6 Φεβρουαρίου 2017

Οι ευγένειες τέλος.

Οι ευγένειες τέλος.
‘Μακαριώτατε’, ‘Σεβασμιώτατοι’, ‘Παναγιώτατε’ και όποιοι άλλοι ξέχασα. Στην ψευδοσύνοδο κριθήκατε για το τι ποιμένες της Εκκλησίας είστε και βγήκατε, το λιγότερο, θλιβερά ελλιπείς, τώρα κρίνεστε για το πόσο άντρες είστε γι’ αυτό οι ευγένειες τέλος. 

Η διοικούσα εκκλησία διαθέτει τον πιο οργανωμένο, τον πιο ισχυρό και πολυπληθέστερο οργανισμό σε όλη την Ελλάδα. Έναν οργανισμό ο οποίος μπορεί να τα βάλει με όλα τα πολιτικά κόμματα μαζί ανά πάσα στιγμή και με το ένα μάτι κλειστό.

Μέσα σε λίγες ημέρες μπορεί να κατεβάσει στους δρόμους ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ανθρώπους, κυριολεκτικά με το νεύμα ενός χεριού και με μηδαμινά έξοδα. 

Την ώρα λοιπόν που το κράτος ετοιμάζεται να φυτέψει τον σπόρο της ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ στα μικρά παιδιά των Ελλήνων και ενώ θα έπρεπε να υπάρχει κεντρικός συντονισμός των ενεργειών για την πλήρη ανατροπή αυτού του εγκλήματος που πάει να γίνει, έχουμε το εξής παράδοξο φαινόμενο. Ο Ιερώνυμος αναρωτιέται για το «τι πατρίδα και τι οικογένεια θέλουμε επιτέλους», μία Μητρόπολη βγάζει ανακοίνωση και μοιράζει φυλλάδια αποχής από τη θεματική ενότητα, μία άλλη Μητρόπολη βγάζει ανακοίνωση και ζητά δημοψήφισμα, ένας άλλος Μητροπολίτης κάνει μία ομιλία, δεν ξέρω κι εγώ που, και αναφέρεται στο θέμα ζητώντας από τους πολίτες να κινητοποιηθούν οργανωμένα, και ούτω καθεξής …  ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. 
 
Ιερώνυμε παρ’ το αλλιώς. 
Ιερώνυμε το όνομά σου θα γραφτεί με τα μελανότερα χρώματα στην ιστορία. Στη δική σου ‘σκοπιά’ έγινε η χειρότερη προδοσία κατά της πίστεως και τότε μας πέταγες κάτι εξυπνάδες του στυλ, «οι επόμενες γενιές θα είναι σε θέση να κρίνουν». Τώρα που πάνε να σακατέψουν τα παιδιά εσύ μας λες «ήρθε η ώρα να διερωτηθούμε». Όταν υπέγραψες στην ψευδοσύνοδο έβγαλες απ’ έξω τη συνείδηση της Εκκλησίας, κλήρο και λαό, κρίνοντάς μας ακατάλληλους κι έκανες του κεφαλιού σου. 

Τώρα που ΔΕΝ είσαι διατεθειμένος να κάνεις τίποτα μας ξαναθυμήθηκες και λες: «ήρθε η ώρα να διερωτηθούμε». Η μπόχα που έχει αφήσει η εξουσία πάνω σας, φαίνεται στην πονηρή γλώσσα που χρησιμοποιείτε. Βρωμάει από χιλιόμετρα μακριά. Εμείς λοιπόν Ιερώνυμε έχουμε διερωτηθεί και λέμε ΟΧΙ (και) σε αυτό που πάει να γίνει, εσύ τί είσαι (αυτή τη φορά) διατεθειμένος να κάνεις;;; Δεν μπορείς συνέχεια να παίζεις το «εδώ παπάς εκεί παπάς που είναι ο παπάς». Τη μία να δηλώνεις παρών και να αναφέρεσαι σε ένα μελλοντικό ποίμνιο, την άλλη να δηλώνεις απών και να μας θυμάσαι για να ‘κλάψεις’ μαζί μας. 

Η δουλειά σου Ιερώνυμε δεν είναι ούτε να πετάς τα σκουπίδια σου στις επόμενες γενιές, ούτε να κλαίγεσαι και να αναρωτιέσαι γενικώς και αορίστως. Η δουλειά σου είναι ΝΑ ΠΡΑΤΤΕΣ, και να πράττεις το σωστό για την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ. Αν δεν μπορείς να το κάνεις, ΣΗΚΩ ΦΥΓΕ. 

Ιερώνυμε παρ’ το αλλιώς.
Μετά την ψευδοσύνοδο κάλεσες έκτακτη σύνοδο και συσπείρωσες μονομιάς την διοικούσα εκκλησία στο δόγμα «βουλώστε το». Τώρα που πάνε να διαλύσουν τις ψυχές των παιδιών η διοικούσα εκκλησία συμπεριφέρεται σαν ξεχαρβαλωμένο αυτοκίνητο διότι εσύ ρεμβάζεις και το γύρισες στο μελό. Τι συμβαίνει Ιερώνυμε; Αν νομίζεις ότι αγοράσαμε το παραμύθι με τον Φίλη ‘που έφαγε πόρτα’, γελιέσαι. Το ‘σου δίνω, δώσε μου κι εσύ κάτι για να φανώ νικητής’ το γνωρίζουμε Ιερώνυμε. ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ;;; 

Ιερώνυμε. Η Εκκλησία δεν είναι παραμάγαζο της Μασονίας, ούτε υποκατάστημα της εξουσίας. Σύνελθε και ΠΡΑΞΕ. Αν δεν μπορείς να το κάνεις, ΣΗΚΩ ΦΥΓΕ. 

Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ 
*** 

Λευτερωθήκαμε από τον αγαρηνό και πρώτη μας πράξη στο δρόμο της λευτεριάς ήτανε να κλείσουμε το στόμα της αλήθειας. Να ψευτίσουμε τη ζυγαριά της πίστης. Να λησμονήσουμε πως τα μοναστήρια, στα μαύρα χρόνια της σκλαβιάς, φυλάξανε και την πίστη και την παιδεία, και πως όσοι μάθανε γράμματα στα μοναστήρια τα μάθανε. Εκεί πρωτοσυλλάβησε το χωριατόπουλο και κει ακόνισε το νου του ο γραμμματισμένος. Λίγο ο μακαρίτης, ο κυβερνήτης, λίγο η αντιβασιλεία, λίγο οι προεστοί, λίγο οι δεσποτάδες, όλοι τους βοηθήσανε το κράτος να γίνει η κεφαλή της εκκλησίας. Έτσι η εκκλησία έπαψε πια νάναι το πνευματικό μας κεφάλι, κι έγινε όμοια με τον έφορο ή τον χωροφύλακα. Ένα παρακλάδι στο δέντρο της πολιτείας κι ο πιο ασήμαντος τροχός στη μηχανή. 

– Και ποιά είν’ η ζυγαριά που ψεύτισε; 
– Η ιεραρχία, αποκρίθη με δάκρυα στα μάτια ο Ιγνάτιος. Απαράτησε τα δικά της ζύγια, τα ζύγια του Χριστού και ζυγιάζει με τα ψευτισμένα ζύγια που της έδωκεν η εξουσία. Έτσι το Έθνος γελιέται, χωρίς να του το λένε κι ο σατανάς χασκογελά κρυμένος σ’ όλα τα ισκιερά μέρη του δρόμου μας. 

ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ 
του ΚΩΣΤΗ ΜΠΑΣΤΙΑ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.