Τελευταίες αναρτήσεις

14 Ιανουαρίου 2017

Αρματαγωγό Λέσβος: L-172 τότε L-176 τώρα! Τι τραγική διαφορά...Τι τραγική ειρωνεία!

Γράφει ο Γιώργος Αδαλής

Το αρματαγωγό Λέσβος(L-172), είχε καταφέρει να ξεγελάσει τους Τούρκους και με μια αριστουργηματική κίνηση του καπετάνιου του (Πλωτάρχη Ελ. Χανδρινού) οι Τούρκοι το έχασαν κυριολεκτικά στις 20 Ιουλίου 1974! Το αρματαγωγό "Λέσβος" είχε καθελκυστεί το 1942 ως USS «Boone County», και το 1974 ήταν ήδη ένα παμπάλαιο και πολύ αργό πλοίο! Ομως ο Πλωτάρχης Χανρινός κατάφερε και ξεγέλασε τους Τούρκους και αποβίβασε στην Κύπρο τους ΕΛΔΥΚάριους! 
Οι Τούρκοι, απογείωσαν μαχητικά F-104 και βγήκαν στο κυνήγι μιας ... Ελληνικής νηοπομπής! Φυσικά νηοπομπή δεν υπήρχε παρά μόνο ο Χανδρινός που τους μπέρδεψε με την πορεία και τα κόλπα του! Ετσι οι Μεμέτηδες, λύσσαξαν κυριολεκτικά μέχρι που βρήκαν μπροστά τους ένα στολίσκο από τρία ... τουρκικά πλοία, τα οποία παρότι έφεραν τουρκική σημαία και οι ασυρματιστές μιλούσαν τούρκικα, αυτοί ... "δεν μάσησαν" μιας και ήταν ακράδαντα πεπεισμένοι ότι ήταν Ελληνικά που προσπαθούσαν να τους ... ξεγελάσουν!

Ετσι, έριξαν ρουκέτες και κατάφεραν να βυθίσουν το "ΚοτζάΤεπέ", που είχε κυβερνήτη, ποιον λέτε; Τον μετέπειτα Αρχηγό του Τουρκικού Π.Ν. επί Ιμίων (1996), τον Αντιναύαρχο Γκιουβέν Ερκαγιά!

Κι αφού έβλεπε ως ναυαγός το πλοίο του να βυθίζεται, έβλεπε παράλληλα τους τούρκους πιλότους να χτυπούν αλύπητα τα άλλα δύο πλοία, και μετά από πολύ κόπο να καταφέρνουν δύο σημαντικά χτυπήματα στο δεύτερο πλοίο, το "Αντά Τεπέ"! Λίγο αργότερα, χτύπησαν και το τρίτο πλοίο τους, το "Φεβζί Τσακμάκ"!

Αυτά δεν σας τα λέω για να σας δείξω την ... γιγαντιαία ναυτοσύνη των Τούρκων και της Πολεμικής τους Μηχανής! Αλλωστε, όταν μια χώρα έχει ως σύμβολο της ναυτοσύνης της τον Πασά Αχμέτ Μουχεντίν Πιρί (γνωστού ως Πίρι Ρέις), που δεν κατάφερε ποτέ, να βρει την νήσο Μάλτα όσο κι αν την αναζητούσε με τον στόλο του στην Μεσόγειο και είπε το περίφημο "Μάλτα Γιοκ", τι να περιμένει κανείς;

Επρεπε να περάσουν 40 ολόκληρα χρόνια για να τιμηθεί ο Χανδρινός από την Ελληνική πολιτεία για την συμφορά που έφεραν οι επιδέξιες κινήσεις του στους Τούρκους! 
Και να φτάσουμε στο 2016, όταν το νέο αρματαγωγό του Π.Ν., το "Λέσβος" (με διακριτικά L-176) να σταλεί αυτή τη φορά στην ακριτική Λέσβο, με σκοπό να φιλοξενήσει παράτυπους μετανάστες!!!

Τι τραγική διαφορά! Τι τραγική ειρωνεία! Δεν μπορούσε άραγε ο "Μπούλης" να χρησιμοποιήσει ένα άλλο πλοίο, έτσι ώστε να μην γίνονται κανενός είδους συνειρμοί;

Βλέπετε εμείς πάντα είχαμε Χανδρινούς και Κουντουριώτηδες! Και οι Τούρκοι είχαν καπεταναίους που δεν ήξεραν καν κολύμπι, όπως ο Πίρι Ρέϊς και ο Ερκαγιά!!!

Είχαμε όμως και "Εφιάλτες" και "Μπούληδες" και "Φλώρους" πολιτικούς! Που μπροστά στην καρέκλα, δεν λογαριάζουν τίποτα και κανέναν!

ΥΓ.
Πάνο, το μάθημα Ιστορίας τελείωσε για σήμερα! Ελπίζω να μπόρεσες να καταλάβεις τι έκανες πάλι!!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.