Τελευταίες αναρτήσεις

4 Φεβρουαρίου 2017

Αλαλούμ στην ΕΥΔΑΠ. Σε απίστευτη ταλαιπωρία υποβάλει τους καταναλωτές, καθημερινά.

Του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr 

Σε μια εποχή που ο κόσμος δεν ξέρει τι να πρωτοπληρώσει, έχει στην κυριολεξία στραγγίξει ό,τι έχει και δεν έχει για να αντιμετωπίσει την λαίλαπα των οφειλών σε Ταμεία, οργανισμούς, εφορία, κλπ που τελειωμό δεν έχουν, η ΕΥΔΑΠ παρουσιάζει μια εικόνα απαράδεκτη. 

Κάνει προσπάθεια να μαζέψει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, χωρίς όμως να έχει προβλέψει πώς να κάνει πιο εύκολη την ζωή σε όλο αυτό τον κόσμο που προσέρχεται στα ταμεία της για να κάνει ρύθμιση. 

Συγκεκριμένα τυπώνει σελίδες με τις δόσεις που πρόκειται να πληρώσουν, ανάλογα με την ρύθμιση οι καταναλωτές, αλλά ο αριθμός παραστατικού που θα χρησιμοποιεί για πληρωμή σε τράπεζες είναι λάθος. 

Ώρες ταλαιπωρούνται οι καταναλωτές να προσπαθούν να περάσουν τον 16εξαψήφιο αριθμό που αναγράφονται στα χαρτιά της ρύθμισης της ΕΥΔΑΠ χωρίς αποτέλεσμα. Αναγκαστικά πρέπει να ξαναστηθούν στις τεράστιες ουρές για να περιμένουν από 1 έως και 3 ώρες για να σου πουν οι υπάλληλοι ότι το νούμερο που αναγράφεται είναι λάθος και δεν είναι 16ψήφιο αλλά 18ψήφιο και ότι φταίνε οι τράπεζες!!! 

Οι τράπεζες δηλαδή δεν είχαν τι να κάνουν και έδωσαν 18 ψηφιους αριθμούς στην ΕΥΔΑΠ, που αντιστοιχούν στα παραστατικά της. Είναι βέβαια απαράδεκτο οργανισμοί που χρησιμοποιούν μηχανογραφικά συστήματα, να χρησιμοποιούν 18 ψηφία για να αντιστοιχίσουν ένα παραστατικό. Μάλιστα στην περίπτωση που θες να το περάσεις μεσω e-banking τότε σε υποχρεώνουν να περάσεις - σωστά 18 ψηφία που θα πρέπει να τα δεις με φακό προκειμένου να τα αναγνωρίσει το σύστημα της τράπεζας. Πώς γίνεται εταιρείες με εξίσου πολλούς πελάτες να κάνουν την ίδια δουλειά με 6 ή 7 ψηφία; Τι πιο απλό να βάζεις τον αριθμό παροχής που είναι επταψήφιο και να πληρώνεις; 

Αλλά το αλαλούμ δεν περιορίζεται εκεί. Αν πάρεις στο 1022 της ΕΥΔΑΠ, που σε προτρέπουν να πάρεις για να σε εξυπηρετήσουν (προφανώς είναι call center) οι υπάλληλοι σου λένε θα ενημερώσουμε το Τοπικό Κατάστημα της ΕΥΔΑΠ που ανήκετε και θα σας πάρουν τηλέφωνο. Αλλά τηλέφωνο δεν παίρνει κανείς. Και σε αναγκάζουν τελικά να ξαναπάρεις και πάλι γίνεται το ίδιο, τηλέφωνο δεν παίρνει κανείς. 

Τέλος μετά από την ταλαιπωρία που έχεις υποστεί καταλήγεις να πας στο ταμείο να πληρώσεις. Και σου λένε το εκπληκτικό "ληξιπρόθεσμες οφειλές ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ"!!!. Καταπληκτικό, το κράτος σε υποχρεώνει να πληρώνεις τα πάντα ηλεκτρονικά, αλλά μια ΔΕΚΟ δεν δέχεται κάρτα αλλά μετρητά. Αλήθεια αυτές οι πληρωμές που γίνονται με μετρητά πιάνονται για το αφορολόγητο; 

Μάλιστα πρέπει να παρατηρήσουμε ότι είναι αδιανόητο, το να θέλει κάποιος να πληρώσει την ΕΥΔΑΠ, όσο μπορεί, έναντι, γιατί τόσα του έχουν μείνει μετά από την υπέρμετρη φορολόγηση τις πολλές ρυθμίσεις που πρέπει να παρακολουθεί γιατί έτσι θέλει. Όμως δεν μπορεί. 'Η ό,τι λέει ο λογαριασμός ή η δόση ή τίποτα. Απίθανο. Μια ρύθμιση στα μηχανογραφικά συστήματα είναι όλα αυτά για να κάνουν λίγο πιο εύκολη την ζωή των καταναλωτών τους αλλά και των υπαλλήλων τους, που καθημερινά για τόσο απλά θέματα ταλαιπωρούνται να εξυπηρετούν καταναλωτές που ψάχνουν να βγάλουν άκρη από όλο αυτό το παράλογο. 

Όμως από την άλλη η ΕΥΔΑΠ πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε την κυκλοφορία app για έξυπνα κινητά για να μπορείς να ενημερώνεις για βλάβες. Καλή η προσπάθεια αλλά πρώτα φτιάχνεις τα βασικά και μετά πετάς λεφτά για να κάνεις τα πράγματα καλύτερα. 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.