Τελευταίες αναρτήσεις

16 Φεβρουαρίου 2017

Η Βόρεια Κορέα ως ένα μεγάλο πρόβλημα

Γράφει ο Νίκος Λυγερός 

Μετάφραση από τα αγγλικά Βασιλική Τσατσαμπά 

Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών της Βόρειας Κορέας, ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τη Βόρειο Κορέα είχε βεληνεκές μεγαλύτερο από 2000 χιλιόμετρα. Αυτή η πυραυλική δοκιμή, ως συνήθως, καταδικάστηκε από το Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών. Αλλά προς στιγμή αυτή η προσπάθεια δεν θεωρείται ως μεγάλο πρόβλημα ακόμα κι αν ήδη είναι. Γιατί στην πραγματικότητα, ο Κορεατικός λαός δεν είναι ο μόνος που φοβάται. 

Η δικτατορία της Βόρειας Κορέας είναι τόσο επικίνδυνη όσο και γελοία. Δεν υπάρχει καμία ουσία σε αυτή την ιδεολογία της καταστροφής αλλά ο κύριος στόχος παραμένει η εξόντωση των άλλων και όχι μόνο της Νότιας Κορέας αλλά όλων των εχθρών του συστήματος της βαρβαρότητας και πάνω από όλα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Αυτό σημαίνει ότι οι διεθνείς κυρώσεις δεν επαρκούν για να σταματήσουν την εξέλιξη των πυρηνικών όπλων και πρέπει να σκεφτούμε το επόμενο βήμα πριν να είναι αργά. 

Η Βόρεια Κορέα είναι τώρα ένας στόχος για τους μαχητές της Ανθρωπότητας γιατί είναι ένα πραγματικά μεγάλο πρόβλημα, που είναι παγκόσμιο κι όχι τοπικό. Ξέρουμε ότι οι πολίτες αυτού του συστήματος της βαρβαρότητας έχουν μεγάλες ανάγκες και σίγουρα οφείλουμε να τους βοηθήσουμε. Δεν μπορούμε να χάσουμε την μνήμη μας τώρα, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Έτσι είναι ωραίο να είναι κάποιος πολιτικά ορθός για τους πολλούς αλλά πρέπει να παλέψουμε γιατί κανείς άλλος δεν θα το κάνει. Ο στόχος είναι κλειδωμένος τώρα, είναι απλά θέμα χρόνου. Πρέπει να σταματήσουμε την βαρβαρότητα.

πηγή 

Αν βλέπεις ήδη

Αν βλέπεις ήδη τους σπασμούς της κυβέρνησης να ξέρεις ότι έχει τελειώσει απλώς η ίδια δεν το ξέρει γιατί είναι ανίκανη να αντιληφθεί ότι η επόμενη ετοιμάζεται πριν φύγει ακόμα έτσι θα χαρείς από πριν για μετά αφού η παρένθεση θα κλείσει σαν μια σχέση που δεν έχει πια νόημα.

πηγή

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής ΓεωστρατηγικήςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.