Τελευταίες αναρτήσεις

3 Φεβρουαρίου 2017

Παπακιές (όπως παπαριές)!..

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Είναι άκυρες οι αποφάσεις του Eurogroup για τα μνημόνια, γιατί έχουν ληφθεί από ένα όργανο το οποίο δεν έχει νομική ισχύ και αρμοδιότητα να λάβει τέτοια μέτρα.

Αυτά αποφάνθηκε πολύ πρόσφατα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 
Μάλιστα.
Και λοιπόν;
Σε τί ωφελεί τον κυνηγημένο και φτωχοποιημένο λαό η διαπίστωση αυτή;
Οι διαπιστώσεις δεν τρώγονται. Ούτε ξαναζωντανεύουν τους νεκρούς. Από αυτοκτονίες και από μαγκάλια. 

Καί τί πρόκειται να κάνεις γι αυτό, ώ κεφαλή της Πολιτείας; 
Τώρα που το διαπίστωσες πώς θ΄αντιδράσεις; 
Θα σκίσεις κι εσύ τα μνημόνια; Θα αναιρέσεις τις δικές σου υπογραφές των τελευταίων δύο χρόνων, και το "ναι, σε όλα" των τελευταίων επτά; 

Ή θα κρυφτείς σαν συνεπής πουλάδα πίσω απ' την δικαιολογία των ψαλιδισμένων έως ανύπαρκτων αρμοδιοτήτων του Προέδρου; 
Σου φτάνει να είσαι μιά κινητή γλάστρα; Σου αρκεί η προεδρική αποζημίωση; 
Ή μήπως θα κρυφτείς σαν συνεπής προδότης μνημονιακός πίσω απ' το ιδεολόγημα  "μένουμε Ευρώπη" πάση θυσία; 

Και πώς είναι δυνατόν να απορρίψεις το έλασσον, όταν έχεις δεχτεί το μείζον, που είναι η ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ συμμετοχή στην νεοφασιστική, αντιδημοκρατική "Ενωμένη" Ευρώπη, η οποία αντί για όπλα εναντίον των λαών έχει το ευρώ και τις τράπεζες;

Πώς τολμάς να εκφέρεις τέτοιες παπαρορουκέτες εσύ που μαζί με τους υπόλοιπους μνημονιακούς δωσίλογους έχετε δώσει όρκο πίστης και παραμονής στην "Ένωση" έως θανάτου; Του λαού βεβαίως, όχι του δικού σας.

Εκτός αν έχεις αποφασίσει να δράσεις, οπότε ιδού πεδίον δράσης λαμπρό: 
Για ένα τέτοιο μέγιστο ζήτημα καταστροφής της χώρας μας και του λαού από παρανόμως -κατά το πόρισμά σου- επιβληθέντα μνημόνια, μία μέγιστη και πρωτοφανής πράξη ταιριάζει: η παραίτηση.

Παραιτήσου, να ταρακουνήσεις την Ευρώπη. 
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα δεινά του λαού σου, και σαν μοναδική πράξη αντίστασης αφού δεν έχεις άλλες αρμοδιότητες.
Άντε ντέ.
Κο-κο-κο.

Μπορεί να μην επιτρέπετε στους άλλους, στον οποιονδήποτε, να έχουν εναλλακτικές λύσεις (plan B), μπορεί να ποινικοποιείτε την οποιαδήποτε σκέψη για έξοδο από την  "Ένωση" και το ευρώ, μπορεί να κυνηγάτε σαν εγκληματία οποιονδήποτε δεν υποκύπτει στην δική σας ομογενοποιημένη σκέψη, για τον εαυτό σας όμως ρίχνετε γέφυρες, προετοιμάζετε δρόμους διαφυγής για την ώρα που ο λαός θα αναζητήσει ευθύνες και υπαίτιους.

Σε αυτό το πλαίσιο πάντα είναι χρήσιμη μια παπαριά σαν αυτή την προεδρική διαπίστωση, ώστε να μπορεί να ισχυριστεί μετά ο κάθε πολιτικός απατεώνας: "να, εγώ τα έλεγα, δεν είμαι σαν τους άλλους!"

Έχετε, όλοι εσείς, δώσει δείγματα γραφής και έχετε καταγραφεί όπως πρέπει στην συνείδηση του ελληνικού λαού.
Κάθε λέξη σας, κάθε δήλωσή σας, κάθε τί που λέτε έστω και "υπέρ" μας, είναι άλλο ένα λιθαράκι στο ανάθεμα που θα πέσει απάνω σας.
Μόνο πράξεις θέλουμε πιά να δούμε. 
Μόνο πράξεις!.. 

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.