Τελευταίες αναρτήσεις

7 Φεβρουαρίου 2017

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΨΥΧΙΚΟ ΜΑΣ ΣΘΕΝΟΣ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων 

Το ναυάγιο των συνομιλιών για το μέλλον της Κύπρου και η απόφαση του Αρείου Πάγου για την μη έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών αποτελούν κατά την άποψή μου ευχάριστα γεγονότα και μάς οδηγούν σε διαπιστώσεις λίαν διαφωτιστικές. 

Ο Ερντογάν ενισχυμένος με ημιδικτατορικές εξουσίες εντός Τουρκίας δεν στρέφεται κατά του Ελληνισμού μόνο για εσωτερικούς λόγους. Οι διεκδικήσεις του κατά της Ελλάδος και της Κύπρου είναι σαφείς και πραγματικές. Βεβαίως λόγω του Κουρδικού θέλει να σταθεροποιήσει τη θέση του στο εσωτερικό. Πάντως η θέση του είναι ενισχυμένη λόγω της αποτυχίας του πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016 και λόγω της συμμαχίας του με το κόμμα των Γκρίζων Λύκων. 

Η αποτυχία των συζητήσεων στη Γενεύη κατέδειξε ότι η Τουρκία, με πλήρη συμφωνία και του (δήθεν μετριοπαθούς) Τουρκοκυπρίου εκπροσώπου Μουσταφά Ακιντζί, δεν παραχωρεί στα χαρτιά αυτά που κέρδισε στον πόλεμο. Τα στρατεύματα του Αττίλα θα παραμείνουν στα Κατεχόμενα εδάφη της ελληνικής Μεγαλονήσου, όπως τονίζουν όλοι οι Τούρκοι πολιτικοί. Η Τουρκία θα υπογράψει «λύση» μόνον α της εξασφαλίζει την πλήρη κυριαρχία στον Βορρά της Κύπρου και συγκυριαρχία  με βέτο στον Νότο. 

Η αισιοδοξία ορισμένων Ελληνοκυπρίων πολιτικών για άμεση λύση απεδείχθη λανθασμένη. Αυτή τη στιγμή απαιτείται υπομονή και όχι βιασύνη. Η Ελλάς οφείλει να στηρίξει την ηθική και αμυντική θωράκιση του Κυπριακού Ελληνισμού, η δε Κυπριακή Κυβέρνηση ας φροντίσει για την καλλιέργεια του ελληνικού πατριωτισμού στους νέους της Κύπρου. Να μην ξεχνά η Κυπριακή  νεολαία την ελληνορθόδοξη κληρονομιά της, τους αγωνιστές του 1955-59 και τα Κατεχόμενα από τον Αττίλα εδάφη. 

Η απόφαση του Αρείου Πάγου βρίσκει σύμφωνο κάθε Έλληνα που σέβεται τις αρχές του Δικαίου και του Ανθρωπισμού. Η τύχη των οκτώ Τούρκων αξιωματικών ήταν προδιαγεγραμμένη, αν τους παραδίδαμε στους βασανιστές και δημίους τους. Ας μην ανησυχούν ορισμένοι ότι με αυτό τον τρόπο προκαλέσαμε την μήνιν των Τούρκων. Οι Τούρκοι στρατηγοί θα πήγαιναν να μάς προκαλέσουν στα Ίμια ακόμη κι αν παραδίδαμε τους οκτώ φυγάδες. Ο στόχος του Ερντογάν είναι η αμφισβήτηση του νομικού καθεστώτος του Αιγαίου. Η δικαστική απόφαση απλώς είναι μία βολική αφορμή. Άλλωστε και όταν -με ελληνική ευθύνη- οι Τούρκοι συνέλαβαν τον Οτσαλάν, δεν υποχώρησαν  στα διεκδικητικά τους σχέδια. 

Η Τουρκία εφαρμόζει μία πολιτική δοκιμασίας των αντοχών και του σθένους του Ελληνικού Έθνους. Στην Ελλάδα και στην Κύπρο οφείλουμε να επιδείξουμε ψυχραιμία, αλλά και μαχητικότητα. Η υποχωρητική γραμμή της κυβερνήσεως Σημίτη αποθράσυνε τους γείτονες. 

Είναι απαραίτητο να αυξήσουμε τη  στρατιωτική θητεία στους 12 μήνες και να ενισχύσουμε το εθνικό φρόνημα. Αν ο Ελληνισμός επιδείξει αποφασιστικότητα ο νέος Οθωμανισμός της Άγκυρας θα αποτύχει. 

Άρθρο στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 5 Φεβρουαρίου 2017Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.