Τελευταίες αναρτήσεις

13 Φεβρουαρίου 2017

ΟΙ “ΚΟΣΜΙΚΕΣ” ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

και οι εκλεκτοί φίλοι του

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr 

Στις 24 Δεκεμβρίου 2016 στην Ελεύθερη Ώρα στο άρθρο μου: “Βαρθολομαίος Gate” μεταξύ των άλλων δημοσίευα αναφορά της τουρκικής εφημερίδας SABAH, όπου σε Κυριακάτικο ένθετό της στις 17 Αυγούστου 2003 μίλαγε για μια βίλα – έπαυλη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου!! Όπου αναφερόταν: “Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει αγοράσει προ 4 ετών περίπου μία τριώροφη βίλα – έπαυλη, την οποία αποθανατίζει ο φακός (δημοσιεύαμε φωτό), ένα ανάκτορο στον λόφο των Θεραπειών στην Δυτική όχθη του Βοσπόρου, μέσα σε δασώδη περιοχή, με φαντασμαγορική θέα προς τον Βόσπορο με πισίνα και τελευταίου τύπου σάουνα. Η πέριξ αυτής έκταση είναι δέκα στρέμματα και απέχει μόλις 150 μέτρα από το θέρετρο του Προέδρου της Δημοκρατίας το λεγόμενο Κιόσκι Χούμπερ. 

Το ανάκτορο αυτό έχει κοστίσει δέκα εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ”. Επίσης, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 γράφαμε στην Ελεύθερη Ώρα – παρουσιάζοντας ντοκουμέντα – για μια ιδιόχειρη επιστολή με ημερομηνία 19 Ιουλίου 2001 του ομογενούς Βασιλάκη Φλωρίδη, όπου αναφερόταν η χρηματοδότηση του Πατριαρχείου από τον ίδιο, ποσού 3,3 εκατ. δολαρίων με σκοπό την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης!! Αυτή η επιστολή εστάλη προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, υπόψη του τότε Μητροπολίτη Χαλκηδόνος Ιωακείμ. Αναφέρεται επίσης, πως ζητήθηκε από το δικηγόρο του ομογενούς αναλυτικό εκκαθαριστικό του λογαριασμού από την τράπεζα Toprakbank Beylikduzy Subesi της Κωνσταντινουπόλεως, όπου κατατέθηκε το ποσό των 3 εκατ. 300 χιλιάδων δολαρίων ΗΠΑ, προκειμένου να παραδοθεί στον Πρόεδρο του Δικαστηρίου, στο οποίο είχε προσφύγει ο ομογενής!!


Οι “κοσμικές” διακοπές του Πατριάρχη μας!! 

Σήμερα δημοσιεύουμε από την εφημερίδα της Τουρκίας SABAH τις χλιδάτες διακοπές που κάνει ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης:

“Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι θαμώνας των τουριστικών εγκαταστάσεων του Αμπάντ (Abant΄a). Εδώ περνά τις ευχάριστες ώρες του, όπως επίσης είναι θαμώνας των τουριστικών εγκαταστάσεων της λίμνης Σαπάντζα (SAPANCA) κοντά στην Νικομήδεια, ξοδεύοντας πολλά λεφτά!!

Έως τώρα στην ιστορία του Πατριαρχείου δεν έχει καταγραφεί, ότι Πατριάρχης εξήρχετο και γινόταν θαμώνας ξενοδοχείων. Ο εκάστοτε Προκαθήμενος εάν ήθελε να εφησυχάσει μερικές μέρες, διέμενε στην Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης, η οποία βρίσκεται στη νήσο Χάλκη που έχει υπέροχη φυσική ομορφιά, είναι δε ταυτόχρονα και Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, όπου υπάρχει το ιδιαίτερο δώμα του Πατριάρχη”!!

Το Αμπάντ γίνεται το Νταβός της Τουρκίας!! 

