Τελευταίες αναρτήσεις

4 Φεβρουαρίου 2017

Πόσο σοβαρές είναι οι τουρκικές απειλές κατά της Ελλάδας

Εξίσου επικίνδυνη είναι η πολιτική της Άγκυρας στην Θράκη, χωρίς να ιδρώνει το αφτί των αρμοδίων. Μεταξύ άλλων εκτουρκίζει ανενόχλητη τους Πομάκους  

Κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές, Τύπος και λοιποί Τούρκοι παράγοντες εξαπολύουν συνεχώς απειλές κατά της Ελλάδας, με αφορμή άλλοτε μεν την μη έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών, άλλοτε την ρίψη στεφάνου στα νερά των Ιμίων από τον Π. Καμμένο, προς τιμή των νεκρών αξιωματικών μας το 1996. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι ευθύνεται η ελληνική πλευρά, δίνοντας αφορμή στους Τούρκους να εξωτερικεύσουν τα αισθήματά τους έναντί μας, επειδή προφανώς η σημερινή τους συμπεριφορά δεν έχει αίτιο τις παραπάνω αφορμές -αφορμές δημιουργούν και οι ίδιοι, όποτε θελήσουν- αλλά πρόκειται για εφαρμογή γενικότερου σχεδίου για έλεγχο του μισού Αιγαίου, όπως άλλωστε είναι και η επιθυμία του ΝΑΤΟ. Πάγια είναι άλλωστε η τακτική των ισχυρών, να μη επιτρέπουν την κατοχή στρατηγικών σημείων από μία μόνον χώρα, και να εξαρτώνται από αυτήν (το μοναδικό τέτοιο σημείο στον κόσμο είναι τα Στενά του Βοσπόρου, εξ ού και οι επιτυχείς εκβιασμοί των Τούρκων). 

Το θέμα είναι ότι πέφτουμε στην παγίδα τους και πολλές φορές δίνουμε περισσότερη σημασία σε συμβάντα, από όση πρέπει. Ενδεικτικό είναι ότι το σόου του Αρχηγού των Ενόπλων τουρκικών Δυνάμεων, το πήραμε στα σοβαρά αντί να το διακωμωδήσουμε, όπως έπραξε η τουρκική αντιπολίτευση που έκανε λόγο για… κρουαζιέρα και τουριστική επίσκεψη. 

Άλλο είναι το σοβαρό στοιχείο που πρέπει να προσεχθεί σ’ αυτήν την φαιδρή ιστορία. Ότι μαζί με τον Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων και το επιτελείο του, όπως έγραψε η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Γιενί Σαφάκ, παραθέτοντας και φωτογραφία, ήταν και ο υποναύαρχος, ο οποίος στο παρελθόν είχε φυλακιστεί στα πλαίσια της εκδίκασης της Υπόθεσης Βαριοπούλα. Είναι αυτός που κατάρτισε τα σχέδια για πρόκληση πολέμου με την Ελλάδα, προκειμένου να αναλάβει ο στρατός την διακυβέρνηση της Τουρκίας. Εκείνο το σχέδιο ίσως δεν εγκαταλείφθηκε, αλλά προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα. 

Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει και να μη επαγρυπνούμε, στηριζόμενοι σε κάποιες εκτιμήσεις ότι όλα αυτά γίνονται για εσωτερική κατανάλωση. Όπως είχε γράψει παλαιότερα ο πολιτικός αναλυτής Κ. Χολέβας πρόκειται για «Άποψη η οποία κατά κόρον αναπτύχθηκε από Έλληνες διαμορφωτές της κοινής γνώμης και τελικά αποδείχθηκε λίαν βλαπτική και απαράδεκτα καθησυχαστική. Η πράξη απόδειξε ότι όσα λέγουν κατά καιρούς οι τουρκικές ηγεσίες, πολιτικές, στρατιωτικές, διπλωματικές κ.ά., μπορεί εν μέρει να αποσκοπούν σε εκτόνωση εσωτερικών προβλημάτων, αλλά ταυτοχρόνως εκφράζουν σαφή και ουσιαστική απειλή προς την Ελλάδα». 

Τα Ίμια, οι παραβιάσεις του εναερίου χώρου μας, οι προκλητικές επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη, οι πολυδάπανοι τουρκικοί εξοπλισμοί, η επιμονή για διατήρηση τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο και πολλές άλλες ενέργειες έχουν στόχο τον Ελληνισμό. Και το 1955 κάποιοι πίστευαν ότι οι σειρήνες του εθνικισμού είχαν μόνον εσωτερικούς παραλήπτες, αλλά τελικά την πλήρωσε ο Ελληνισμός της Κωνσταντινουπόλεως με το Σεπτεμβριανό πογκρόμ! 

Θα μπορούσα επίσης να πω, ότι εξίσου επικίνδυνη είναι η πολιτική της Άγκυρας στην Θράκη, χωρίς να ιδρώνει το αυτί των αρμοδίων. Μεταξύ άλλων εκτουρκίζει ανενόχλητη τους Πομάκους. Στο πλαίσιο ενός δήθεν «πολιτιστικού ταξιδιού» που οργάνωσε η παράνομη Τουρκική Ένωση Ξάνθης (γιατί επιτρέπουν ακόμη την λειτουργία της;) ομάδα 50 Πομάκων μαθητών επισκέφτηκε τον αντινομάρχη Αδριανούπολης. 

Μιλώντας εκεί ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, Μπουλέντ Χατζή Σαλίχ, (σύμφωνα με το περιοδικό Ροντόπ Ρουζγκαρί) ανέφερε πως επελέγησαν 50 Τούρκοι (;) μαθητές που σπουδάζουν στην Ξάνθη και δεν είχαν δει ποτέ την Τουρκία και πρόσθεσε πως οργάνωσαν αυτό το ταξίδι για να γνωρίσουν οι Τούρκοι μαθητές την τουρκική κουλτούρα. 

Με άφθονο χρήμα από το τουρκικό Προξενείο οι μικροί Πομάκοι δεν θέλουν πολύ να εκτουρκιστούν. Άλλωστε και ο Τούρκος αντινομάρχης πολλές φορές επανέλαβε ότι πρόκειται για «Τούρκους μαθητές». Δεν μπορεί να είναι τόσο ανίκανοι οι αρμόδιοι της ελληνικής πολιτείας, ώστε να μη αντιλαμβάνονται τι κάνουν. Τι να υποθέσει κανείς; 

Τις τουρκικές απειλές θα τις έχουμε συνεχώς. Σκοπός τους να μας εκφοβίσουν. Και ίσως το επιτυγχάνουν εν μέρει, τουλάχιστον όσον αφορά τους πολιτικούς που δεν θέλουν εντάσεις κατά την θητεία τους. Επιβάλλεται πάντως να κρίνουμε τα γεγονότα στην σωστή τους διάσταση, ούτε με υπερβολές, αλλά ούτε και με εφησυχασμό. 

Μακεδών
Πηγή Voria

το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.