Τελευταίες αναρτήσεις

7 Φεβρουαρίου 2017

Μαρίν Λεπέν: «Δεν υπάρχει πια δεξιά και αριστερά αλλά πατριώτες και παγκοσμιοποιητές»

Η πρόεδρος του γαλλικού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν δήλωσε την Κυριακή απευθυνόμενη σε τουλάχιστον 3.000 υποστηρικτές της που φώναζαν το σύνθημα «αυτή είναι η χώρα μας» ότι μονάχα εκείνη θα τους προστατεύσει από τον ισλαμικό φονταμενταλισμό και την παγκοσμιοποίηση, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος τον προσεχή Μάιο. 

«Αυτό που διακυβεύεται σε αυτήν εκλογική αναμέτρηση είναι εάν η Γαλλία μπορεί να είναι ένα ελεύθερο έθνος» είπε η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς στους υποστηρικτές του κόμματός της κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης στη Λιόν, στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων με αφορμή την επίσημη έναρξη της προεκλογικής της εκστρατείας ενόψει των προεδρικών εκλογών της Άνοιξης. 

«Ο διαχωρισμός δεν είναι μεταξύ της Δεξιάς και της Αριστεράς πλέον αλλά μεταξύ των πατριωτών και των υπέρμαχων της παγκοσμιοποίησης!».

Στις 144 «δεσμεύσεις» της που δημοσιοποίησε το Σάββατο, η Λεπέν υπόσχεται ότι θα περιορίσει δραστικά την μετανάστευση, θα απελάσει όλους τους παράτυπους μετανάστες και θα διατηρήσει ορισμένα δικαιώματα που απολαμβάνουν τώρα όλοι οι κάτοικοι της χώρας, μεταξύ αυτών της δωρεάν εκπαίδευσης, προς όφελος μονάχα των Γάλλων πολιτών. 

Βάσει των εξαγγελιών της Λεπέν, η κυβέρνηση του Εθνικού Μετώπου επιπλέον θα οδηγήσει τη Γαλλία εκτός της Ευρωζώνης αλλά και θα προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.

«Οι προηγούμενοι ηγέτες επέλεξαν την απορρυθμισμένη παγκοσμιοποίηση. Υποστήριξαν ότι θα είχε ευτυχή κατάληξη, το αποτέλεσμα ωστόσο ήταν φρικτό» επισήμανε η Λεπέν. 
«Η οικονομική παγκοσμιοποίηση και η ισλαμιστική παγκοσμιοποίηση βοηθούν η μία την άλλη… Αυτές οι δύο ιδεολογίες στοχεύουν να γονατίσουν τη Γαλλία». 

Αν και η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς επιδιώκει να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους των παραδοσιακών κομμάτων, από τότε που πήρε τα ηνία του κόμματος από τον πατέρα της Ζαν Μαρί Λεπέν το 2011, η ομιλία που εκφώνησε σήμερα κατέστησε σαφές ότι η αντιμεταναστευτική και αντιευρωπαϊκή πολιτική παραμένει ο πυρήνας της ατζέντας της. 

Κατάφερε εξάλλου να προκαλέσει τον ενθουσιασμό των παρευρισκομένων, που άρχισαν να φωνάζουν «Γαλλία, Γαλλία!» και «αυτή είναι η χώρα μας!» όταν υποσχέθηκε ότι θα απελάσει όλους τους ξένους οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για την διάπραξη κάποιου εγκλήματος ή παραπτώματος κι όταν είπε ότι οι μετανάστες που δεν έχουν νόμιμα έγγραφα δεν θα μπορούν ποτέ να παραμείνουν στη Γαλλία ή να λάβουν δωρεάν υγειονομική κάλυψη. 

Το πλήθος φώναζε ενώπιον της Μαρίν Λεπέν: «Θα νικήσουμε! Θα νικήσουμε!». 

Άλλωστε η πρόεδρος του FN παρουσίασε τον εαυτό της ως την υποψήφια του «λαού» της Γαλλίας που θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη «Δεξιά του χρήματος, την Αριστερά του χρήματος». 

«Το καταλάβατε, τα πρόσφατα γεγονότα το αποδεικνύουν περίτρανα, (ότι) ενάντια στη Δεξιά του χρήματος, την Αριστερά του χρήματος, εγώ είμαι η υποψήφια της Γαλλίας των πολιτών». 

Κι ενώ απομένουν λιγότερες από 80 ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές, η Μαρίν Λεπέν εξύμνησε ενώπιον των υποστηρικτών της την «αφύπνιση των λαών», φέρνοντας ως παράδειγμα τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. 

«Το αδύνατο γίνεται δυνατό. Όταν είναι δυνατό πρόεδροι όπως ο Ντόναλντ Τραμπ όχι μόνο να εκλέγονται ενάντια σε ένα συνασπισμένο σύστημα αλλά κυρίως να εκπληρώνουν τις υποσχέσεις τους» τόνισε η υποψήφια της ακροδεξιάς. 

«Αυτή η αφύπνιση των λαών είναι ιστορική. Σηματοδοτεί το κλείσιμο ενός κύκλου. Ο άνεμος της ιστορίας άλλαξε πορεία, μας οδηγεί στην κορυφή» συμπλήρωσε.

το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.