Τελευταίες αναρτήσεις

8 Φεβρουαρίου 2017

Για να κλείσει η αξιολόγηση πρέπει να πάρει το μερτικό του και ο τούρκος;

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Όταν υπέγραφαν σωρηδόν τα μνημόνια σκωπτικά αλλά ουσιαστικά ρωτούσαμε δια της αρθρογραφίας μας. 
«αν  συμφωνούσε  και ο τούρκος με τα μνημόνια αυτά;» 
Διότι αν θέλεις να υποθηκεύσεις στα χέρια των τοκογλύφων σύμφωνα με το Βρετανικό Δίκαιο τις εν δυνάμει πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας σου πάνω στις οποίες έχει άπληστες και άνομες βλέψεις ο γείτονας σου, καλόν θα ήταν να το λάβεις αυτό  υπόψη σου. 

Τώρα τα πράγματα έσφιξαν πολύ και τα βλέμματα των πολιτικών είναι παγωμένα.
Τα αδιέξοδα του Λαού γίνονται σήμερα αδιέξοδα για τους πολιτικούς  οι οποίοι δυστυχώς βλέπουν την μπόρα που πάει να ξεσπάσει. 

«Citigroup: Τα 3 ερωτήματα που δεν απάντησε το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα - Ασαφής η συμμετοχή 
Le Monde: Διχασμένα τα κράτη-μέλη του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος 
Καμμένος: Το Αιγαίο είναι η καρδιά της Ελλάδας - Δεν έχει γκρίζες ζώνες 
Η πρόταση της Merkel για μια ΕΕ πολλών ταχυτήτων θα αποδειχθεί ορθή λύση για την Ελλάδα που βρίσκεται σε αδιέξοδο 
ΔΝΤ: Φτωχή η πρόοδος της Ελλάδος - Ακραία μη βιώσιμο το χρέος - Θέλει να μείνει στο Γ Μνημόνιο αλλά δεν πληρούνται όροι» 
http://www.bankingnews.gr/ 7 Φεβρουαρίου 2017

Οι  Ρώσοι  πήραν μυρωδιά αυτό που έρχεται σαν μπουρίνι στο ΑΙΓΑΙΟ των ενεργειακών αντικλίνων.
«Είναι απαραίτητο να εξετασθεί η κατάσταση σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πλαίσιο με την ανακατανομή των σφαιρών επιρροής. 

Μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ και τις αρκετά επιτυχείς ενέργειες της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή, πολλές, προηγούμενα, παγωμένες συγκρούσεις άρχισαν να κινούνται.
Τώρα η Τουρκία και η Ελλάδα κατηγορούν ο ένας τον άλλον και μιλούν για «κόκκινες γραμμές. 

Ναι, υπάρχει κάποια συμφωνία, αλλά, καμία επίσημη, μεταξύ των δύο πλευρών.» υποστηρίζει ο εμπειρογνώμονας Αντρέι Βολοσίν στο Ομοσπονδιακό πρακτορείο ειδήσεων – «riafan.ru» 

Και συνεχίζει ο ίδιος εμπειρογνώμονας … 
«Η Τουρκία, για παράδειγμα, αποφάσισε να μοιρασθεί τα προβλήματά της με τη Ρωσική Ομοσπονδία, και τώρα ψάχνει μια οποιαδήποτε ευκαιρία να ερμηνεύσει διαφορετικά την παμπάλαια σύγκρουσή της με την Αθήνα. Για αυτό έχει προβεί στις τρέχουσες διπλωματικές μανούβρες ξιφασκίας πάνω από το Αιγαίο και την κατάσταση που υπάρχει (διαιωνίζει) στο βόρειο τμήμα της Κύπρου. 

Φυσικά, με την πρώτη ματιά, η σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών που είναι στην Βορειοατλαντική Συμμαχία, φαίνεται, ίσως, ακανόνιστη (μη φυσιολογική). Παρ’ όλα αυτά, συνεχίσει ο εμπειρογνώμονας, όλα εντάσσονται στη λογική του μεταβαλλόμενου κόσμου. 

Η Αθήνα και Άγκυρα περιμένουν με την ίδια αδημονία την αντίδραση της ηγεσίας της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.» http://www.echedoros-a.gr The Hellenic Information Team 3 Φεβρουαρίου 2017

Η Τουρκία είναι ξεκρέμαστη ενεργειακά, εκείνο που την ενδιαφέρει είναι όχι απλώς να γίνει κόμβος μεταφοράς ενέργειας αλλά να αποκτήσει ενεργειακή αυτοδυναμία. 

Στην Συρία και το Ιράκ οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλοί, μεταξύ αυτών και οι αντίπαλοι της Κούρδοι. 
Ενώ στο ΑΙΓΑΙΟ έχει να αντιπαρατεθεί με την Ελλάδα των μνημονίων.

Από τότε που εισήλθαμε στον θαυμαστό κόσμο των μνημονίων ο τούρκος έχει ένα παραπάνω φόβο.
ΦΟΒΑΤΑΙ μήπως οι δανειστές μας του φάνε τα πετρέλαια που διεκδικεί στο Αρχιπέλαγος του ΑΙΓΑΙΟΥ.

Για αυτό και παρακολουθεί με προσοχή  και νοιάζεται για την πορεία του κλεισίματος της αξιολόγησης με τους δανειστές-τοκογλύφους. 
Με βάσει την πορεία των οικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα καταστρώνει τον τελικό σχεδιασμό της σύγκρουσης-εμπλοκής που επιθυμεί να δρομολογήσει για να παγιώσει τις άπληστες ορέξεις του. 
Τελικά στο τραπέζι –φαγοπότι που θέλουν να στρώσουν στο ΑΙΓΑΙΟ και οι τούρκοι και οι τοκογλύφοι Ευρωπαίοι  θα μείνουν με τα μαχαιροπήρουνα. 
Το σερβίρισμα τους θα τους το κάνει η γεωπολιτική συγκυρία των εξελίξεων , όταν η μάνα θα χάνει το παιδί και το παιδί την μάνα από την Αμερική μέχρι το Ιράν και από την Ρωσία μέχρι την Κίνα. 

Με πίστη και ελπίδα 

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.