Τελευταίες αναρτήσεις

2 Φεβρουαρίου 2017

ΜΙΑ ΔΙΕΤΙΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων 

Στις 25 Ιανουαρίου συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την εκλογή του κ. Τσίπρα στην Πρωθυπουργία. Κατά τη διετία αυτή η Παιδεία μας ταλαιπωρήθηκε πολλαπλώς. Η επιταγή του Συντάγματος για την ανάπτυξη εθνικής και θρησκευτικής συνειδήσεως μέσω της εκπαιδεύσεως αγνοήθηκε και καταπατήθηκε. Η Ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας και η διαχρονική συνέχεια του Ελληνισμού αμφισβητήθηκαν. Οι κυβερνώντες κατέβαλαν προσπάθειες για να αποκόψουν τη νεολαία μας από τους χυμούς που τροφοδοτούν το δέντρο του Ελληνισμού. 

Η αριστεία καταγγέλθηκε σαν δήθεν ρετσινιά και υποβαθμίσθηκαν τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία. 

Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού αφαιρέθηκε από την ύλη της Γ΄ Λυκείου. 
Ο πρώην Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης δήλωσε ότι δεν υπήρξε ποτέ Γενοκτονία του Ελληνισμού της Ανατολής. 

Ο Φίλιππος και ο Μέγας Αλέξανδρος δεν διδάσκονται πλέον στα Λύκεια με εντολή του Υπουργείου Παιδείας. 

Ο Πρωθυπουργός καθώς και ο κ. Μπαλτάς, όταν ήταν Υπουργός Παιδείας, επιχείρησαν να μειώσουν τον ρόλο της Εκκλησίας κατά την Τουρκοκρατία και παρουσίασαν την Ελληνική Επανάσταση ως αποκλειστικό δημιούργημα της Γαλλικής Επαναστάσεως και του Δυτικού Διαφωτισμού. Οι απόψεις του κ. Μπαλτά εστάλησαν στα σχολεία για να αναγνωσθούν στους μαθητές. 

Δεν μάς εξήγησαν πώς είναι δυνατόν αγωνιστές με Ορθόδοξο φρόνημα και με πίστη στη Μεγάλη Ιδέα του Ελληνισμού να έχουν ως πρότυπά τους αντιχριστιανικές ιδεολογίες που αναπτύχθηκαν σε τελείως διαφορετικές χώρες και συνθήκες. 

Επικεφαλής του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία ορίσθηκε από τον Πρωθυπουργό ο κ. Αντώνης Λιάκος, ο οποίος δεν πιστεύει στη διαχρονική συνέχεια του Ελληνικού Έθνους. 

Στο Γυμνάσιο μειώθηκαν οι ώρες των Αρχαίων Ελληνικών και στο Λύκειο καταργήθηκε η διδασκαλία του κλασσικού ύμνου προς τη δημοκρατία και τον πατριωτισμό, δηλαδή του Επιταφίου του Περικλέους, τον οποίο κατέγραψε ο Θουκυδίδης. 

Με την πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για το Νέο Λύκειο καθίστανται προαιρετικά τα μαθήματα ανθρωπιστικής παιδείας, όπως τα Θρησκευτικά και τα Αρχαία Ελληνικά από το πρωτότυπο. 

Η Ορθοδοξία δέχθηκε επίθεση με τη μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών σε πολυθρησκειακό από τη Γ΄ Δημοτικού μέχρι τη Γ¨ Λυκείου. Πριν μάθει το ελληνόπουλο την Ορθόδοξη Παράδοση των γονέων του και των προγόνων του εισάγεται σε απίθανες λεπτομέρειες για τα «μάνταλα» του Ινδουισμού και τα 99 ωραία ονόματα του Αλλάχ! 

Και ενώ το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής δεσμεύθηκε να ξεκινήσει δημιουργικό διάλογο με την Εκκλησία για το περιεχόμενο των Θρησκευτικών, έρχεται ξαφνικά και προτείνει την μετατροπή του μαθήματος σε επιλεγόμενο –για το Λύκειο- και μάλιστα με νέο όνομα: Θρησκευτικά και ηθικά ζητήματα. 

Στη συνεχιζόμενη εκστρατεία αφελληνισμού και αποχριστιανοποιήσεως  θα αντισταθούμε διδασκόμενοι από τους Τρεις Ιεράρχες. Τιμώντας τη μνήμη τους στις 30 Ιανουαρίου θα αγωνισθούμε για μία παιδεία ελληνορθόδοξη και οικουμενική. Με αυτά τα εφόδια θα βγούμε από την κρίση.

Άρθρο στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 29 Ιανουαρίου 2017
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.