι όσοι μιλούσαν στο παρελθόν γι’ αυτές με τρόπο απαξιωτικό, ετοίμαζαν τα πράγματά τους, έφευγαν από την πόλη, εγκαταλείποντας τα πάντα. Δεν υπήρχε ίχνος αντίστασης. Κι όλα όσα έλεγαν πρωτύτερα, είχαν εξαφανιστεί.

Ήταν σαν να είχε σταματήσει ο χρόνος, σαν να είχε σβήσει το παρελθόν. Στους δρόμους είχε μόνο τον κόσμο που έφευγε. Κανένας δεν θεωρούσε ότι θα μπορούσαν ν’ αντισταθούν στους τρομοκράτες. Όλοι ήθελαν να σώσουν το τομάρι τους και τίποτα άλλο. Το μόνο που τους σταματούσε στον δρόμο ήταν μια εκτέλεση. Άκουγαν τα ουρλιαχτά των ανθρώπων που ζητούσαν έλεος και στη συνέχεια το τσεκούρι των δημίων που εκτελούσε τη βάρβαρη τιμωρία. Η πόλη πέθαινε μπροστά στα μάτια τους τα ανήμπορα.

πηγή 

Απάνθρωπη θρησκεία

Όλα ήταν παράλογα ή μάλλον κυριαρχούσε το παράλογο. Ο θάνατος ακολουθούσε δειλά τις εντολές των τρομοκρατών. Οι μαύρες σημαίες δεν ήταν μόνο η αρχή αλλά και το τέλος. Ήταν μια ταφόπλακα χωρίς τάφο. Δεν ήταν καν κενοτάφιο. Τα θύματα δεν είχαν δικαίωμα ταφής. Ο καταδικασμένος δεν είχε να περιμένει τίποτα μετά την τιμωρία. Ο χρόνος σταματούσε και μετά ή μάλλον πέθαινε κι αυτός μετά από τέτοιο πόνο. Κανένας δεν είχε φανταστεί τέτοια καταδίκη της πόλης. Το μόνο έγκλημα ήταν η τιμωρία κι αυτή εκτελούσε την αθωότητα. 

Αυτή η θρησκεία του θανάτου πίστευε μόνο στην τιμωρία κι όλα ήταν πια απαγορευμένα. Δεν υπήρχε δικαίωμα ζωής σε αυτή τη βάρβαρη θρησκεία. Και οι αθώοι άρχισαν ν’ αναρωτιούνται γιατί δεν υπήρχε καμία βοήθεια από πουθενά. Κανείς δεν θυμόταν πόσο αδιάφορος ήταν ο πληθυσμός στη δυστυχία των άλλων. Ακόμα και τώρα που έβλεπαν τις μαύρες σημαίες, ήθελαν να πιστέψουν ότι κάτι θα γινόταν για να σωθούν. Όμως δεν γινόταν τίποτα. Οι άταφοι νεκροί πλήθαιναν και η πόλη άρχισε να μυρίζει τον θάνατο.

Στην πραγματικότητα όλη η πόλη βρωμούσε πια. Οι βάρβαροι την είχαν μετατρέψει σ’ ένα φοβερό και ανοιχτό μπουντρούμι, ένα στρατόπεδο θανάτου που σκότωνε και την παραμικρή ελπίδα σωτηρίας. Κανείς δεν είχε καταλάβει πώς λειτουργούσε αυτό το φαινόμενο, ο τρόμος αφόπλιζε τους πάντες. Η πόλη έμοιαζε με στοιχειωμένη. Τίποτα δεν θύμιζε το παρελθόν και το μέλλον πέθαινε χωρίς δυνατότητα επιστροφής. Η γενοκτονία είχε αρχίσει λόγω αδιαφορίας. Αυτό πρόλαβαν να καταλάβουν. Τίποτα άλλο.

πηγή 

Καταραμένη πόλη

Κανείς δεν ήξερε ότι υπήρχαν θρησκείες που δεν είχαν ούτε εντολές, ούτε συμβουλές, αλλά μόνο κατάρες. Μόνο όταν είδαν ότι η πόλη ήταν καταραμένη, μερικοί άνθρωποι κατάλαβαν τι σημαίνει, οι άλλοι δεν ήθελαν να καταλάβουν. Αυτή η θρησκεία θα βασάνιζε ακόμα και τους αγγέλους και θα κατέστρεφε το φύλο τους όποιο και να ήταν.

Αυτό το κατάλαβε ο πληθυσμός μόνο όταν είδε τους αποκεφαλισμένους σταυρούς. Δεν έφτανε η τιμωρία στη βαρβαρότητα. Δεν έφτανε ο αποκεφαλισμός των ανθρώπων. Για τα κτήνη ακόμα και ο θάνατος ήταν ένα εργαλείο. Έτσι σταύρωναν το αποκεφαλισμένο σώμα για να το μετατρέψουν σε κορμί δίχως ίχνος ανθρωπιάς. Οι μαύρες σημαίες κυμάτιζαν χωρίς κανένα εμπόδιο και τώρα τους ακολουθούσε η μυρωδιά των πτωμάτων ενώ το κεφάλι των θυμάτων ήταν πια μόνο ένα βάρος πάνω στη γη ποτισμένη με το αίμα τους.

Δεν υπήρχε έλεος μέσα στην πόλη, όλα ήταν φυσιολογικά. Ο τρόμος είχε τρυπήσει τα αυτιά τους, ο φόβος είχε γίνει τατού και η βαρβαρότητα κρεμιόταν από τα καρφιά της γλώσσας. Τα στίγματα της γενοκτονίας ήταν παντού. Κι όμως υπήρχαν κράτη που δεν το συζητούσαν καν ως θέμα. Δεν ήταν σε καμιά από τις ημερήσιες διατάξεις τους. Οι άνθρωποι πέθαιναν μέσα στη γενική αδιαφορία και αυτή αποτελούσε το υπόβαθρο της βαρβαρότητας. Για αυτήν η αδιαφορία ήταν πλούτος και την εκμεταλλευόταν. Στη συνέχεια χρησιμοποιούσε τον φόβο για να εγκαταστήσει τον τρόμο θεσμικά. Οι μαύρες σημαίες ήταν σαν κομμένα κεφάλια αθώων, είχαν το χρώμα της απουσίας των ψυχών. Ακόμα και αυτές έφευγαν από την καταραμένη πόλη. 

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής ΓεωστρατηγικήςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.