Τελευταίες αναρτήσεις

5 Φεβρουαρίου 2017

Αχταρμάς επικαιρότητα..

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Πριν μερικά χρόνια η είδηση της ίδρυσης ελληνικής υπηρεσίας διαστήματος, θα έφερνε ένα ελαφρό μειδίαμα στα χείλια.
Σήμερα προκαλεί βαρύ καγχασμό ακολουθούμενο από βαριά "γαλλικά" για τους εμπνευστές του εγχειρήματος.

"Ψωμί, τυρί δεν έχουμε, ραπανάκια για την όρεξη", λέει ο λαός.
Ποιός τον χ@ζει όμως τον λαό; Η διαστημική υπηρεσία να 'ναι καλά να βολέψουμε όσους βολέψουμε, να φτιάξουμε και τίποτα γραφεία, να τα επιπλώσουμε, να βάλουμε και υπεύθυνους με μισθούς ντάγκα-ντάγκα και στο χέρι, υπερωρίες, να φτιάξουμε και επιτροπές, κι άλλες επιτροπές έρευνας (πσσσσ!), και σεμινάρια, και αυτοψίες στο ελληνικό "μπαϊκονούρ" Καλαμάτας, και διαστημικές πύλες (πσσσσσσσσσσ!), κι ενημερωτικά φυλλάδια, και καταχωρήσεις στον τύπο, μέγκλα πράματα. Τρέμε ΝΑSΑ. 

Λεφτά υπάρχουν! 
Για πέταμα όμως, στην κομματική καταβόθρα, και στο πηγάδι των εκλογών.
Όχι για τους συνταξιούχους. Ούτε για τα νοσοκομεία.
(Ποιός είπε ότι το ΠαΣοΚ σταμάτησε ποτέ να κυβερνάει; Το ΠαΣοΚ είναι εδώ, μεταστατικός όγκος μέσα στο ΤΣΥΡΙΖΑ. Ήταν και πρίν, καρκίνος με την ΝΔ.Και θα είναι για πάντα μέσα στην ψυχή και στην σκέψη του κάθε λαμόγιου, και του κάθε δωσίλογου πολιτικού.)

Λεφτά υπάρχουν για τους μπαρμπα-Αλέκους. Αυτοί δεν κινδυνεύουν ποτέ να ψάξουν στα σκουπίδια. 
Σκουπίδια είναι από μόνοι τους. Τί να σκαλίζουν μέσα τους; Τί να βρούν; Πάλι σκουπίδια.
Η χαμένη τιμή της Κατερίνας Μπλούμ. Και της αριστεράς επίσης. 
Η βία της εξουσίας με λόγια. 
Η εξουσία με βία, χωρίς λόγια. 

Η Αντιγόνη τους έφταιξε.
Κι αν δεν τους έφταιξε, τους τρόμαξε. 
Το αιώνια αντιστασιακό έργο του Σοφοκλή, ωδή κόντρα σους άνομους νόμους και στην ιερή υποχρέωση των ανθρώπων να αντιστέκονται στους κάθε λογής δυνάστες, και στους παραλογισμούς της εξουσίας.

Κι αν δεν την κατάργησαν ακόμη από διδακτέα ύλη, θα την καταργήσουν. Αργότερα. Σιωπηρά.
Η Ελλάδα τους δεν αντέχει πιά άλλους Έλληνες. 
Η αριστερά τους δεν αντέχει κριτική, ούτε αντίδραση. 
Ούτε σκεπτόμενους ανθρώπους.
Μόνον επήλυδες (που λέει κι ο Ψώρρας), και ημιμαθείς κομματικούς ταλιμπάν.

 Άντε παένετε ρε από 'δω, που λέει κι ο υπουργός σας ο Μπαλαφα(ρα)ς σε όποιον διαφωνεί.
Τσακίδια. Και με πύραυλο. Της διαστημικής σας υπηρεσίας.
Γρήγορα!..

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.