Τελευταίες αναρτήσεις

18 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΟΑΣΑ προσπαθεί να μετατραπεί σε ένα οργανισμό ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ των επιβατών

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥΛΑΕΙ Ή ΜΗΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ «ΜΑΤΙ» ΤΟΥ …….. «ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ»;

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος 
Χωρίς να τηρούν πλέον ούτε τις προκαλύψεις, ο ΟΑΣΑ προσπαθεί να μετατραπεί σε ένα οργανισμό ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ των επιβατών. 

Και αντί να δώσει χρήματα για να συντηρήσει τα σαραβαλιασμένα και απαρχαιομένα λεωφορεία του, έχει δώσει εκατομμύρια για να τοποθετήσει ένα σύστημα ηλεκτρονικής ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ των επιβατών.
Ο σκοπός όπως όλα δείχνουν, είναι να πάψει να υπάρχει η ανωνυμία στα Μ.Μ.Μεταφοράς, αφού το σύστημα αυτό μέσω του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, έχει την δυνατότητα να «γνωρίζει» ποιός είσαι και που πας.

Για την έκδοσή της νέας ηλεκτρονικής κάρτας απεριορίστων διαδρομών, απαιτείται ένα πλήθος στοιχείων, που άπτονται στα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ του κατόχου και που ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ πως είναι κάτι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από αναγκαία για την έκδοση ένος ……. ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ για το ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ!!!!!

ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ.!!!

1. Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης-ΑΜΚΑ.
2. Ονοματεπώνυμο.
3. Διεύθυνση κατοικίας.
4. Ημερομηνία γέννησης.
5. Φωτογραφία σε ηλεκτρονική μορφή.
6. Αριθμός σταθερού τηλεφώνου.
7. Αριθμός κινητού τηλεφώνου.
8. Αριθμός fax.
9. Ταχυδρομική διεύθυνση.
10. Ηλεκτρονική διεύθυνση


κ.ά, τα οποία, θα μπορεί ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ έχει πρόσβαση στο σύστημα ακόμα και ΧΑΚΕΡ, να τα επεξεργάζεται στο πλαίσιο του εν λόγω συστήματος ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ.!!!!

Αυτό βέβαια που δείχνει ξεκάθαρα ότι ο σκοπός του ΟΑΣΑ είναι ΔΟΛΙΟΣ, είναι πως ΖΗΤΆΝΕ ΤΟΝ ΑΜΚΑ και όχι κάποιο άλλο αριθμό.

Ο ΑΜΚΑ είναι ο αριθμός ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ και αν κάποιος έχει την δυνατότητα να τον επεξεργαστεί, μπορεί να γνωρίζει όλα τα στοιχεία του κατόχου, ακόμα και τα ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, που αφορούν την ΥΓΕΙΑ του. Δηλαδή από τι πάσχει, αν νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο, πόσες φορές πήγε σε γιατρό, τι αγωγή πήρε κ.λ.π.

Όταν για να μπεί κάποιος μέσα στην ΒΟΥΛΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ, του ζητάνε μόνο την ταυτότητά του, δεν νομίζετε ρε ……. «κατάσκοποι» εκεί στον ΟΑΣΑ, ότι δεν μπορείτε να ζητάτε τόσα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ στοιχεία, για να μπούμε μέσα στα σαραβαλιασμένα και ασυντήρητα λεωφορεία σας;;;;;

Εδώ, (επειδή πρέπει να λέμε και τα σωστά) πολύ ορθά αντέδρασε η «αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων» και ΜΠΛΟΚΑΡΕ την διαδικασία, ζητώντας από τον ΟΑΣΑ, να δώσει εγγυήσεις ότι θα προστατευτούν τα προσωπικά δεδομένα των επιβατών.

Προσωπικά θεωρώ ΑΔΥΝΑΤΟΝ υπό τις συγκεκριμένες δυνατότητες του εν λόγω ηλεκτρονικού συστήματος, να μπορέσει ο ΟΑΣΑ να δώσει τέτοιες εγγυήσεις. Διότι και μόνο να έχεις επάνω σου το ηλεκτρονικό εισιτήριο, το σύστημα γνωρίζει που πηγαίνεις και ποια διαδρομή ακολουθείς. Αν τώρα με οποιοδήποτε τρόπο, αυτό το εισιτήριο ταυτοποιηθεί έστω και με ονοματεπώνυμο σε κάποιο πρόσωπο, τότε έχει χαθεί η ανωνυμία της μετακίνησης.

Τώρα, όσο περισσότερα στοιχεία του προσώπου αυτού γνωρίζει ο ΟΑΣΑ, τόσο μεγαλύτερη πρόσβαση έχει στα προσωπικά του δεδομένα και με τον ΑΜΚΑ ακόμα και στα πιο ευαίσθητα.

Άσε που θα βγούν και γρήγορα διάφορες «εταιρείες» Χάκερ, που θα πουλάνε … διάφορες
​... " πληροφορίες»!

Ασχοληθειτε καλύτερα εκεί στον ΟΑΣΑ με τα σαραβαλιασμένα λεωφορεία σας, και αφήστε τις ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ των ΕΠΙΒΑΤΩΝ.

Το επιβατικό κοινό και οι Έλληνες φορολογούμενοι, σας πληρώνουν για να παρέχετε μία ποιότητα στις Συγκοινωνίες και ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ. 

Ιωάννης Λαμπρόπουλος
συγγραφέας-ερευνητής


πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.