Τελευταίες αναρτήσεις

3 Φεβρουαρίου 2017

ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ δεν βρίσκονται οικόπεδα για αντιπαροχή.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ο τούρκος στο παζάρι μπορεί να είναι καλός στο ψέμα όμως είναι βλάκας. 

Το παραμύθι έσκασε μύτη τον Αύγουστο του 2015 με την προσφυγική κρίση-δούρειο ίππο των ανόμων τουρκικών σχεδιασμών επικυριαρχίας στο ΑΙΓΑΙΟ. 
ΤΌΤΕ αναγκαστήκαμε και αρθρογραφήσαμε με τον τίτλο… 
«ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΥΣΤΙΚΟ των Τούρκων. Δημιουργία ¨ΖΩΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ¨ στο ΑΙΓΑΙΟ εξ αιτίας του μεταναστευτικού κύματος»

«Και να που έγιναν της μόδας πάλι οι ¨ζώνες ασφαλείας¨ σαν γεωστρατηγικός σχεδιασμός επιβολής χάραξης νέων συνόρων στην ευρύτερη γειτονιά μας.
ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στον Ερντογάν;»
ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΔΕΙΣ 

Τους έχασε όλους αν και φαινομενικά του κάνουν τον φίλο για να τον περιποιηθούν ευγενικά σύμφωνα με τα λεχθέντα του Αγίου Γέροντος του Έθνους μας Παισίου. 
Ο μπαγάσας έχει σχέδιο και το πάει λάου-λάου.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο του 2016 σκάζει το παραμύθι της αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης.
Σήμερα με το πρόσχημα της μη έκδοσης των 8 τούρκων φυγάδων αξιωματικών παριστάνει τον αδικημένο και χύνει τα δάκρυα του στο Αιγαίο με ακατανόητες δηλώσεις.
«Η Τουρκία προκαλεί και απειλεί ξανά: Υπάρχουν 130 αμφισβητήσιμες βραχονησίδες»

Ο κ. Γιλντιρίμ πήρε τη σκυτάλη από τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και σχολιάζοντας 
«130 μικρά και μεγάλα κομμάτια βράχων στο Αιγαίο... δεν έχουν ούτε καν ταυτότητα και δεν είναι φανερό σε ποιον ανήκουν. Από παλιά έτσι ήταν. Το ξεκίνημα του προβλήματος στο Αιγαίο δεν είναι νέο, έχει πολύ βαθιά ιστορία». Iefimerida 3 Φεβρουαρίου 2017
Εδώ και πολύ  καιρό  ο τούρκος μυρίστηκε μεγάλη μοιρασιά και κάνει σαν ξελιγωμένος λύκος για αυτό φλερτάρει επίμονα  με τον Ρώσο. 
«Τράμπ και Πούτιν σχεδιάζουν τις ζώνες ασφαλείας στη Συρία! Τι παίρνει η Τουρκία» 

¨Η Συρία βρίσκεται στο κατώφλι δραµατικών αλλαγών, οι οποίες αναµένεται  να επηρεάσουν άμεσα τη στρατηγική και στρατιωτική κατάσταση κατά μήκος των συριακών συνόρων, όπερ μεταφράζεται σε γεωπολιτική αλλαγή για τη Μ. Ανατολή….¨

¨Οι ΗΠΑ θα ελέγχουν δύο ζώνες ασφαλείας, η μία θα καλύπτει ολόκληρη την περιοχή ανατολικά του ποταµού Ευφράτη, μέχρι τα ιρακινά σύνορα, συμπεριλαμβανομένων και των κουρδικών περιοχών. Πρόκειται για μια, εν µέρει, «αναβίωση» της Συμφωνίας που είχε επιτευχθεί στα τέλη του 2015 ανάµεσα στον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ, Β. ΟΒΑΜΑ, και στον Ρώσο Πρόεδρο, η οποία προέβλεπε διαχωρισμό της Συρίας σε περιοχές-ζώνες επιρροής. Ολόκληρη η επικράτεια ανατολικά του Ευφράτη παραχωρούνταν στις ΗΠΑ, ενώ η Ρωσία Θα είχε την ευθύνη για τις περιοχές δυτικά του ποταµού έως και τις ακτές της Μεσογείου.

