Τελευταίες αναρτήσεις

9 Φεβρουαρίου 2017

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ;

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης 

Εκατοντάδες χιλιάδες Ρουμάνοι εξεγέρθηκαν και απαίτησαν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το ΠΔ που απάλλασσε τους διεφθαρμένους πολιτικούς. Τότε η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει πίσω το ΠΔ και είπε ότι θα το περάσει ως νόμο από τη Βουλή. Οι Ρουμάνοι, όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά ξαναβγήκαν πάλι στους δρόμους, πιο πολλοί μάλιστα, απαιτώντας αυτή τη φορά την πτώση της κυβέρνησης. Πανικόβλητη η κυβέρνηση και ενθυμούμενη τι έπαθε ο Τσαουσέσκου, τα πήρε όλα πίσω. 

Εδώ, τα ζώα μας αργά. Επτά χρόνια εθνικής παράδοσης και προσωπικής εξαθλίωσης και εντούτοις εξακολουθούμε να παραμένουμε ακινητοποιημένοι και πρσδεδεμένοι στα κομματικά μαντριά και συνδικαλιστικά τεχνάσματα. 

Προσέξτε λοιπόν το εξής, σχετικά με τις συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις: Κάθε συνδικαλιστική κινητοποίηση (αγροτών, επιστημόνων, εργαζομένων, συνταξιούχων κ.λ.π.) δεν αμφισβητεί τίποτα που να αφορά όλο το λαό. Ούτε το νόμισμα, ούτε το υπάρχον πολιτικό σύστημα, ούτε το νομικό καθεστώς που απαλλάσσει τους διεφθαρμένους πολιτικούς, ούτε καν την κυβέρνηση. Είτε αγρότες είναι αυτοί, είτε συνάδελφοί μου επιστήμονες με γραβάτα, είτε εργαζόμενοι, είτε συνταξιούχοι κ.λ.π., δεν αμφισβητούν τίποτα από τα πιο πάνω και εκείνο που ζητούν είναι να ευνοηθούν οικονομικά μόνο αυτοί σε βάρος άλλων πολιτών. 

Όχι λοιπόν, εγώ δεν πρόκειται να πάρω μέρος σε τέτοιου είδους διασπαστικές κινητοποιήσεις κοινωνικού αυτοματισμού. 

Προσωπικά θέλω έξοδο από το ευρώ και τα μνημόνια και ταυτόχρονα αλλαγή του ολιγαρχικού πολιτεύματος, με εξάπλωση της επιδημίας της δημοκρατίας (όπως λέει και ο Τσόμσκι). Αν μια ενωτική κίνηση ή κινητοποίηση έχει κάποιο από αυτά τα αιτήματα, τότε ευχαρίστως να συμμετάσχω και να συγκρουστώ με ό,τι χρειαστεί. Σε καμιά περίπτωση όμως, δεν θα παίξω το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου των κομματικών συνδικαλιστικών μαγαζιών για τα δικά τους κομματικά ή οικονομικά συμφέροντα. 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.