Τελευταίες αναρτήσεις

4 Φεβρουαρίου 2017

Έκαναν έξωση σε 81χρονη στο Μεσολόγγι...

Επειδή δεν είχε χρήματα για να πληρώσει το ενοίκιο… 

Αγανάκτηση αλλά και προβληματισμό έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Μεσολογγίου, η περιπέτεια μιας ηλικιωμένης συμπολίτισσάς τους την οποία πέταξαν στο δρόμο σε ηλικία 81 ετών. 

Η άτυχη γυναίκα με την πενιχρή σύνταξή της αδυνατούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα να πληρώνει το ενοίκιο του σπιτιού στο οποίο διέμενε και οι ιδιοκτήτες θεώρησαν σωστό να της κάνουν έξωση στα γεράματά της. 

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απαράδεκτη ενέργεια σε βάρος της, κινητοποιήθηκαν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ώστε να μην αφήσουν την 81χρονη αβοήθητη σε αυτές τις δύσκολες ώρες. 

Οι κοινωνικοί λειτουργοί του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» επισκέφθηκαν την γυναίκα προκειμένου να διαπιστώσουν τα προβλήματα διαβίωσής της και ακολούθως να παρέχουν κάθε υποστήριξη. Παράλληλα, με έκθεσή τους ενημέρωσαν και τις δικαστικές αρχές. 

Στη συνέχεια η ηλικιωμένη διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου για προληπτικούς λόγους, ενώ ακολούθως θα μεταφερθεί σε δωμάτιο του Σελίβειου Γηροκομείου, όπου και θα παραμείνει σε περιβάλλον φροντίδας και μέριμνας.
Αρχικά,  μάλιστα, η άπορη γυναίκα  είχε κλειδωθεί στο σπίτι και δεν ήθελε να μιλήσει με κανέναν. Ύστερα από ώρα πείσθηκε τελικά να φύγει από το σπίτι στο οποίο είχε κηρυχτεί «ανεπιθύμητη». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 81χρονη δεν έχει κανέναν στην ζωή και ήταν συνέχεια κλεισμένη στο διαμέρισμα δίχως να έχει επαφή με κανέναν συνάνθρωπο. 

Χάρη στην άμεση ανταπόκριση των τοπικών αρχών, τώρα θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει να ζει μια αξιοπρεπή ζωή. 

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Δεν θα σχολιάσω το τι έκαναν ή το γιατί το έκαναν αυτοί που της έκαναν την έξωση....
Αυτό το γνωρίζουν οι ίδιοι κι ο Θεός...

Θα σχολιάσω όμως τους υπόλοιπους....
Καταρχήν πολλοί θα θεωρήσουν ότι ο δήμος και η Εκκλησία και το Ιδρυμα πρέπει να δεχθούν συγχαρητήρια...
Δεν νομίζω....
Αυτή είναι η δουλειά τους και το καθήκον τους... 
Θεωρώ όμως ότι ο ηλικιωμένος άνθρωπος έχει σημασία να μένει μέχρι το τελός της ζωής του στο σπίτι του....
Συνεπώς έπρεπε να βρουν τρόπο Δήμος και Μητρόπολη να πληρωθεί και να πληρώνεται το ενοίκιο της και να παραμείνει στο σπίτι της.... 
Πριν τολμήσει κάποιος να πει ότι αυτό δεν γινόταν, γιατί δεν μπορούν να εγκριθούν τα έξοδα αυτά (φυσικά θεωρώ ότι η γιαγιά δεν θα έμενε σε κάποιο ακριβό σπίτι) να εξεταστούν τα έξοδα και του Δήμου, αλλά και της Μητρόπολης για να δούμε αν γίνονται σπατάλες και υπερβολές....
Είμαι σίγουρος ότι θα θα βρίσκονταν τα χρήματα να καλυφθούν τα έξοδα του ενοικίου...

Κι ας έρθουμε στους κύριους υπεύθυνους και αυτούς στους οποίους μόνιμα πρέπει να πέφτουν οι κατάρες και να βλέπουν εφιάλτες σε ολόκληρη την ζωή τους...
Στους προδότες κυβερνώντες....

Η γιαγιά μέχρι πρότινως πλήρωνε, όπως φαίνεται από το ρεπορτάζ, τα ενοίκιά της....
Μετά κάτι έγινε και δεν μπορούσε πλέον...
Τι να είναι αυτό άραγε;
Μήπως οι περικοπές των συντάξεων που επεβάλλαν οι προδότες;
Μήπως τα φάρμακα που ακρίβυναν;
Μήπως τα έξοδα διαβίωσής της που αυξήθηκαν;
Τα ανθελληνικά σιχάματα οδηγούν τους ηλικιωμένους μας στην εξαθλίωση και στην απελπισία....
Υπάρχει κανείς Ελληνας να αντιδράσει;
Ως πότε αδέρφια θα υπομένουμε τα υπάνθρωπα κτήνη;  Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.