3 Φεβρουαρίου 2017

Μπλόκα, …. κατά παραγγελία!

«Συνεχίζουμε τη μάχη επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς, με στήσιμο νέων μπλόκων και ενίσχυση αυτών που υπάρχουν, παίρνοντας δύναμη από το δίκιο μας και από την μαζική δυναμική στήριξη στον αγώνα μας των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων» δηλώνει η «Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων» σε ανακοίνωσή της. Ονειρεύτηκαν φαίνεται μιλιούνια εργατών, υπαλλήλων, συνταξιούχων και ελευθέρων επαγγελματιών να συρρέουν στα μπλόκα που οργάνωσαν οι προστάτες της αγροτιάς, όλοι τους εκκολαπτόμενοι πολιτικάντηδες και το πανηγυρίζουν ξέφρενα οι άνθρωποι!

Κάποιοι έκλεισαν τους δρόμους και τα σύνορα της χώρας, κρατούν τον υπόλοιπο πληθυσμό σε κατάσταση ομηρίας, εμποδίζουν τις μετακινήσεις των πολιτών και την διακίνηση των προϊόντων, προσπαθώντας έτσι να πείσουν το Πανελλήνιο, μέσω εκβιασμού, για το δίκιο των αιτημάτων τους. Όταν όμως τόλμησαν οι ναυτεργάτες να απεργήσουν, τότε οι ίδιοι αγρότες τους συμπεριφέρθηκαν σαν τραμπούκοι!  Ζητούν: 

«- Ακύρωση της διαβίβασης στο ΚΕΑΟ των χρεών, κάτω του ορίου των 5.000 €. 
- Ακύρωση κάθε διαδικασίας κατάσχεσης για χρέη των αγροτών προς τα ταμεία. 
- Ετήσιο ακατάσχετο όριο 15.000 € στις καταθέσεις, μόνο για αγρότες. 
- Κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές, μόνο για αγρότες. 
- Σφράγισμα, άνευ όρων, όλων των βιβλιαρίων υγείας του ΟΓΑ. 
- Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 (άντρες) και στα 55 (γυναίκες) αλλά μόνο για αγρότες. 
- Αξιοπρεπείς συντάξεις.» 

Δεν διευκρινίζουν βέβαια με ποιο ζύγι μετριέται η αξιοπρέπεια τους αλλά ούτε αν λύθηκαν τα προβλήματα που, χρόνια τώρα, ρημάζουν την ζωή των αγροτών. Με δόλια και ανεύθυνη συμπεριφορά υψώνουν φράκτες, δημιουργούν φατρίες, καταστρέφουν την κοινωνική συνοχή και λησμονούν συνειδητά τον αγώνα που κάνει καθημερινά η πλειοψηφία του λαού για να επιβιώσει, μόνο και μόνο για να κερδίσουν μερικούς ψήφους παραπάνω στις κάλπες, που στήνουν συνήθως οι Γερμανοί λίγο πριν φτάσει ο κόμπος των «διαπραγματεύσεων» στο χτένι.

Συνειδητά δεν γίνεται αναφορά σε προβλήματα ουσίας της αγροτιάς, της επαρχίας και της κοινωνίας γενικά, επειδή στην πρεσβεία και στα κόμματα παραμονεύει ο φόβος μη τυχόν συνειδητοποιήσουν και οι υπόλοιποι είλωτες στην αποικία ότι οι αλυσίδες που κρατούν τον αγρότη δέσμιο είναι ίδιες με τις δικές τους και σπάνε μόνο μετά από κοινούς αγώνες. Δεν τολμούν να μετατρέψουν τα μπλόκα των αγροτών σε αναχώματα της κοινωνίας κατά της αδικίας, της φτώχειας, της γενοκτονίας και της σκλαβιάς που επέβαλαν Εφιάλτες, επ’ ονόματι των θεσμών. 

