28 Ιανουαρίου 2017

Του Αγίου Eurogoup ανήμερα..

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Κι αφού εν πάση περιπτώσει οι έλληνες δεν φαίνεται να έχουν διάθεση να αντιδράσουν, είναι πολύ πιό εύκολο στους τοκογλύφους "εταίρους" με τις κυβερνητικές τσουλίτσες τους να απλοποιήσουν λίγο τα πράγματα, εξοικονομώντας μάλιστα κι άλλα χρήματα για τα σάβανά τους, που όπως φαίνεται μόνον τα δικά τους έχουν τσέπες για να τα πάρουν μαζί τους.

Δείτε πώς:

Θα μπορούσαν, ή μπορούν και τώρα, να μας πουν εξ αρχής με πόσα θέλουν να ζήσουμε (όχι με πόσα μπορούμε. Με πόσα θέλουν). Με 300 ευρώ; Με 400; Με 450;  Και οι συνταξιούχοι με πόσα; Με 200; Με 250; Ωραία.

Ας δίνουν λοιπόν στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους το ποσό που θέλουν κάθε μήνα, απαλλαγμένο όμως από φόρους, χαράτσια, ΕΝΦΙΑ, τέλη, πρόστιμα, εισφορές. Καθαρά.

Να έχει τουλάχιστον ο κοσμάκης να σκέφτεται μόνο πώς θα επιβιώσει απ' την πείνα και το κρύο, και να μην έχει άλλες σκοτούρες με εφορίες τράπεζες κλπ.

Με αυτόν τον τρόπο θα καταστούν άχρηστες χιλιάδες θέσεις εργασίας σε τράπεζες, εφορίες, ταμεία και λογής άλλους εισπρακτικούς μηχανισμούς του δημοσίου, δίνοντας έτσι την δικαιολογία απόλυσεις χιλιάδων εργαζόμενων, ώστε να εξοικονομηθούν κι άλλα χρήματα, κι άλλο αίμα για τους κατακτητές και τα τσιράκια τους.

Επίσης έτσι θα λυθεί και το ζήτημα των ατέρμονων παραστάσεων διαπραγματεύσεων με τα αλλεπάλληλα σούρτα-φέρτα που το μόνο που κάνουν είναι να σπαταλούν κηροζίνες για τ' αεροπλάνα, και λεφτά του δημοσίου -που όμως ανήκουν στους τοκογλύφους- για έξοδα διαμονής, διατροφής και κανενός ξενοπηδήματος στη ζούλα. (είναι τόσο "άντρες" αυτή η κυβερνητική-εξουσιαστική νομενκλατούρα που ακόμα και τα πηδήματά της τζάμπα τα κάνει, με χρέωση τον λαό.)

Ακόμη με αυτόν τον τρόπο δεν θα έχουν να νομοθετούν πιά  "εφαρμοστικούς" "νόμους", προκαλώντας κάθε τρείς και λίγο την οργή, την μήνιν των πολιτών. Κι έτσι θα μηδενιστούν κι οι όποιες αντιδράσεις.

Δεν θα χρειάζεται να συνεδριάζει το κοινοβούλιο, εξοικονομώντας κι άλλα δημόσια -τοκογλυφικά- χρήματα από τις βενζίνες των βουλευτικών θηρίων, τον φωτισμό και την θέρμανση της Βουλής.

Με μιά μικρή επιβάρυνση για γραμματόσημα που θα την χρεώσουν κι αυτή στον ελληνικό λαό, την βουλευτική προδοτική αποζημίωση των βουλευτών θα τους την στέλνουν στο σπίτι.

Θα υπάρχουν σίγουρα και άλλα οφέλη από αυτή την τόσο απλή κίνηση, που όμως τώρα το blog δεν μπορεί να σκεφτεί.

Είναι βέβαιο όμως πως αυτοί οι διαστρεβλωμένοι και διεστραμμένοι μνημονιακοί εγκέφαλοι μπορούν. Όχι μόνο να σκεφτούν, αλλά και να εφαρμόσουν.

Και θα μπορούν να εφαρμόσουν όσο εμείς θα είμαστε απασχολημένοι να κάνουμε χιούμορ με όσα είπε και δεν έκανε το πινόκιο της "πρώτης φοράς αριστερά".

Την ώρα που θα έπρεπε, να κόβουμε κ@λους!.. 

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.