Θα πρέπει να τονιστεί πως τα κοιτάσµατα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Συρία, αυτή τη στιγμή, εντοπίζονται στην ανατολική επικράτειά της. Ωστόσο, γεωλογικές έρευνες έχουν δείξει πως η Συρία διαθέτει σημαντικά κοιτάσµατα και στην ΑΟΖ η οποία ελέγχεται από τα δυτικά παράλια, γεγονός που ίσως αποτέλεσε αιτία, ώστε οι ΗΠΑ να υπαναχωρήσουν, τότε, από τη συµφωνία με τη Ρωσία για τις σφαίρες επιρροής στη Συρία.

Με τους όρους της νέας Συνθήκης, η τουρκική περιοχή ευθύνης, εάν και εφόσον αυτή παραχωρηθεί, εκτείνεται περίπου 650 χλμ. κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Συρίας και 35 έως 50 χλμ. εντός του συριακού εδάφους, µέχρι την κωµόπολη ΑΙ Bab…¨ Γράφει ο Πολυδεύκης 
Π. Καρβουνόπουλος 03/02/2017 http://www.militaire.gr/
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ για την τουρκία.

Το γεωπολιτικό παζάρι αποκορυφώνεται στις ώρες μας και ότι βάλει ο καθένας στο καλάθι των διεκδικήσεων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πατσίσουν οι ανοικτοί λογαριασμοί.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο άπληστος γείτονας σέρνει τα οικόπεδα του  ΑΙΓΑΙΟΥ μέσα σε αυτό το παζάρι εδώ και πολύ καιρό,  εκμεταλλευόμενος όχι μόνο την Ελληνική Οικονομική δυσπραγία αλλά και την ευαίσθητη γεωπολιτική συγκυρία των ευμετάβλητων σχέσεων των ισχυρών βλ. ΗΠΑ-ΕΕ. 

Ουσιαστικά με την εναπόθεση τόσων προσφύγων στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά μας και λόγω της συμφωνίας που υπέγραψε με την ΕΕ, πρωταρχικά και δίχως να το καταλάβει κανείς έστρωσε το υπόστρωμα για επιχειρήματα και δικαιολογίες του τύπου, ότι εκεί  υφίστανται ΖΩΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ευαίσθητου μουσουλμανικού στοιχείου και μάλιστα σε περιοχές όπου θα έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένες  κατά τα λεγόμενα του.

Η αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάννης, οι υπό αμφισβήτηση βραχονησίδες, οι γκρίζες ζώνες, η ΑΟΖ, η υφαλοκρηπίδα και τα ενεργειακά είναι και αυτά όπλα του για να ψεύδεται επανειλημμένα και κατά συρροή. 

Που καταλήγουμε; 

Οι ΗΠΑ με την άνοδο του κ. Τραμπ στην εξουσία φαίνεται να αλλάζει λειτουργικό πρόγραμμα στο γεωπολιτικό υπολογιστή της.
Η ΕΕ τρέχει ακόμα με το λειτουργικό πρόγραμμα του κ. Ομπάμα. 

Η τουρκία αυτή την στιγμή δεν διαθέτει συμβατό λειτουργικό πρόγραμμα αλλά και ούτε έχει πρόγραμμα προστασίας για ιούς.

Αυτή η παγκόσμια ρευστότητα εξουδετερώνει τους επικίνδυνους σχεδιασμούς της τουρκικής ηγεσίας που στο τέλος στα τυφλά θα καταλήξει να εμπλακεί με την Ελλάδα.

Αυτό θα είναι και το ΟΛΕΘΡΙΟ ΣΦΑΛΜΑ της. 
Διότι ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ δεν μπορείς να λάβεις σε ένα γεωπολιτικό οικόπεδο που έχει μπει στο σχέδιο πόλεως του πλανήτη για να γίνει λεωφόρος διέλευσης ενεργειακών αγωγών και ασφαλών διαδρομών ναυσιπλοίας προς το παρόν. 

Προς το παρόν, γιατί το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ το θαλάσσιο αυτό οικόπεδο το προορίζει να το ενώσει με τα ΣΤΕΝΑ  και να το κάνει πάρκο αναψυχής για την ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ. 

Με πίστη και ελπίδα 

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.