Τελευταίες αναρτήσεις

7 Φεβρουαρίου 2017

Ανοικοδομώντας το Παρελθόν

Γράφει ο Νίκος Λυγερός 

Μετάφραση από τα αγγλικά: Β. Μπακλέση, Κ. Σταμπολίδου 

Αν αγωνίζεσαι για την Ανθρωπότητα, η προστασία των αθώων ανθρώπων δεν είναι ποτέ αρκετή, διότι η βαρβαρότητα θέλει να καταστρέψει το παρελθόν για να σκοτώσει το μέλλον. Δεν πρόκειται μόνο για μια μάχη στη Μοσούλη, αλλά για ένα πραγματικό πόλεμο.

Η Daesh προσπάθησε να εξαλείψει κάθε ίχνος της Ανθρωπότητας, αλλά ό, τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό. Το ξέρουμε αυτό στις ΗΠΑ από 9/11 και το αποδείξαμε με τον Πύργο της Ελευθερίας. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί ακόμα και μετά το τέλος του πολέμου. Γι 'αυτό πρέπει να ξαναχτίσουμε το παρελθόν και ειδικά το αρχαίο παρελθόν. 

Η τρομοκρατία είναι απλά ένα εργαλείο της βαρβαρότητας κι αν θέλεις να βοηθήσεις την Ανθρωπότητα, θα πρέπει να τους δείξεις, ότι είσαι ελεύθερος, είσαι δυνατός επειδή είσαι Δίκαιος, επειδή είσαι μαχητής. Δεν πρόκειται να χάσουμε τη μνήμη μας γιατί ο αγώνας μας είναι η μνήμη του μέλλοντος και αυτή χρειάζεται το παρελθόν. 

Με άλλα λόγια, η ανοικοδόμηση του παρελθόντος θα είναι το επόμενο βήμα. Επειδή ο πόλεμος δεν είναι το τέλος αλλά αρχικό σημείο της αντεπίθεσης μας εναντίον της βαρβαρότητας. Δεν θέλουμε μόνο ελεύθερους ανθρώπους, αλλά άνδρες και γυναίκες με μνήμη και αυτό αρχίζει με την ιστορία και όχι με την τρομοκρατία. 

Η διαδικασία ανοικοδόμησης είναι ακόμα πιο σημαντική, διότι πρέπει να αποδείξουμε στη βαρβαρότητα ότι ποτέ δεν θα την αφήσουμε να είναι ένα σημείο αναφοράς για τους ανθρώπους μας. Σε καμία περίπτωση! Η ανοικοδόμηση του παρελθόντος είναι ο επόμενος μας πόλεμος ενάντια στη βαρβαρότητα. Πολλοί από τους δικούς μας είναι πληγωμένοι, αλλά δεν ξεχνάμε κανέναν, έτσι η ανακατασκευή των αρχαιολογικών χώρων θα είναι η απόδειξη ότι το παρελθόν μας είναι ακόμα ζωντανό, με τη βοήθεια του μέλλοντος. Τώρα ο καθένας μας ξέρει το καθήκον του. Θα είμαστε εδώ, ακόμα και μετά το τέλος, αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε στους τρομοκράτες και στη βαρβαρότητα: Γι 'αυτό μην προσπαθήσετε να μας τρομοκρατήσετε. Αυτό είναι απλά αδύνατο, γιατί θυμόμαστε το μέλλον και αυτό θα είναι χωρίς εσάς! Επειδή είμαστε η συνέχεια του παρελθόντος μας.

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δείτε επίσης: 

Interview of N. Lygeros to Ahmad Al Rikaby. Radio Dijla. Mosul, Iraq, 05/02/2017 ΕΔΩ 
Interview of N. Lygeros to Ahmad Al Rikaby Radio Dijla Mosul, Iraq 05/02/2017 English version ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.