Τελευταίες αναρτήσεις

21 Φεβρουαρίου 2017

Κλέψε και συ -αν μπορείς- 256 εκατομμύρια ευρώ, όλο και κάποιοι δικαστές θ' αφήσουν να μπορέσεις να τα χαρείς.

Όταν ένας γιατρός ή ένας υδραυλικός δεν κόψει απόδειξη, όλοι οι γιατροί και οι υδραυλικοί αυτομάτως γίνονται δακτυλοδεικτούμενοι ως φοροφυγάδες. Όταν ένας συνδικαλιστής βρεθεί να έχει βάλει "το δάχτυλο στο μέλι", αυτομάτως τα τρολ κατακεραυνώνουν το συνδικαλισμό. Όταν κάποιοι δικαστές παίρνουν μια απόφαση που θίγει την κοινή λογική και το κοινό περί δικαίου αίσθημα, τι πρέπει να υποθέσει ο πολίτης για τη Δικαιοσύνη; 

Αφορμές οι δικαστές έχουν δώσει ουκ ολίγες τα τελευταία χρόνια, είτε ξεκινώντας απ' τη θεωρία πως η μόνη περικοπή μισθών που κρίθηκε αντισυνταγματική ήταν αυτή των δικαστικών είτε αν θυμηθεί κανείς τις κατά καιρούς αποφάσεις του Μισθοδικείου είτε αν θυμηθεί κανείς τη δίκη για το σκάνδαλο της Proton Bank, αν κι εδώ δικαιούστε να ρωτήσετε "ποια δίκη της Proton Bank;" ή "ποιο σκάνδαλο;", αφού οι ρυθμοί με τους οποίους εξελίσσεται δείχνει πως όλοι περιμένουν απ' το Μεγαλοδύναμο πρώτα να πάρει κοντά του το βασικό κατηγορούμενο, μην τυχόν κι ανοίξει το στόμα του και πει πού πήγαν τα 700 εκατομμύρια ευρώ, μπροστά στα οποία η Τράπεζα Κρήτης ήταν απλώς πενταροδεκάρες.

Πιο πρόσφατο κρούσμα βεβαίως αποτελεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επί της ενοχής των εμπλεκομένων στην υπόθεση της Energa - Hellas Power, αυτών που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υπεξαίρεσαν 256,5 εκατομμύρια ευρώ του Ελληνικού Δημοσίου και τα πάρκαραν στην Ελβετία, το μεγαλύτερο παγκόσμιο διαχρονικό πλυντήριο κλεμμένου χρήματος. Όπως μάλιστα λέει το γράφημα, αφενός είχαν δικηγόρο το Βορίδη κι αφ' ετέρου οι Στουρνάρας- Καμίνης δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο το 2014 να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής. 

Μετά την κατακραυγή ο Στουρνάρας είχε αναγκαστεί να ψελίσσει πως ΘΑ παρασταθεί, αλλά, όσο κι αν έψαξα, δεν βρήκα αν τελικά όντως παραστάθηκε. Στη συνέχεια πάντως μεταπήδησε στην Τράπεζα της Ελλάδας και μπορεί από εκεί να συνεχίζει να μας χλευάζει ανενόχλητος, με τις πλάτες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κι όσων βρίσκονται από πίσω της. Όπως λοιπόν μάθαμε, για τους καταχραστές τέτοιου τεράστιου ποσού του δημόσιου χρήματος δεν υπάρχουν ισόβια, αυτά προφανώς μάλλον επιφυλάσσονται αν κλέψει κανείς ένα κουλούρι επειδή πεινά. Κάτι τέτοιες αποφάσεις είναι που δείχνουν πως σ' αυτή τη χώρα δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα απ' το 1954, τότε που ο αξέχαστος Σταυρίδης μας ανέλυε, στην ταινία "Οι παπατζήδες", τις ποινές για κλοπή και κατάχρηση στην Ελλάδα. 

Στον Αριστείδη Φλώρο της Energa επιβλήθηκε κατά συγχώνευση ποινή κάθειρξης 21 ετών και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και της λαθρεμπορίας. 

Στον πατέρα του, Αχιλλέα Φλώρο, επίσης κατά συγχώνευση, ποινή κάθειρξης 14 ετών και χρηματική ποινή 1 εκατομμυρίου ευρώ για τα ίδια αδικήματα, δόθηκε όμως αναστολή στην έκτιση της ποινής με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εγγυοδοσία ύψους 300 χιλιάδων ευρώ. 

Στον Βασίλη Μηλιώνη της Hellas Power επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης δέκα ετών, για το αδίκημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση. Δόθηκε αναστολή εκτέλεσης ποινής με την υποχρέωση εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και επιβολή εγγύησης 70 χιλιάδων ευρώ.

Συνολικά δηλαδή απ' τα 256,5 εκατομμύρια ευρώ, που κατηγορούνταν ότι υπεξαίρεσαν, πρέπει να επιστρέψουν τα 2,5 και συνεπώς δικαιούνται, με τη βούλα του δικαστηρίου, να κρατήσουν για πάρτη τους τα 254, καθώς δεν είδα να υπάρχει δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, παρά το ό,τι καταδικάστηκαν για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συνέργεια σε υπεξαίρεση! 

Καταπληκτική πραγματικά η απόφαση, εγγυάται πως σε μερικά χρόνια όλοι οι καταδικασθέντες θα μπορούν να συνεχίζουν να προκαλούν την κοινωνία στα τρελά εβδομαδιαία πάρτυ της Μυκόνου και στα πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν της Πεντέλης, ξοδεύοντας τα κλεμμένα σε σαμπάνιες και χαβιάρι και Πόρσε Καγιέν χωρίς να μπορεί να τους ακουμπήσει κανείς, αφού "θα έχουν ξοφλήσει το χρέος τους στην κοινωνία". Και με μια μείωση των ποινών σε επόμενο βαθμό δίκης, μάλλον πρέπει από τώρα να φροντίσουμε να τους κρατήσουμε τραπέζι στη Μύκονο, παρέα ίσως με το Βορίδη και κάποιους δικαστές; 

Είναι βεβαίως περισσότερο από προφανές πως όσο κι αν "η Δικαιοσύνη είναι τυφλή", κάτι τέτοιες καταστάσεις ρίχνουν νερό στο μύλο της ακροδεξιάς, καθώς κάνουν τους πολίτες να πιστεύουν πως "όλοι ίδιοι είναι" κι "ένας Παπαδόπουλος θα μας σώσει", όπως ακριβώς είχε "σώσει" κι ένας Εβρέν τους Τούρκους, όταν φυλάκισε όλο το παλιό πολιτικό σύστημα και διέλυσε τα τότε κόμματα, ανοίγοντας το δρόμο στους Ισλαμιστές του Ερντογάν. Το μήνυμα λοιπόν που δίνει η απόφαση του δικαστηρίου, όπως τουλάχιστον το κατάλαβα εγώ, είναι ένα και ξεκάθαρο: "Κλέψε και συ -αν μπορείς- 256 εκατομμύρια ευρώ, όλο και κάποιοι δικαστές θ' αφήσουν να μπορέσεις να τα χαρείς!" 

greeklignite.blogspot 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.