“Το Αμπάντ βρίσκεται κοντά στην Εθνική οδό (Ε5) η οποία ενώνει την Κωνσταντινούπολη με την Άγκυρα και πέραν. Η απόσταση από την Κωνσταντινούπολη είναι περί τα 300χλμ και το μήκος της οδού που ενώνει το Αμπάντ με την Εθνική οδό (Ε5) είναι 25 χλμ. Βρίσκεται επί της οροσειράς Μπόλου σε αρκετό ύψος, όπου υπάρχει η γραφικότατη λίμνη η οποία φέρει το όνομα Αμπάντ και είναι ένα θαύμα της φύσης. Εδώ υπάρχουν αξιόλογες τουριστικές εγκαταστάσεις, που στη χειμερινή περίοδο λειτουργούν κέντρα χιονοδρομιών. Εδώ θα δημιουργηθούν συγκροτήματα εφάμιλλα της κωμόπολης Νταβός της Ελβετίας”!!


Ο “φίλος” της Ελλάδος και του Πατριάρχη, Λάκης Βίγκας!!

Στο δημοσίευμα της 17ης Δεκεμβρίου 1996, η Λεϊλά Ουμάρ, είναι αγκαλιασμένη με ένα “φίλο” της Ελλάδος αλλά και του Πατριάρχη, τον Λάκη Βίγκα!!

Είναι και οι δυο εκ των έμπιστων και αφοσιωμένων ανθρώπων του Μακαριωτάτου Βαρθολομαίου. Είναι δυο πρόσωπα που παρουσιάζονται ως σημαντικοί παράγοντες του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης. Με αυτά τα δυο πρόσωπα έχουν κατά καιρούς συνάψει πολύ φιλικές σχέσεις, πολλά πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα!!

Και το ερώτημα είναι, εάν έχουν προσφέρει στην Ελληνο-Τουρκική φιλία, ποια είναι τα αποτελέσματα υπέρ της Ελλάδος που εμείς οι αδαείς δεν τα βλέπουμε;;

Γιατί, κατά την ταπεινή μας άποψη, αλλά και της αλάθητης και ακριβέστατης πηγής μας, αυτοί οι “φίλοι” της Ελλάδος και του Πατριάρχη μας, διαδίδουν την φιλοτουρκική γραμμή φιλίας. Όπως ακριβώς αναφέρει και στο γραπτό της η Λεϊλά Ουμάρ, η οποία παρουσιάζει τον Λάκη Βίγκα, ως πνευματικό τέκνο του Μακαριωτάτου Βαρθολομαίου, και συντονιστή των σχέσεων του Πατριαρχείου με τον Τούρκικο Τύπο!! Τον παρουσιάζει επίσης ως αθόρυβο αγωνιστή για την επίτευξη της προσέγγισης Τουρκίας – Ελλάδος, ως φίλο της Τουρκίας και των Τούρκων, καθ΄ ότι προσφέρει με αφοσίωση τις πολύτιμες υπηρεσίες του στα Τουρκικά ευαγή ιδρύματα και καθ΄ ότι δεν επιθυμεί ποτέ να φύγει από την πατρίδα του την Τουρκία!!


Ποιον θα πιστέψουμε Παναγιώτατε, εσάς ή τους Αγίους της Πίστεώς μας;;; 

Ο Εθναπόστολος, ο Ισαπόστολος, ο Ιερομάρτυρας, ο Διδάσκαλος του Γένους και Προφήτης Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, είχε πει για τον Πάπα: “Τον Πάπα να καταράσθε γιατί αυτός θα είναι η αιτία του κακού”

Ο δε Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός είχε πει: “Φεύγετε τους Παπικούς, ως φεύγει τις (κάποιος) από όφεως”!!

Ωστόσο, στα αυτιά του Πατριάρχη μας δεν έχουν φθάσει, εξ όσων φαίνεται, οι διδαχές και οι νουθεσίες των Αγίων μας. Γι΄ αυτό έχει ιδιαίτερες “αγάπες” με την Παπική Εκκλησία και κάνει ιδιαίτερες ρεβεράντζες!!

Δεν γνωρίζει ως φαίνεται: “Κύριον τω Θεώ σου προσκυνήσεις και αυτώ μόνο λατρεύσεις”!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.