Τελευταίες αναρτήσεις

8 Ιανουαρίου 2017

NOVARTIS ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ… SIEMENS

Κατάθεση φωτιά μάρτυρα σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο των Αθηνών!
Εμπλέκονται και Υπουργοί Υγείας;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr 

Οι δικαστικές αρχές των ΗΠΑ έχουν ασκήσει έρευνα για το μεγάλο σκάνδαλο της ελβετικής πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Novartis AG για αθέμιτες μεθόδους που χρησιμοποιούσε η εν λόγω εταιρεία στην Ελλάδα επί σειρά ετών, για τη βελτίωση της θέσης της στην ελληνική αγορά.

Η έρευνα των αρχών στις ΗΠΑ ξεκίνησε μετά από αναφορά που τους κατάθεσε στις 12 Αυγούστου 2016, ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Ουάσιγκτον, που προήλθε από τις καταγγελίες δυο πρώην υπαλλήλων της πολυεθνικής εταιρείας. Ήδη οι πρώην υπάλληλοι έχουν καταθέσει τα όσα γνωρίζουν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Όπου φέρονται να κατέθεσαν δεκάδες – εκατοντάδες έγγραφα που αποδεικνύουν την εμπλοκή μεγαλογιατρών του ιδιωτικού τομέα, αλλά και μεγαλογιατρών που εργάζονταν στο δημόσιο και ασφαλιστικό σύστημα υγείας. 

Αυτά τα στοιχεία, εάν η δικαστική έρευνα πάει σε βάθος, ενδεχομένως να εμπλέξει τουλάχιστον έξη (6) Υπουργούς Υγείας, αφού η Novartis AG είναι μια από τις δυο παγκόσμιες εταιρείες παραγωγής γενοσήμων!!

Κατέθεσαν επίσης επιβαρυντικά στοιχεία για εταιρείες μέσω των οποίων η Novartis έκανε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Επιπρόσθετα, η απόπειρα αυτοκτονίας ανήμερα Πρωτοχρονιάς, από το ξενοδοχείο των Αθηνών, Hilton, που επεχείρησε πρώην στέλεχος της Novartis, περιπλέκει περισσότερο τα πράγματα, αφού θυμίζει εντονότατα την προ ετών μυστήρια αυτοκτονία του στελέχους της Vodafone, Κώστα Τσαλικίδη!!

Βίοι παράλληλοι Siemens – Novartis. 

Αλλά ακριβώς τα ίδια δεν συνέβησαν σε μάρτυρες της πολύκροτης υποθέσεως της Siemens, όπου νυν και πρώην στελέχη της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας έπεσαν θύματα δολοφονικών επιθέσεων, προφανώς για να τρομοκρατηθούν και να μην αποκαλύψουν τα όσα συγκλονιστικά, ενδεχομένως, γνωρίζουν για τη διακίνηση του “μαύρου χρήματος”, από τα “μαύρα ταμεία” της Siemens κατά τη χρονική περίοδο 1985 – 2004;;

Μια δίκη, που αφού ξεπεράστηκαν και τα μεταφραστικά προβλήματα, επαναρχίζει στις 24 Φεβρουαρίου 2017. Όταν η γερμανική εταιρεία διά μέσω αυτών των “μαύρων ταμείων” εξαγόραζε – δωροδοκούσε υψηλά ιστάμενα πολιτικά πρόσωπα της Πατρίδος μας (ίσως και Πρωθυπουργούς) και όχι μόνο!!

Αυτή η σκανδαλώδης υπόθεση κωλυσιεργεί επί χρόνια, γιατί δεν εξυπηρετεί ούτε τη Μερκελ, ούτε κατ΄επέκταση τη Γερμανία, αλλά και το φαύλο πολιτικό Σύστημα και Κατεστημένο της Πατρίδος μας!!

Η Κατερίνα Τσακάλου έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού. 

Η κ. Τσακάλου είναι πρώην επιτελικό στέλεχος της Siemens επί σειρά ετών προϊσταμένη του γραφείου του Μιχάλη Χριστοφοράκου στα χρόνια της παντοδυναμίας του. Είναι επίσης, προστατευόμενη μάρτυς στην πολύκροτη δίκη για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens. Και είναι απορίας άξιο, πως το βράδυ της Δευτέρας 16 Μαρτίου 2015, όταν κατέβασε τα σκουπίδια από το σπίτι της, ξαφνικά της επιτέθηκε ένας άνδρας ο οποίος τη γρονθοκόπησε με αγριότητα.

Γι΄ αυτή την εγκληματική πράξη η κ. Τσακάλου κατάθεσε την Πέμπτη 19 Μαρτίου, μήνυση κατ΄ αγνώστων στην αστυνομική ασφάλεια Αμαρουσίου. Και την Παρασκευή 20 Μαρτίου εξετάσθηκε από Ιατροδικαστή!!

Η οποία μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο facebook ανάρτησε την παρακάτω φωτογραφία, όπου φαίνονται τα ίχνη της κακοποίησής της, γράφοντας: “Και αυτό μάλλον bullying πρέπει να λέγεται…”.  


Θέλουν να “κλείσουν” το στόμα του Ευάγγελου Σέκερη. 

Ο άνθρωπος “κλειδί” στην υπόθεση της Siemens - ΟΤΕ, είναι ο μπατζανάκης του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελος Σέκερης. Ο οποίος είναι μάρτυρας – μετά βασάνων και κόπων – στην πολύκροτη υπόθεση της δίκης, αφού η Ειδική Ανακρίτρια Μαρία Νικολακέα απέφευγε να τον καλέσει για να καταθέσει τα όσα γνώριζε (πολλές φορές είχαμε με έγγραφα αναφερθεί σε αυτό το γεγονός).

