5 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΣΠΟΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ

Γράφει το σποράκι

     Τι ήταν γραφτό μου να δω με τα μάτια μου (τα γήινα) και να ακούσω με τα αυτιά μου (τα φυτικά), όταν φύτρωσα μαζί με τον Περικλή στην Πνύκα! Να βλέπεις αυτόν τον σπουδαίο Στρατηγό να δακρύζει μπρος στα αξιολύπητα απομεινάρια του χρυσού δημιουργήματός του… δεν είναι κι ό,τι καλύτερο ακόμα και για ένα αόρατο ΣΠΟΡΑΚΙ. Μα επειδή σας είχα υποσχεθεί ένα ΘΑΥΜΑ… ανέλαβα τις ευθύνες μου και τον άφησα να ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ. 
     Χαμένος μέσα στις ιστορικές σκέψεις του και με μια έκφραση πόνου στο πρόσωπό του, έμεινε ακίνητος αρκετή ώρα με τα μάτια προσηλωμένα στην Ακρόπολη. Κάποια στιγμή τον είδα να πετάγεται πάνω έξαλλος και να κάνει μερικά βιαστικά βήματα στον λόφο. Έδειξε μια δικαιολογημένη απορία για το θέαμα, συνειδητοποιώντας πως δεν είναι δυνατόν αυτή, να ήταν η ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ.
     "Ἀνδρῶν γὰρ ἐπιφανῶν πᾶσα γῆ τάφος, καὶ οὐ στηλῶν μόνον ἐν τῇ οἰκεία σημαίνει ἐπιγραφή, ἀλλὰ καὶ ἐν τῇ μὴ προσηκούσῃ ἄγραφος μνήμη παρ’ ἑκάστω τῆς γνώμης μᾶλλον ἢ τοῦ ἔργου ἐνδιαιτᾶται" βροντοφώναξε και η φωνή του διαπέρασε όχι μόνο τα στενά γεωγραφικά όρια της Ελλάδας μα και τις ψυχές των Ελλήνων μέχρι τα πέρατα της γης… (Εσείς δεν ακούσατε την σπαρακτική φωνή του;) Τελικά μόνο στα αυτιά ήσαστε ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ; 
     Τάφος των επιφανών ανδρών είναι κάθε τόπος και δεν σώζεται το όνομά τους μόνο σε επιγραφές στην πατρίδα τους, αλλά διατηρείται η ανάμνησή τους και στις ξένες χώρες, πιο πολύ στην μνήμη και στις καρδιές των ανθρώπων, παρά στα γραπτά μνημεία και στους τάφους, σας υπενθύμισε, για να σας συνεφέρει απ' την χειμερία νάρκη που σας έριξαν αυτοί που δεν θα βρουν ΤΑΦΟΥΣ. 
     Κι επειδή με τα Μαζικά Μέσα Εξαθλίωσής σας δεν έχω καμία σχέση… δεν κάλεσα τα κανάλια σας και τους φωτογράφους σας, για να απαθανατίσουν αυτές τις μοναδικές ιστορικές στιγμές, που σας πρόσφερε η παρουσία του ΑΘΑΝΑΤΟΥ προγόνου σας… μα επειδή είμαι καλός ρεπόρτερ… σας τα περιγράφω ΖΩΝΤΑΝΑ. 
     Ο Περικλής έχοντας μέσα στην ψυχή του το ΑΡΙΣΤΟ δημιούργημά του, το έφερε μαζί του και στην… εποχή σας. Εντυπωσιασμένος απ' την αγνώριστη θέα της πόλης του, άνοιξε την ψυχή του κι εκφώνησε τον Επιτάφιο λόγο του, τον ίδιο που είχε εκφωνήσει το 430 π.Χ. για τους πρώτους νεκρούς του Πελοποννησιακού πολέμου. Απέδωσε δηλαδή τιμές στους νεκρούς ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ. 
     Ο επικήδειος λόγος του ήταν ένας φλογερός ύμνος στην Αθηναϊκή Δημοκρατία και στην αγάπη του Αθηναίου πολίτη προς την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! Ακριβώς όπως νιώθετε κι εσείς… σας δουλεύω; Νομίζετε… ακούστε την συνέχεια του σπαρακτικού του διαγγέλματος προς εσάς… ναι τους σημερινούς Αθηναίους, που εκτός από λίγες εξαιρέσεις, οι πιο πολλοί δεκάρα δεν δίνουν για την ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ. 
     Όμως εσείς που γνωρίζετε την Ιστορία σας και τιμάτε τους προγόνους σας, σίγουρα μείνατε έκθαμβοι με την απρόσμενη εμφάνιση του δημιουργού της Δημοκρατίας! Δοθείσης ευκαιρίας… υποκλιθείτε μπροστά του, για να του υποβάλλετε τα σέβη σας, για την τιμή που σας έκανε, να σας επισκεφτεί. Σιγά… μην σπρώχνεστε… όλοι θα έχετε την ευκαιρία για να του μιλήσετε ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΝ! 