Σε ποια χώρα μπορεί να επιζήσει ένας αγρότης όταν το κράτος τον συγχέει με αγελάδα που αρμέγει, δίχως να της παρέχει νερό και τροφή. Με τράπεζες αφερέγγυες και ανίκανες να εκπληρώσουν τον σκοπό της ίδρυσής τους, που κρατούν παράνομα τις καταθέσεις της αγροτιάς δεσμευμένες, υπάρχει ανάπτυξη μόνο στις πτωχεύσεις.  Με τιμές για καύσιμα, λιπάσματα, ζωοτροφές, άρδευση, ρεύμα, φυσικό αέριο, μηχανικό εξοπλισμό και διόδια κατά 70% υψηλότερες από αυτές της υπόλοιπης Ευρώπης, καθίσταται η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων έναντι των εισαγομένων αδύνατη

Μηδενική είναι και η κρατική υποστήριξη στην αγροτική παραγωγή με γεωπόνους, κτηνιάτρους, κέντρα πιστοποίησης και εκπαίδευσης ή εργαστήρια έρευνας και σχεδιασμού. Απάνθρωποι φόροι, υψηλά τέλη, ένας διεφθαρμένος κρατικός μηχανισμός, μια ελεεινή γραφειοκρατία και ταμεία που χρεώνουν εισφορές, δίχως να παρέχουν υπηρεσίες στον ασφαλισμένο είναι τα συστατικά μιας συνταγής που θέλει τον Έλληνα αγρότη «νεκρό» και τη γη του ξεπουλημένη αντί πινακίου φακής.

Οι μεσάζοντες διαμορφώνουν, όπως πάντα και ελλείψει σύγχρονης αγροτικής πολιτικής, τις τιμές των προϊόντων και όχι η αγορά της ζήτησης και της προσφοράς, όποιος δε, δεν υποκύπτει στο καθεστώς της μαφίας, βλέπει την παραγωγή του να κλέβεται μέσα στο καταμεσήμερο. Δεν είναι τυχαία αλλά εσκεμμένη η έλλειψη αστυνόμευσης, η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και των συγκοινωνιών, η διάλυση της παιδείας, η κατάργηση της πρόνοιας και η ερήμωση των βιομηχανικών πάρκων στην επαρχία. 

Ποιός ελεύθερος επαγγελματίας, έμπορας, ένστολος, ακαδημαϊκός, συνταξιούχος, εργάτης, άνεργος και πάσης λογής υπάλληλος θα έμενε ασυγκίνητος, αν στα μπλόκα των αγροτών είχαν αναρτηθεί τέτοια αιτήματα και δεν θα έσπευδε να ενωθεί μαζί τους; 

Μπλόκα μόνο, που θα στηθούν στον τόπο του εγκλήματος, μπροστά από τις Γερμανικές αποστολές, το Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, τα υπουργεία, τα δημαρχεία, τα δικαστήρια, τις εφορίες, τις τράπεζες και τα ταμεία, εκεί δηλαδή όπου εφαρμόζονται μνημόνια και δίκαιο κατοχής, είναι ικανά να ανατρέψουν το ισχύον καθεστώς.

Πεθαίνει ο κόσμος στην Ελλάδα για ένα πιάτο φαί και κανείς μας δεν ρωτά πια αν ο θάνατος ή η φτώχεια έπιασε με την απόχη δεξιό, αριστερό, γέρο, νέο, χριστιανό, άθεο ή αλλόθρησκο Έλληνα πολίτη. Δικούς μας ανθρώπους «σκοτώνουν»  οι θεσμοί και οι Γερμανοί μαζί και ποτέ δικούς τους.

Ας αντιδράσουμε λοιπόν τώρα με σκέψη και ψυχή καθάρια. 
Μας ενώνει ότι μας χώριζε. 

Πάνος Γιαννακουλόπουλος 
Νέα Φιλική Εταιρεία



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.