Έτσι, τον προπερασμένο Δεκέμβριο την ώρα που ο Ευάγγελος Σέκερης οδηγούσε το αυτοκίνητο του, έχασε τον έλεγχο και κινδύνευσε να σκοτωθεί πάνω στις προστατευτικές μπάρες της Αττικής Οδού. Κατεβαίνοντας διαπίστωσε ότι κάποιοι του είχαν κόψει με μαχαίρι τα λάστιχα του αυτοκινήτου του, γεγονός που δεν είχε αντιληφθεί την ώρα που ξεκίνησε να φύγει από το σπίτι του. Βέβαια, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Σέκερης είχε καταγγείλει ανάλογο περιστατικό. 

Λίγες μόλις εβδομάδες πιο πριν, άγνωστοι είχαν σπάσει το αυτοκίνητο του έξω από τη Ναυτική Διοίκηση στην πλατεία Κλαυθμώνος, γεγονός που είχε αναφέρει στο Α.Τ. Συντάγματος,  ενώ ήταν γνωστό ότι κάποιοι τον παρακολουθούσαν από καιρό, στήνοντας “τσίλιες” κάτω από το σπίτι του. Από το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο άγνωστοι είχαν αρπάξει απόρρητα υπηρεσιακά έγγραφα.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα καμιά πρόοδος δεν επετεύχθη για αυτά τα “ύποπτα ατυχήματα” που συνέβησαν, στον κ. Ευάγγελο Σέκερη.

Προσπαθούν να μην διεξαχθεί η δίκη της Siemens. 

Η επανέναρξη της δίκης, όπως αναφέραμε παραπάνω, μετά από πολλές αναβολές επί ένα και πλέον χρόνο, ορίσθηκε για τις 24 Φεβρουαρίου 2017.

Ωστόσο, δεν έχουν ακόμη σταλεί οι επίσημες κλητεύσεις των μαρτύρων!! Γιατί άραγε αυτή η καθυστέρηση; Πρέπει να ανησυχούμε, ότι κάτι άλλο συμβαίνει;

Κάτι ακόμη που μας ανησυχεί, είναι εάν η ελληνική δικαιοσύνη θα τολμήσει να δικάσει και να καταδικάσει τους Γερμανούς κατηγορουμένους – θα βρίσκεται στην αίθουσα ωτακουστής της Μέρκελ – και ιδιαίτερα το ισχυρό άνδρα της οικονομικής ελίτ της Γερμανίας, τον Heinrich von Pierer (1992-2005 Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens και από το 2005-2007 Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Siemens AG). Από τη στιγμή που έχει απαλλαγεί από τη γερμανική δικαιοσύνη των Μέρκελ – Σόιμπλε!!

Μια τέτοια εξέλιξη, όπως θα πίστευε και ο πλέον αδαής, θα σημάνει και την απαλλαγή του Μιχάλη Χριστοφοράκου, ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος στη Γερμανία, παρά το διεθνές ένταλμα συλλήψεώς του, αφού τυγχάνει της υψηλής προστασίας της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελας Μέρκελ.

Να θυμίσουμε, ότι το “πουλάκι τσίου-τσίου” έφυγε στην ξενιτιά με την “αγαστή χορηγία” της υπουργού Εξωτερικών την εποχή εκείνη, κ. Ντόρας Μπακογιάννη και την ύποπτη ανοχή του Αντώνη Σαμαρά!!

Γι΄ αυτό σήμερα ο Μιχάλης Χριστοφοράκος εξαγνίζει την οικογένεια Μητσοτάκη, όπου και αν βρεθεί, και ειδικότερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού ευελπιστεί πως η Πρωθυπουργία του θα σηματοδοτήσει και την επιστροφή του ιδίου στην Ελλάδα!

Γι΄ αυτό μην εκπλαγείτε εάν ο “αμαρτωλός” πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens, παίξει ισχυρό πολιτικό ρόλο στη γερμανο-κρατούμενη Ελλάδα!!

Κωλυσιέργησε επί μακρόν το ΣτΕ για τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό. 

Έχουμε την πληροφορία, ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας θα γνωμοδοτήσει τις επόμενες ημέρες κατά της εγκυρότητας του κατάπτυστου Εξωδικαστικού Συμβιβασμού μεταξύ της Siemens και του Ελληνικού Δημοσίου, που εφεύρε και υπέγραψε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου με την ευγενική χορηγία του τότε Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα!!

Όμως αυτή η απόφαση θα είναι εκ των ουκ άνευ, από τη στιγμή που βρισκόμαστε μόλις λίγους μήνες πριν τη λήξη αυτού του ζημιογόνου Συμβιβασμού για το Ελληνικό Δημόσιο. Κάτι που γνωρίζει η ελληνική δικαιοσύνη αλλά και όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου!!

Ο “μαυρόγατος” της Siemens βρυχάται επικίνδυνα!! 

Έχουμε επίσης την πληροφορία, ότι βασικός μάρτυρας της δίκης της Siemens, ετοιμάζεται να απασφαλίσει παρ΄ ότι φοβάται ιδιαίτερα για τη ζωή του. Θα μιλήσει για τις πρακτικές που χρησιμοποιούσε η Siemens κατά το παρελθόν. Και για να εξασφαλίσει την σωματική ακεραιότητά του, έκανε μια μακροσκελέστατη κατάθεση που θα προκαλέσει πάταγο, σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων!! 

Επανέρχομαι…Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.