     Και μίλησαν οι πρώτοι: "Αθάνατε πατέρα συγχώρεσέ μας για την παρακμή της πόλης σου… οι προδότες πολιτικοί μας είναι υπαίτιοι για την πολιτική και ηθική διαφθορά. Αυτοί που πρόθυμα παραχώρησαν κεκτημένα δικαιώματα του λαού και μέρος της Εθνικής Κυριαρχίας μας, για προσωπικά τους οφέλη. Δυστυχώς μας έπιασαν στον ύπνο και δεν προλάβαμε να ΑΝΤΙ-ΔΡΑΣΟΥΜΕ" 
     "Παιδιά μου αγαπημένα δεν είστε άμοιροι ευθυνών κι εσείς, γιατί αν ήσασταν αδιάφθοροι κι ένθερμοι Έλληνες, κανείς δεν θα τολμούσε να υπονομεύσει την Ελευθερία της πατρίδας και την προσωπική σας. Απλώς φανήκατε ευκολόπιστοι στις ψεύτικες υποσχέσεις τους και σας παραπλάνησαν. Γι' αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσει ο καθένας μέσα του πόσο ΕΛΛΗΝΑΣ είναι. Γιατί αν δεν απαλλάξετε τους εαυτούς σας απ' τα μίση και τα πάθη, ποτέ δεν θα νικήσετε κανέναν εχθρό. Επιστρέψτε στην Ελληνική Σκέψη και ξεχάστε το ΕΓΩ και γίνετε ΕΜΕΙΣ. 
     Μόνο αν ομονοήσετε και ενωθείτε απέναντι στον κοινό εχθρό, έχετε ελπίδες να επαναφέρετε την Ελλάδα μας στον δρόμο των πεπρωμένων της. Μα πρέπει πρώτα να αναγνωρίσετε τις ευθύνες σας για τις παραλείψεις σας στα πατριωτικά καθήκοντά σας, για να ανοίξει η Πύλη της Ελευθερίας σας. Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε απ' τους δυνάστες σας, είναι να επιστρέψετε στις ΡΙΖΕΣ ΣΑΣ. 
     Ο αγώνας σας πρέπει να εμφορείται από ανιδιοτελή πατριωτισμό, τον οποίο πρέπει να εμφυτέψετε και στις ψυχές των παιδιών σας, που έχουν ξεφύγει απ' τις παραδόσεις σας. Πλησιάστε τα εκ νέου με αληθινό ενδιαφέρον και ζητείστε τους να σας συγχωρήσουν, για τα λάθη της γενιάς σας και για το αβέβαιο μέλλον που τα οδηγείτε. Εμφυτέψτε τους ξανά τα ξεχασμένα ΙΔΑΝΙΚΑ. 
     Διδάξτε τους να ορκίζονται όπως οι Αρχαίοι ΕΦΗΒΟΙ. "Οὐ καταισχυνῶ ὅπλα τὰ ἱερά, οὐδ' ἐγκαταλείψω τὸν παραστάτην ὄτω ἂν στοιχήσω, ἀμυνῶ δὲ ὑπὲρ ἱερῶν καὶ ὁσίων μόνος καὶ μετὰ πολλῶν· τὴν πατρίδα δὲ οὐκ ἐλάσσω παραδώσω, πλείω ὅσης ἂν παραδέξωμαι· καὶ εὐηκοήσω τῶν κρινόντων ἐμφρόνως, καὶ τοῖς θεσμοὶς τοῖς ἱδρυμένοις πείσομαι καὶ οὖς τίνας ἂν ἄλλους τὸ πλῆθος ἱδρύσηται ὁμοφρόνως· καὶ ἂν τὶς ἀναιρῇ τοὺς θεσμοὺς ἢ μὴ πείθηται, οὐκ ἐπιτρέψω, ἀμυνῶ δὲ μόνος καὶ μετὰ πάντων· και τα ἱερὰ και τα πάτρια τιμήσω".
     Αυτόν τον όρκο θα έπρεπε να δίνουν τα ελληνόπουλά σας. Πως να φυλάξουν τα Ιερά και Όσια της πατρίδας και να την παραδώσουν μεγαλύτερη και ισχυρότερη στις επόμενες γενιές. Αυτό που δεν μπορείτε να κάνετε εσείς, που πέσατε θύματα ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. Τους άθλιους πολιτικούς σας έπρεπε να τιμωρήσετε με την μεγαλύτερη ποινή για το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥΣ.
     Όπως θα έκαναν οι πρόγονοί σας, που δίδαξαν στην Ανθρωπότητα τις ΑΞΙΕΣ και τα ΙΔΑΝΙΚΑ. Μα δεν μπορώ να σας μιλήσω άλλο, γιατί απ' την συγκίνηση κόβεται η φωνή μου. Αφήστε με να συνέλθω λίγο και ες αύριον τα ΣΠΟΥΔΑΙΑ". Τάδε έφη ο σοφός Περικλής και το σποράκι σας υπόσχεται, να συμμετάσχει στο νέο Απελευθερωτικό Αγώνα του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗ!  

Το σποράκι 

(της Μαίρης Καρά)



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.